Előfizetői tartalom

Beindul a GVH: a digitális gazdaságban tesznek rendet

Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda
Az európai versenyhatóságok kommunikációja és gyakorlata alapján egyre egyértelműbb, hogy a digitális szektor a hatóságok érdeklődésének homlokterébe került, jogalkalmazási prioritássá vált. Ezen belül is kiemelendő a személyes adatok központi szerepe: bizonyos esetekben a versenyhatóságok azokra akár "fizetőeszközként" tekintenek, illetve adott esetben az adatvédelmi jogszabályok megsértése versenyjogi, illetve fogyasztóvédelmi szankció alapjául is szolgálhat.

Adatvezérelt világ2018-ban már nem vitatható, hogy a világ és a gazdaság adatközpontúvá, adatvezéreltté vált, a digitális szolgáltatások egyre fontosabb szerepet töltenek be a világgazdaságban. Ez a tendencia várhatóan a jövőben tovább fog folytatódni, a technológiai fejlődés és robotizáció folyományaként az adatok az "új olajból" akár az "új arannyá" válhatnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés