Üzlet

Egy szempillantás alatt létrejött a világ egyik legnagyobb fizetési cége

Portfolio
A világ két hatalmas fintechcége, a főleg fizetési, bankkártyás területen aktív First Data és a szoftvereket fejlesztő Fiserv egy 22 milliárd dolláros csak részvényes felvásárlási tranzakcióval egyesül, a Fiserv veszi meg a First Datát. A tőzsdenyitás előtt 27 százalékkal ugrott a First Data árfolyama.
A Fiserv felvásárolja a First Datát, a 22 milliárd dolláros vételárat csak részvényekben fizetik ki. A Fiserv egy 35 éve alapított fintech cég, a fizetési megoldások mellett kockázatkezelési, compliance és folyamatszervezési, elektronikus banki és egyéb pénzintézeti szoftvereket is fejleszt.

A First Data az elektronikus fizetési piac fontos szereplője, évente 2,4 milliárd dollárnyi, másodpercenként 3000 tranzakciót kezelnek. Kis fintech cégektől nagybankokig rendelkeznek ügyfelekkel, mindösszesen 4000 ügyfelük van. Többek között kártyakibocsátással, a bankok és a POS-terminálok közötti kapcsolat kiépítésével és üzemeltetésével foglalkoznak, emellett e-kereskedelmi fizetési tranzakciókat is kezelnek. A First Data Magyarországon 2005 óta van jelen, elsősorban a lakossági bankok az ügyfelei.

A First Data részvényesei 0,303 Fiserv részvényt kapnak minden First Data részvényért. Ez azt jelenti, 22,74 dollárnyi Fiserv-részvényt adnak a First Data részvényekért, ami 29 százalékos prémiumnak számít az előző napi záróárfolyamhoz képest.

A felvásárlás lezárultával a Fiserv korábbi részvényeseié lesz az új, nagyobb cég 57,5 százaléka, míg a First Data részvényesek a Fiserv 42,5 százalékával bírnak. A tranzakcióban résztvevő cégek közlése szerint az új egyesített cég éves szinten 900 millió dollárnyi költséget takaríthat meg , és 500 millió dollárral nőhet a bevétele a szinergiák révén.

A menedzsment várakozása szerint a kombinált cég 4 milliárd dolláros free cash flowval rendelkezik majd (a szinergiákkal együtt). A Fiserv korábbi vezérigazgatója marad a kombinált cég vezérigazgatója, míg a First Data vezérigazgatója elnök és operatív vezérigazgató lesz, és csatlakozik az igazgatótanácshoz.

A First Data részvényei a hírre mindjárt meg is közelítették a felvásárlási értéket, 25-27 százalék körüli pluszba ugrott a First Data árfolyama a tőzsdenyitás előtti kereskedésben, míg a Fiserv részvényei 1,5 százalékos esést mutatnak.

Egy szempillantás alatt létrejött a világ egyik legnagyobb fizetési cége
huawei mobiltelefon
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
huawei mobiltelefon