cimlap_olaj0917
Üzlet

Komoly baj jön, ha 80 dollár fölé ugrik az olaj ára

Portfolio
A JP Morgan stratégája szerint amennyiben 80 dollárig menne a WTI típusú olaj ára, akkor vége lehet az S&P 500 jó teljesítményének, legalábbis az elmúlt évtizedek tőzsdei históriája ezt mutatja. Jelenleg még csak 62 dollár hordónként a WTI, így még 30%-ot kellene menetelnie, hogy elérje az előbb említett kulcsszintet. – írja a Bloomberg.

A magas olajárak jótékonyan hatnak az energiacégek profitabilitására és foglakoztatására, azonban a fogyasztásra már negatív a hatása, mely az egyik fő pillére az Egyesült Államok gazdaságának.

A JP Morgan stratégája hozzátette, hogy amennyiben tovább eszkalálódnának a közel-keleti feszültségek, akkor megnőne a valószínűsége, hogy az Egyesült Államok és Kína megegyezne, mely véget vethetne a két nagyhatalom között feszülő kereskedelmi háborúnak.

Azonban egyelőre kijelenthető, hogy a magasabb olajár jelenleg támogatólag hat a gazdaságra. A tegnapi napon ez nagyon jól látszott, ugyanis az amerikai energiarészvények 3,3%-ot emelkedtek, mely bőven kompenzálta a fogyasztói szektor esését.

A stratéga szerint az értékalapú részvények továbbra is felülteljesítők lehetnek a növekedési papírokkal szemben, melynek jelentős oka, hogy még relatíve sosem volt ekkora a különbség a két eszközkategória értékeltsége között.    

Jól viselkedik a WTI árfolyama, mely akár az április óta tartó eső trend végét is jelentheti. A 60,5 dollárnál húzódó támaszt érdemes figyelni, mely egyelőre megfogta az árfolyam esését. 64 dollárnál található a következő ellenállás.

Címlapkép: Shutterstock

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1150404683