Richter
Üzlet

Jó hírt kapott Japánból a Richter

Portfolio
A Richter licenc partnere, a Mochida Pharmaceutical megkapta a bioszimiláris teriparatide készítményre a forgalomba hozatali engedélyt a Japán Egészségügyi, Munkaügyi és Jóléti Minisztériumtól.
Private Health Forum november 6-án. Részletek itt:

A Richter pénteken bejelentette, hogy licenc partnere, a Mochida Pharmaceutical Co., Ltd. („Mochida”) megkapta a forgalomba hozatali engedélyt a Japán Egészségügyi, Munkaügyi és Jóléti Minisztériumtól a Richter-Helm BioTec GmbH & Co. KG által kifejlesztett bioszimiláris teriparatide készítményre.

A készítmény a teriparatide bioszimiláris készítménye, amelyet a Mochida fejlesztett ki a japán piac számára a Richterrel 2010-ben kötött átfogó licenc és együttműködési megállapodás keretében. 2017 januárjában az Európai Bizottság a bioszimiláris teriparatide, a Terrosa® forgalomba hozatali kérelmét jóváhagyta, a készítmény a referencia termék szabadalmi védettségének lejáratát követően, 2019 augusztus második felében bevezetésre került Európában.

A bejelentéssel kapcsolatban megkérdeztük Beke Zsuzsát, a Richter PR és kormányzati kapcsolatok vezetőjét, aki elmondta, hogy a bevezetés tervezett időpontja az ártámogatás elnyerését követően 2019. negyedik negyedéve. Beke Zsuzsa hozzátette, hogy a japán piac a biologikumok piacának 10-12 százalékát teszi ki. A teriparatide az egyetlen aktív termék a Mochidaval való fejlesztési együttműködésben, de a Richter keresi a lehetőséget az egyéb területen való együttműködésben. A Richter royalty árbevételre jogosult, ami a nemzetközi üzleti gyakorlattal megegyező mértékű, a royalty 2020 Q1 első negyedévében jelenik meg a Richter számaiban. 

A teriparatide – háttéradatok
A teriparatide a humán parathyroid hormon biológiailag aktív részével bioszimiláris, a természetes hormont helyettesíti, és a csontképzést serkenti. A teriparatide-ot a csontritkulás kezelésében alkalmazzák, tekintve, hogy a csonttörés kockázatát számos betegcsoportban csökkenti. A csontritkulás gyakrabban fordul elő nők esetében a menopauza után, és a kortikoszteroid kezelés mellékhatásaként férfiaknál és nőknél egyaránt kialakulhat

Emelkekdik az árfolyam

A Richter 0,6 százalékkal került ma feljebb, míg a társaság részvényárfolyama idén 9,2 százalékot esett.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi : Róka László 

mnb jegybank hungary
BMW
Autógyár robotokkal
Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BMW