Ikea
Üzlet

Új rekord az Ikeánál

Portfolio
Rekordot döntött az Ikea árbevétele, a svéd bútoráruház-csoport árbevétele először emelkedett 40 milliárd euró fölé, miután a cég nagyot emelkedő internetes eladásai érdemeben hozzájárultak a bevételnövekedéshez.

Az augusztussal lezárult 12 hónap folyamán az Ikea által értékesített termékek és szolgáltatások eladásából származó árbevétel 6 százalékkal 41,3 milliárd euróra emelkedett, a korábbi év 38,8 milliárd eurós árbevételével szemben. Az új áruházak mellett az online eladások is segítették a céget, az Ikea online értékesítései 43 százalékkal 2,9 milliárd euróra nőttek.

A bútorszállítás és összeszerelés mellett a cég digitális szolgáltatásokat is fejlesztett, a társaság továbbá a nagyvárosok központjaiban is üzleteket nyitott, amelyek egyszerre funkcionálnak bemutatóteremként is, így ösztönözve az Ikea üzletiből hazatérő vevőket a további vásárlásokra. A cég emellett újfajta üzlettípusokkal és a bútorkölcsönzéshez hasonló új szolgáltatásokkal is kísérletezik.

Az Ikea vezére a Reutersnek elmondta, hogy a legalább egy éve nyitva tartó üzletek esetében 1 százalékos volt a növekedés, míg a bevételek immár 7 százalékát teszik ki az online eladások. A cég vezetője hozzátette, hogy a hálószobai-, és konyhai termékvonalak nagyban támogatták a növekvő eladásokat, míg az okostermékek eladásai is nagyot nőttek, az Ikea az okostermékek esetében jelentős befektetéseket tervez az elkövetkező évek folyamán.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Matthew Horwood/Getty Images

Európai Autópiac
Frankfurti tőzsde
forint200117
cimlap_arany0219
Sanna Marin Angela Merkel unios koltsegevetes nemetorszag finnorszag
idős_nyugdíj_shutter
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Európai Autópiac