Előfizetői tartalom

Hihetetlen csalások söpörtek végig az interneten: íme néhány a legdurvábbak közül

Portfolio
A ’90-es évek óta terjednek olyan álhírek, Photoshopolt képek, kamu reklámok az interneten, melyek több ezer, ha nem több tízezer embert érnek el, legyen szó akár egy helikoptert megtámadó cápáról, egy ló méretű kutyáról vagy arról, hogy Bill Gates pénzt osztogat. Míg néhány ilyen hoax ártalmatlan, netán még vicces is, vannak olyanok is köztük, melyek komolyabb anyagi kárt okozhatnak a gyanútlan áldozatnak, ezért nem árt vigyázni arra továbbra sem, minek dőlünk be az interneten. Megnéztünk néhányat az internet legnépszerűbb csalásai, hoaxai közül.

Helikopteres cápatámadás Az internet egyik legelső szándékos „hoaxa” egy kép volt, melyen egy vízből kiemelkedő cápa elragad egy embert, aki egy Black Hawk helikopterből lógó létrán mászik fel. A kép egy San Franciscói hadgyakorlat és egy dél-afrikai cápa montázsából készült, azzal a kísérőszöveggel terjedt az interneten, hogy ez az „Év képe” díj nyertese...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés