Előfizetői tartalom

A hidrogén használata bekerülhet a magyar nemzeti energiastratégiába

Portfolio
A brit kormány támogatásával Budapesten tartották az első olyan nagyszabású regionális műhelytanácskozást, amelynek résztvevői a hidrogén alapú energetika és közlekedés közös fejlesztési lehetőségeit egyeztették. A rendezvényen - amely a Jedlik Ányos Klaszter és a Magyar Hidrogén Tüzelőanyag-cella Egyesület szervezésében, valamint a Visegrad  Fund partneri közreműködésével zajlott le - hét közép-európai ország (Magyarország mellett Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország és Bulgária), illetve az Európai Unió „Hydrogen Europe” szervezetének képviselői vettek részt a brit partnerekkel együtt.

A szeptember 26-án Budapesten tartott műhelymegbeszélés először adott lehetőséget érdemi egyeztetésre a hidrogénipar egyik globális központjának tekintett Egyesült Királyság és hét közép-európai ország szakemberei között a szakpolitikai és technológiai együttműködésről. A budapesti brit nagykövet, Iain Lindsay védnöki megnyitó beszédében kijelentette: „Ez...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái