libra facebook app mobil
Üzlet

Újabb alapító hátrál ki a Libra mögül

Portfolio
A PayPal nyitotta meg a sort nem egészen két hete, majd az Ebay, a Stripe, a Mastercard és a Visa is kilépett múlt pénteken a Facebook Libra-projektjének támogatói közül, most pedig bejelentette a Booking.com, hogy ők is kiszállnak Zuckerberg szuperpénzének támogatói közül.
Az elektronikus fizetések jövőjéről is szó lesz a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Érdemes eljönni!

A Facebook globális kriptovalutáját, a Librát politikusok, jegybankárok, szabályozók és a fizetési piac szereplői közös erővel támadják az utóbbi néhány hónapban, a nyomás hatásásra pedig a kezdetben a projektbe beszálló nagy cégek közül már hatan dönötöttek úgy, mégsem akarnak részt venni a projektben: kilépett a PayPal, az Ebay, a Stripe, a Mastercard és a Visa, és most már a Booking.com is.  Többen jelezték ugyanakkor, ha zöld utat kapna a szuperpénz, akkor jó eséllyel újra beállnának a projekt mögé.

"A technológiával elkészülnek, amire szükségük van, az a szabályozók jóváhagyása. Meg kell győződnünk arról, hogy minden engedélyt beszereztünk, ez az a rész, amivel nem biztos hogy a tervezett időre elkészülünk" – mondta a lapnak Dante Disparte, a,Libra Szövetség alelnöke.

Korábban az volt a terv, hogy jövő év végére el is indulnak a Librával, de a szuperpénzzel szembeni politikai, szabályozói és piaci ellenszél miatt a 28 alapító tag közül a Booking.commal együtt már hatan léptek vissza. Az egyik alapító tag képviselője azt mondta az FT-nek a héttérben, még komolyabban el kellene választani a Facebooktól a projektet, máskülönben nem fogják engedélyezni a Libra elindulását.

(FT)

Portfolio Banking Technology 2019
Az elektronikus fizetések jövőjéről is szó lesz a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Érdemes eljönni! 
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
frankfurtitozsde