Frankfurti tőzsde
Üzlet

Új történelmi csúcsán zárt az OTP

Portfolio
A hétfői kereskedés második felében emelkedtek az irányadó európai részvényindexek a magyar tőzsde pénteki záróértéke közeléből elrugaszkodva végül 1 százalékos emelkedéssel zárta a hét első napját, míg az OTP 2,5 százalékos erősödést követően új történelmi csúcson zárt be.

Új történelmi csúcson zárt az OTP

Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 408 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét első napját. A Magyar Telekom 1,4 százalékos esés után 448 forinton zárt, a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 135 forinton fejezték be a hétfői kereskedést. A Mol 0,5 százalékos erősödés után 2 860 forinton búcsúzott a hét első napjától, a hazai nagypapírok közül az OTP teljesített a legjobban, az OTP 2,5 százalékos emelkedés után 13 370 forinton zárt, ami új történelmi csúcsot jelentett.

OTP

Új csúcson az OTP

Az irányadó európai tőzsdeindexek emelkednek ma délután, a kedvező részvénypiaci hangulatban a BUX 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül egyedül az OTP képes emelkedni, a bankpapír 1,6 százalékos emelkedés után 13 260 forintig emelkedett, ami új történelmi csúcsot jelentett. 3,8 milliárd forintos forgalmával az OTP a legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén, azonban érdemes megjegyezni, hogy az OTP mai forgalma 25,2 százalékkal alacsonyabb a részvény idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

OTP

Történelmi csúcsa közelébe kapaszkodott vissza az OTP

A hétfői piaczárás felé közeledve pénteki záróértéke fölé kapaszkodott fel a BUX, a magyar tőzsde 53 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, a blue chipek közül az előző héten nagyot emelkedő Richter 1,4 százalékkal került ma lejjebb, míg a Magyar Telekom 1 százalékot esett. A Mol 0,5 százalékos emelkedése mellett az OTP 0,9 százalékot erősödött, a bankpapír a mai emelkedésével ismét az áprilisi, 13 250 forintos történelmi csúcsra közelébe kapaszkodott vissza.

OTP

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék

Emelkedéssel vágtak neki a hét első napjának a tengerentúli tőzsdék, a Brexittel kapcsolatos hírek mellett a kereskedelmi háborús hírfolyamra figyeltek a befektetők, a a piaci kommentárok szerint a befektetők kedvezően fogadták a kínai miniszterelnök-helyettes korábbi nyilatkozatát, miután Liu He szerint Kína együttműködik az Egyesült Államokkal, a kereskedelmi háborúval kapcsolatos kölcsönös aggályok kezelése érdekéken. A hétfői piacnyitástól távolodva a Dow 0,2 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,5 százalékot erősödött.

Dow

Visszaesett a Halliburton profitja

Közzétette legfrissebb számait a Halliburton, olajipari szolgáltató bevétele 10 százalékkal 5,55 milliárd dollárra csökkent a harmadik negyedévben, míg az elemzők átlagosan 5,8 milliárd dollárt vártak. A cég profitja 32,2 százalékkal 295 millió dollárra csökkent, miután a Halliburton legnagyobb piacán, Észak-Amerikában visszaesett a társaság olaj-, és gáztermelő szolgáltatásai- és felszerelése iránti kereslet. Az egy részvényre eső eredmény 34 centre csökkent a korábbi év azonos időszakának 50 centes EPS-ével szemben, ami megfelelt a Reuters elemzői várakozásainak. A Halliburton 0,4 százalékos eséssel zárta a pénteki kereskedést, míg a cég papírjai 0,1 százalékkal kerültek lejjebb, a hétfői, nyitás előtti kereskedésben.

Halliburton

Felemásan teljesítenek a régiós tőzsdék

Az irányadó európai tőzsdék erősödnek hétfő délután, a régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a prágai tőzsde 0,7 százalékos erősödése mellett a lengyel börze 0,8 százalékkal került feljebb, míg a bécsi részvényindex 1,3 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde lejjebb került ma délután, a BUX 2,3 milliárd forintos forgalom és 50 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül egyedül az OTP képes emelkedni. A BUX komponensei közül a CIG Pannónia és a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek a leggyengébben.

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék

Lejjebb kerültek az amerikai részvényindexek a hét utolsó napján, miután a piaci kommentárok szerint a vállalati gyorsjelentéseket háttérbe szoríthatták világgazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak, emellett a hangulatra árnyékot vetetettek a negatív vállalati hírek is, az egyedi részvények közül különösen rosszul teljesítettek a Boeing és a Johnson&Johnson papírjai. A Dow 1 százalékos esése mellett az S&P500 0,4 százalékos eséssel zárta a hét utolsó napját.

Ázsiában mérsékelt erősödéssel zárták a hétfői kereskedést a tőzsdék, a befektetők a Brexittel kapcsolatos hírfolyam mellett a beérkező makroadatokra és az USA-Kína kereskedelmi konfliktusával összefüggő beszámolókra figyeltek. A Nikkei 0,3 százalékos emelkedése mellett a sanghaji börze 0,1 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi tőzsde stagnált.

A hétvégi brit fejlemények hatására csökkent a megállapodás nélküli október végi Brexit esélye, ami javítani tudta a részvénypiacok hangulatát, az irányadó európai részvényindexek emelkednek ma délelőtt, a DAX 0,6 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,1 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 0,4 százalékot emelkedett.

DAX

Stagnál a BUX, lejjebb került a Richter

A hétfői piacnyitásól távolodva a kezdeti, minimális erősödését ledolgozva pénteki záróértéke közelében jár a magyar tőzsde, a BUX 2 ponttal került ma feljebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, a Mol 0,5 százalékos emelkedése mellett az OTP 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékot esett. Az elmúlt héten jelentős, közel 7 százalékot emelkedő Richter 0,6 százalékkal került lejjebb ma reggel.

Richter

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Enyhe emelkedéssel vágott neki a hétfői kereskedésnek a BUX

Mérsékelt erősödéssel indult a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 35 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb. A hétfői piacnyitás után a Mol 0,3 százalékkal került feljebb, míg az OTP, a Richter és a Magyar Telekom árfolyama egyaránt stagnál ma reggel.

BUX

Emelkedéssel indulhat a hét Európában

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

Eséssel zárták a pénteki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a piaci kommentárok szerint a korábban beérkező, kedvező vállalati gyorsjelentéseket háttérbe szoríthatták világgazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak, emellett a hangulatra árnyékot vetetettek a negatív vállalati hírek is. A Boeing 6,8 százalékos eséssel zárta a pénteki kereskedést, miután a Reuters szerint a cég félrevezethette az FAA repülési hatóságot, míg a Johnson & Johnson 6,2 százalékot esett, miután a társaság termékvisszahívásra kényszerült egy népszerű babahintőporánál, ugyanis az rákkeltő hatású azbesztet tartalmazhatott. A Dow végül 256 pontos esés után 1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,4 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,8 százalékos eséssel zárta a hét utolsó napját.

Mérsékelt emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 109 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét utolsó napját. Az OTP 0,2 százalékos esés után 13 050 forinton zárt, míg a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 846 forinton fejezték be a pénteki kereskedést. A blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszergyártó részvényei 1,4 százalékos emelkedés után 5 155 forinton vettek búcsút a hét utolsó napjától, míg a Magyar Telekom 1 százalékos emelkedés után 454,5 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

Nem volt egyértelmű az irány az ázsiai tőzsdéken a hétfői kereskedésben, miután a piaci kommentárok szerint a Brexittel kapcsolatos bizonytalanságot valamelyest ellensúlyozni tudták a kínai miniszterelnök-helyettes kommentárjai, miután Liu He szerint Kína együttdolgozik majd az Egyesült Államokkal, hogy orvosolják a felek aggodalmait és megállítsák a kereskedelmi háborút. A Nikkei 0,3 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde stagnál, míg a sanghaji börze 0,3 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein emelkedtek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,9 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 47 pontos plusza 0,4 százalékos emelkedést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők a Brexittel kapcsolatos hírekre figyelnek majd, miután a brit parlament alsóháza a hétvégén 322:306 arányban egy olyan képviselői módosító indítványt támogatott, amiből az következne, hogy 3 hónapos, 2020. január 31-ig szóló Brexit-halasztás kellene kérnie Boris Johnson kormányfőnek az EU-tól, mégis látszik egy olyan út, ami lehetővé teszi, hogy október 31-én éjfélkor következzen be a Brexit.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn nem érkezik majd kiemelt makroadat.

Hétfőn teszi közzé gyorsjelentését az SAP és a Halliburton is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Martin Leissl/Bloomberg via Getty Images

Újabb milliárdos megbízás a 4iG-nek

Újabb milliárdos projektben vesz részt a 4iG, a vállalat végzi a mező- és erdőgazdasági földek digitális nyilvántartási és közigazgatási rendszereinek fejlesztését.

Tovább a cikkhez
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
frankfurtitozsde