BMW
Üzlet

Fontos feladathoz keresnek kivitelezőt a BMW-gyár területén

Portfolio
Új állomásépületet hoznak létre az épülő BMW-gyárnak is otthont adó Macs Ipari Park Állomáson, írja a Magyar Nemzet, a lap szerint a Debrecenhez közeli ipari parkhoz vezető vasúti pályán pedig nagyobb sebességgel haladhatnak a vonatok.

A Magyar Nemzet szerint a nemzeti beruházó kivitelezőt keres a BMW-gyárat is magába foglaló ipari park vasútállomásának megépítésére, valamint a Debrecen–Füzesabony vasútvonal első ütemének bővítésére és felújítására. A Macs Ipari Park állomáson új állomás- és üzemi épületet hoznak létre és a vasúti pálya mellett a forgalomirányító és biztosítóberendezések is korszerűsítésre kerülnek.

A lap kiemeli, hogy az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás alapján a kivitelező feladata lesz a Debrecen–Füzesabony, azaz a 108. számú vasútvonal Debrecen és Macs állomás közötti szakaszának az átépítése az átmenő fővágányokon és a csatlakozó nyílt vonalakon óránként 80-100 kilométeres sebességre.

A meglévő nyomvonalat 11,6 kilométer hosszúságban fel kell újítani, míg 3,6 kilométeren át kell építeni, a Magyar Nemzet beszámolja szerint Debrecen és Tócvölgy állomások között második vágányt építenek, a felsővezetékrendszer átalakítása mellett új biztosítóberendezéseket építenek, Debrecenben pedig a meglévő biztosítóberendezést építik át.

A Magyar Nemzet kiemeli, hogy a teljes vonalon központi forgalomirányító rendszert létesítenek, továbbá járda és kerékpárút mellett zajvédő fal is épül. A lap szerint Debrecenben az üzemi épületet, Tócóvölgy állomáson a jelenlegi felvételi épületet kerül felújításra, Macs Ipari Park állomáson pedig új üzemi és felvételi épületet épül.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. korábban már elbírálta az egyesített engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció elkészítésére kiírt tervezői pályázatot a Magyar Nemzet beszámolója szerint, a 2,3 milliárd forintos munkát a dunavarsányi Kontúr Csoport, és a debreceni Terv-Tár nyerte el.

A lap szerint a beruházásokkal a Debrecen, Tócóvölgy, Nagymacs, Balmazújváros vasúti szakaszt felújítják, kapacitását bővítik és villamosítják. 2018. novemberében a kormányzat több mint 135 milliárd forintot különített el a debreceni BMW-gyár területéhez kapcsolódó út-, vasút- és infrastruktúra-építésre. A határozat a debreceni Északnyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő közúti, vasúti és közmű-infrastruktúra fejlesztések címet viseli. A vasútfejlesztések támogatási összege 71 milliárd 591 millió forint.

(Magyar Nemzet)

Címlapkép forrása: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
cimlap_Davos0124