BMW
Üzlet

Fontos feladathoz keresnek kivitelezőt a BMW-gyár területén

Portfolio
Új állomásépületet hoznak létre az épülő BMW-gyárnak is otthont adó Macs Ipari Park Állomáson, írja a Magyar Nemzet, a lap szerint a Debrecenhez közeli ipari parkhoz vezető vasúti pályán pedig nagyobb sebességgel haladhatnak a vonatok.

A Magyar Nemzet szerint a nemzeti beruházó kivitelezőt keres a BMW-gyárat is magába foglaló ipari park vasútállomásának megépítésére, valamint a Debrecen–Füzesabony vasútvonal első ütemének bővítésére és felújítására. A Macs Ipari Park állomáson új állomás- és üzemi épületet hoznak létre és a vasúti pálya mellett a forgalomirányító és biztosítóberendezések is korszerűsítésre kerülnek.

A lap kiemeli, hogy az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás alapján a kivitelező feladata lesz a Debrecen–Füzesabony, azaz a 108. számú vasútvonal Debrecen és Macs állomás közötti szakaszának az átépítése az átmenő fővágányokon és a csatlakozó nyílt vonalakon óránként 80-100 kilométeres sebességre.

A meglévő nyomvonalat 11,6 kilométer hosszúságban fel kell újítani, míg 3,6 kilométeren át kell építeni, a Magyar Nemzet beszámolja szerint Debrecen és Tócvölgy állomások között második vágányt építenek, a felsővezetékrendszer átalakítása mellett új biztosítóberendezéseket építenek, Debrecenben pedig a meglévő biztosítóberendezést építik át.

A Magyar Nemzet kiemeli, hogy a teljes vonalon központi forgalomirányító rendszert létesítenek, továbbá járda és kerékpárút mellett zajvédő fal is épül. A lap szerint Debrecenben az üzemi épületet, Tócóvölgy állomáson a jelenlegi felvételi épületet kerül felújításra, Macs Ipari Park állomáson pedig új üzemi és felvételi épületet épül.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. korábban már elbírálta az egyesített engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció elkészítésére kiírt tervezői pályázatot a Magyar Nemzet beszámolója szerint, a 2,3 milliárd forintos munkát a dunavarsányi Kontúr Csoport, és a debreceni Terv-Tár nyerte el.

A lap szerint a beruházásokkal a Debrecen, Tócóvölgy, Nagymacs, Balmazújváros vasúti szakaszt felújítják, kapacitását bővítik és villamosítják. 2018. novemberében a kormányzat több mint 135 milliárd forintot különített el a debreceni BMW-gyár területéhez kapcsolódó út-, vasút- és infrastruktúra-építésre. A határozat a debreceni Északnyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő közúti, vasúti és közmű-infrastruktúra fejlesztések címet viseli. A vasútfejlesztések támogatási összege 71 milliárd 591 millió forint.

(Magyar Nemzet)

Címlapkép forrása: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

deloitte logo
Ipar 4.0 robot
Kásler Miklós EMMI
forint
Frankfurti tőzsde
autobaleset
varga mihály_mti
GettyImages-1006811190
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
deloitte logo