vezeto
Üzlet

1100 milliárd forintnyi vagyont örökölt ez a 24 éves fiú

Portfolio
Kína egyik leggazdagabb családja nem kevesebb, mint 3,8 milliárd dolláros (~1125 milliárd forint) ajándékkal lepte meg a 24 éves tagját, ezzel a világ leggazdagabb emberei közé emelve a fiatalembert – írja a Bloomberg.

A kínai gyógyszercég, a Hongkongban jegyzett Sino Biopharmaceutical alapítója és felesége a társaság részvényeinek ötödét adják át fiuknak, Eric Tse-nek, amivel a 24 éves fiatalembert egycsapásra a világ leggazdagabb emberei közé emelik. 2,7 milliárd darab részvényt kap az újdonsült milliárdos, amivel a gyógyszercég legnagyobb tulajdonosa lesz, 21,5 százalékos részesedéssel. A családfő, Ping Tse és lánya, Theresa Tse 11-11 százalékos részesedéssel rendelkezik, míg az anya, Cheung Cheung Ling tulajdonrésze 4,6 százalék.

Eric Tse, aki 3,8 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedhet, ha lezárul a tranzakció, nagyjából a világ 600. leggazdagabb embere lehet a Forbes legfrissebb listája alapján.

A fiatalember (aki mellesleg meglehetősen aktív az Instagramon) az amerikai Seattle-ben született, az általános iskolát Pekingben, a középiskolát Hongkongban végezte, majd Pennsylvania egyetemén szerzett diplomát. A részvényjuttatás mellett vezetői széket is kap a cégnél, amivel éves szinten 3,9 millió hongkongi dollár (mintegy félmillió dollár) fizetéssel és bónuszokkal jár. Még öt másik vállalat igazgatóságában megjelenik a fiatalember, többek között a Thaiföld leggazdagabb családjának nevét viselő Charoen Pokphand Skyland Groupban.

A családfő és a gyógyszercéget megalapító Tse Ping, aki mellesleg tagja Kína első számú politikai tanácsadó testületének, a továbbiakban a Sino Biopharmaceutical elnöke lesz.

A Hongkongban jegyzett vállalatoknál egy átörökítési hullám kezdődött, tavaly négy kínai milliárdos összesen 17 milliárd dollárnyi részesedést helyezett át családi alapokba. A hongkongi tranzakciók nagy előnye, hogy nincs adófizetési kötelezettség az ajándékba adott vagy az örökölt vagyonon.

(Bloomberg)

Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar