Előfizetői tartalom

Nem csak pénzügyi megfontolásból takarékoskodnak a magyarok

Portfolio
A tinédzserek takarékosnak gondolják magukat, ám a mindennapi életben kevésbé spórolnak az energiával és a pénzzel, mint a náluk idősebbek. A CIB Bank friss kutatása szerint Magyarországon jellemző a takarékos életmód, a többség figyel az energiafogyasztásra, tömegközlekedést használ autó helyett, és inkább csapvizet fogyaszt. Ennek pedig nem pusztán pénzügyi okai vannak: a legtöbben azért takarékoskodnak, mert gondolnak a jövőre.

A magyar 16-17 évesek (tinédzserek) nagyobb arányban jellemzik magukat takarékos emberként, mint a nagykorúak, mégis kevésbé jellemző rájuk a mindennapi takarékosság – derül ki a CIB Bank megbízásából készült kutatásból, amely a Takarékossági Világnap apropóján készült. Míg a megkérdezett tinédzserek 48%-a mondta magát takarékosnak, addig a nagykorúak 39%-a jellemezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés