FrankfurtTőzsde
Üzlet

Felpattant a Mol, nagyot emelkedett a Richter

Portfolio
Az irányadó európai tőzsdék lejjebb kerültek a keddi kereskedés második felében, míg a hazai részvényindex nagy emelkedéssel zárta a hét második napját, a hazai blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Nagy emelkedéssel zárt a Mol és a Richter is

Nagyobb emelkedéssel zárta a hét második napját a BUX, a magyar tőzsde 515 pontos plusz mellett 1,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esés után 447 forinton zárt, míg az OTP 0,2 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 13 800 forinton fejezte be a keddi kereskedést. A Mol 2,3 százalékos emelkedést követően 2 922 forinton búcsúzott a hét második napjától, míg a hazai blue chipek közül a Richter is nagy emelkedéssel zárta a keddi kereskedést, a gyógyszergyártó papírjai 2,3 százalékos emelkedés után 5 352 forinton zártak.

Új történelmi csúcsra kapaszkodott az S&P500

Felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék a hét második napján, a Fed szerdai kamatdöntő ülése felé közeledve a befektetők elsősorban a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek. A Pfizer 3,7 százalékkal került feljebb, miután a társaság egy részvényre eső, 75 centes tisztított eredménye felülteljesítette a 62 centes elemzői várakozásokat, míg a gyógyszergyártó a korábbi 2,76-2,86 dolláros tartományból a 2,94-3,00 dolláros sávba emelte az idei évre vonatkozó tisztított EPS-várakozásait, ami meghaladta a Reuters elemzői konszenzusának 2,82 dolláros várakozásait. A General Motors is közzétette gyorsjelentését, a cég bevétele az elemzők által várt 33,82 milliárd dollárral szemben 35,47 milliárd dollárra csökkent, míg az egy részvényre eső eredmény 1,75 dollárról 1,60 dollárra csökkent. A cég üzemeiben a munkabeszüntetés egy milliárd dollárral (részvényenként 52 centtel) csökkentette a GM harmadik negyedéves adózás előtti eredményét és a sztrájk a teljes évre vonatkoztatott hatása 3 milliárd dollár körüli (részvényenként nagyjából 2 dollárt) veszteséget jelent. A GM lefelé módosította az idei várakozásait, a cég a korábban várt 6,5-7,0 dolláros tisztított egy részvényre eső eredménnyel szemben 4,5-4,8 dolláros sávba vágta vissza az EPS-várakozásait. A General Motors árfolyama 4,5 százalékkal került feljebb, miután a cég felülteljesítette az elemzői profitvárakozásokat. A tengerentúli tőzsdék közül egyedül az S&P500 tudott emelkedni, az index a 0,1 százalékos erősödésével új történelmi csúcson jár, míg a Dow 0,1 százalékkal került lejjebb.

Nagyot emelkedett a Mol, fontos szint közelébe érkezett meg a részvény

Míg az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek ma délután, a tengerentúli tőzsdék közül a Dow és az S&P500 is felfelé kapaszkodott, míg az S&P500 esetében a néhány pontos erősödés és új történelmi csúcsra emelkedett.

A keddi piaczárás felé közeledve a magyar tőzsde tovább emelkedett, a BUX 7,1 milliárd forintos forgalom és 465 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb. A blue chipek az OTP kivételével emelkednek, a Magyar Telekom 0,1 százalékos erősödése mellett a Richter 2,5 százalékkal került feljebb, míg a Mol 2,9 százalékot emelkedett, az olajcég részvényei a mai emelkedésükkel a 2 940 forintos ellenálláshoz érkeztek meg.

Enyhe eséssel indult a keddi kereskedés a tengerentúli tőzsdéken

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék a keddi piacnyitás után, a befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, míg a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része már a holnapi Fed kamatdöntésre várhatott.

Az Alphabet a tegnapi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait, a Google anyavállalata 20 százalékos bevételnövekedésről számolt be, a bevétel 40,5 milliárd dollár lett, felülteljesítve ezzel a 40,33 milliárd dolláros elemzői várakozásokat. Az eredmény ugyanakkor 7 milliárd dollár lett, ami elmaradt az elemzők által várttól. A cég sokat költött hardverfejlesztésre, továbbá a markingköltségek is nagyot emelkedtek. Az Alphabet 2,2 százalékot esett a keddi piacnyitás után. A mai piacnyitástól távolodva a Nasdaq 0,3 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékot esett, azonban az indexet így is csupán néhány pont választotta el a hétfői, történelmi zárócsúcsától, míg a Dow előző napi záróértéke közelében stagnál.

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek kedden délután, a lengyel tőzsde 0,7 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a bécsi börze 0,5 százalékot esett. A magyar tőzsde emelkedik ma délután, a BUX 3,8 milliárd forintos forgalom és 154 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek az OTP kivételével emelkednek. A BUX komponensei közül az AutoWallis és a Mol teljesít a legjobban, míg a BUX-tagok közül a CIG Pannónia papírjai teljesítenek a leggyengébben.

Felpattant a Mol

A kontinens irányadó tőzsdeindexek lefelé csorogtak a keddi kereskedés első felében, a DAX és a CAC40 is egyaránt 0,2 százalékkal került ma lejjebb, míg a milánói börze 0,1 százalékot esett. A magyar tőzsde emelkedik, a BUX 1,3 milliárd forintos forgalom és 175 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a stagnáló Richter kivételével emelkednek. Az OTP 0,1 százalékos erősödése mellett a Magyar Telekom 0,6 százalékkal került feljebb, míg a hazai nagypapírok közül a 1,5 százalékos erősödésével a Mol teljesít a legjobban, elképzelhető, hogy a befektetők már a Mol csütörtöki gyorsjelentésére pozícionálhatják magukat. Amennyiben az emelkedés folytatódik, a következő ellenállást a 2 940 forintos szint jelenti majd a Mol számára.

Emelkedik a Mol, felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde

Az irányadó európai részvényindexek minimális elmozdulás mellett felemásan teljesítenek ma reggel, a piaci kommentárok szerint a befektetők az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos hírekre és a vállalati gyorsjelentésekre fókuszáltak. A DAX stagnál, míg a CAC40 0,1 százalékkal került lejjebb.

A magyar tőzsde a keddi piacnyitástól távolodva tovább kapaszkodott felfelé, a BUX 50 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a Richter 0,6 százalékos esését leszámítva emelkednek ma délelőtt. Az OTP 0,2 százalékos emelkedése mellett a Magyar Telekom 0,1 százalékot erősödött, míg a Mol 0,5 százalékkal került feljebb.

A finomítás vitte a prímet az INA-nál

A finomítás szegmens készletátértékelési hatástól és egyszeri tételektől tisztított EBITDA-ja 116 százalékkal tudott éves alapon növekedni a negyedévben, mellyel abszolút értékben majdnem behozta a kutatás termelés divízió 15 százalékkal 581 millió kunára csökkenő értékét.

Tovább a cikkhez

Néhány pontos erősödéssel vágott neki a hét második napjának a BUX

Minimális erősödéssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 20 ponttal került feljebb, míg a blue chipek vegyesen teljesítenek a keddi piacnyitás után. A Richter és a Magyar Telekom árfolyama egyaránt stagnál, az OTP 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,4 százalékot emelkedett.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Mérsékelt emelkedéssel indulhat a hét második napja az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel indult a hét első napja az amerikai részvénypiacokon, a piaci kommentárok szerint a jó hangulatot az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos kedvező hírek mellett a Fed kamatcsökkentésével kapcsolatos várakozások is támogathatták a hétfői kereskedésben. A Dow végül 133 pontos emelkedés után 0,5 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,6 százalékos erősödést követően új történelmi csúcson zárt, míg a Nasdaq 1 százalékos emelkedéssel zárta a hét első napját.

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 221 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül eséssel zárták a hétfői kereskedést. A Richter 0,2 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 5 230 forinton zártak, a Magyar Telekom 0,4 százalékos esés után 448 forinton zárt. A Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 856 forinton vettek búcsút a hétfői kereskedéstől. A hazai blue chipek közül 0,9 százalékos esésével az OTP teljesített a leggyengébben, a bankrészvény 13 830 forinton zárt.

Hétfőn tette közzé harmadik negyedéves számait az Alphabet, a Google anyavállalata 20 százalékos bevételnövekedésről számolt be, a bevétel 40,5 milliárd dollár lett, felülteljesítve ezzel a 40,33 milliárd dolláros elemzői várakozásokat. Az eredmény ugyanakkor 7 milliárd dollár lett, ami elmaradt az elemzők által várttól. A cég sokat költött hardverfejlesztésre, továbbá a markingköltségek is nagyot emelkedtek. Az Alphabet 1,6 százalékot esett a hétfői, zárás utáni kereskedésben.

Mik az előjelek mára?

Felemásan teljesítenek az irányadó ázsiai részvényindexek kedden, annak ellenére is, hogy az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatban összességében jó hírek érkeztek. Donald Trump hétfőn arról beszélt, hogy az USA és Kína közötti kereskedelmi egyeztetések a vártnál gyorsabban haladnak, míg az Egyesült Államok Kereskedelem Képviseleti irodája fontolgatja, hogy 34 milliárd dollár értékű kínai termék esetében meghosszabbítsa azok december végén lejáró, vámok alóli mentességét. A Nikkei 0,5 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,8 százalékot esett. Ázsia más részein sem volt egyértelmű az irány, a szingapúri részvényindex 0,3 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi stagnált. Az amerikai határidős részvényindexek felemásan teljesítenek ma reggel, míg a határidős DAX 14 pontos plusza 0,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az óceán mindkét partjáról beérkező vállalati gyorsjelentések mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos új hírek állhatnak majd a befektetői érdeklődés középpontjában, míg a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része már a holnapi Fed kamatdöntésre készülhet majd, ahol az előzetes várakozások szerint a Fed tovább csökkentheti majd az irányadó rátáját.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden a KSH a szeptemberi munkanélküliségi adatsorát publikálja, míg az ÁKK 3 hónapos kincstárjegy aukciót tart. Az Egyesült Államokból az augusztusi Case-Shiller lakásárindexek mellett az októberi fogyasztói bizalmi indexet teszik közzé.

Kedden teszi közzé gyorsjelentését többek között a General Motors, a Pfizer és a Mastercard is.  

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Hannelore Foerster/Bloomberg via Getty Images

Meglepte a piacot a Commerzbank

A november 5-ére ütemezett közzétételi időpont előtt több mint egy héttel, tegnap este közzétette az elemzők által vártnál jobb, előzetes harmadik negyedéves fontosabb számait a Commerzbank.

Tovább a cikkhez
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
koronavírus tőzsde
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy