Richter
Üzlet

A cariprazine-tól vár komolyabb növekedést a Richter

Portfolio
Orbán Gábor a Világgazdaságnak arról beszélt, hogy a Richter idei, csoportszintű árbevétele a korábban vártnál magasabb lehet, a Richter vezérigazgatója szerint a társaság utoléri magát a szerializációs gondok után, míg a cég fontos készítményétől, a cariprazine-tól jövőre is látványos növekedésre számítanak az amerikai piacon.
Ehhez hasonló témákról is szó lesz a Portfolio Private Health Forumán.

A Richter vezérigazgatója interjút adott a Világgazdaságnak, Orbán Gábor elmondta, hogy a cég által az idei évre várt, csoportszintű 5-6 százalékos bevételnövekedésnél jobb teljesítményt nyújthat a cég, miután az elmúlt időszakban a devizaárfolyamok változása a Richter számára kedvezően alakultak és a cariprazine eladások is sokkal jobban alakultak a vártnál.

Orbán Gábor az egyedi gyógyszerazonosítással, a szerializávióval kapcsolatban a lapnak kiemelte, hogy az első nyolc hónapban nagyjából kilenc millió euró lehetett a szerializáció okozta bevételkiesés, ami kizárólag abból adódott, hogy a Richter üzleteket vesztett el a szerializációs gondok miatt, árbevétel soron ennél nagyobb a kiesés, ám ezek nem tekinthetők elveszett üzleteknek és a Richter vezérigazgatója szerint lassan utol fogják érni magukat.

Az Esymaval kapcsolatban Orbán Gábor elmondta, hogy limitált erőforrásokkal tovább promotálják a terméket, míg az Esmya idei évre becsült, 25 millió eurónál kicsit magasabb lehet a készítményből származó idei bevétel. Jövőre lejár az adatkizárólagosság Európában az Esmyara, vagyis lehetőség nyílik a generikus gyártásra, ezért Orbán Gábor szerint nehéz megmondani, hogyan alakul a készítmény forgalma.

Az AbbVie-Allergan akvizíció után az Esmyával kapcsolatban a Richter vezérigazgatója arról beszélt, hogy egyelőre úgy tűnik, hogy ezen a területen nem tudnak majd együttműködni az AbbVie-vel, nekik Európára is meglesz az az erőforrásuk, hálózatuk, amellyel a saját termékeiket tudják majd forgalmazni.

A cariprazine esetében Orbán Gábor szerint a következő évben még számítanak látványos növekedésre az amerikai piacon, hiszen 2020 lesz az első teljes év, amikor már három indikációban, így bipoláris depresszióban is alkalmazható lesz a készítmény. A Richter vezérigazgatója a lapnak hozzátette, hogy az Amerikán kívüli piacon ennél a terméknél is fennáll a probléma, hogy az árban nem fejeződik ki a hozzáadott érték olyan mértékben, mint azt a cég szeretné, egyebek mellett ez az oka annak is, hogy Japánban eddig nem sikerült piacra lépniük a termékkel. Orbán Gábor szerint ennek ellenére ezeken a piacokon is növekedést várnak, a Recordati 50 millió eurós forgalmat vár a készítménytől Nyugat-Európában, ami jelentős növekedés tekintve az idei, 5-6 milliós forgalmat.

Orbán Gábor mindemellett elmondta, hogy a Richter jelentős szabad készpénzállományának egy része termékvásárlásokra, illetve licencmegállapodásokhoz kapcsolódó mérföldkő-kifizetésekre fordítható és a Richter a megfelelő helyzetben élni is tud ezzel a mozgástérrel.

A Richter árfolyama 1 százalékot emelkedett szerdán, míg a társaság részvényárfolyama idén 0,2 százalékkal került feljebb.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Wall Street