Üzlet

A Richter és a Mol húzta szerdán a magyar tőzsdét

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek a szerdai kereskedés második felében, a magyar tőzsde emelkedéssel zárta a hét harmadik napját, míg a hazai blue chipek közül a Richter és a Mol teljesített a legjobban.

Emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést a BUX

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 344 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 1,2 százalékos esés után 441,5 forinton zárt, míg az OTP 0,4 százalékkal került feljebb, a bankpapír 13 860 forinton zárta a szerdai kereskedést. A Mol 1,3 százalékos emelkedés után 2 976 forinton zárta a hét harmadik napját, a Mol holnap teszi közzé gyorsjelentését. A Richter 1,5 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 5470 forinton vettek búcsút a szerdai kereskedéstől.

Kivárnak a befektetők a Fed kamatdöntése előtt

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék a szerdai piacnyitás után, a befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a Fed ma esti kamatdöntő ülésére vártak, amelynek eredményét ezúttal egy órával korábban, hazai idő szerint este hétkor ismerhetik meg a befektetők. A szerdai piacnyitástól távolodva az amerikai részvényindexek felemásan teljesítenek, a Dow 0,1 százalékos esése mellett az S&P500 stagnál, míg a Nasdaq 0,2 százalékot esett.

Erősödik a magyar tőzsde, felpattant az AutoWallis

A vezető európai tőzsdeindexek felemás teljesítményt mutatnak, míg a régiós börzék vegyesen teljesítenek ma délután, a lengyel tőzsde 0,1 százalékos esése mellett a bécsi börze 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde stagnál. A hazai részvényindex emelkedik, a BUX 4,3 milliárd forintos forgalom és 71 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. az OTP 0,7 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,9 százalékot esett. A Mol 0,7 százalékos erősödése mellett a Richter 1,4 százalékot erősödött. A BUX komponensei közül 9,5 százalékos emelkedésével az AutoWallis részvényei teljesítenek ma a legjobban.

Emelkedik a Richter

Az európai tőzsdéken felemásan teljesítenek ma, a befektetők kivárhatnak a Fed ma esti kamatdöntő ülése előtt, míg a piaci kommentárok szerint az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseit övező bizonytalanság is árnyékot vethetett a részvénypiacok hangulatára. Az egyedi részvények esetében azonban nagyobb mozgásokat láthattunk délelőtt. A Fiat-Chrysler és a Peugeot árfolyama hatalmasat emelkedett ma, miután amerikai lapértesülések szerint a két cég fúziós tárgyalásokba kezdett.

A magyar tőzsde emelkedik, a BUX 3,5 milliárd forintos forgalom és 90 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,5 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb. A Mol 0,7 százalékkal került feljebb, míg a Richter 1,1 százalékkal került feljebb, a Richter emelkedését a cég vezérigazgatójának támogató hangvételű nyilatkozata is támogathatja.

Lassulásra panaszkodik a Volkswagen

Visszavágta idei bevételvárakozását a Volkswagen annak ellenére, hogy jól sikerült az év első kilenc hónapja – derül ki a ma publikált számokból. A befektetőket nem igazán hatotta meg a dolog, az árfolyam 0,7 százalékos pluszban áll a ma reggeli kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik a BUX

A szerdai piacnyitástól távolodva mérsékelt emelkedéssel próbálkozik a magyar tőzsde, a BUX 51 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Mol 0,3 százalékos emelkedése mellett a Richter, a Magyar Telekom és az OTP árfolyama is stagnál ma reggel.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Eséssel indulhat a szerdai kereskedés az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Az S&P500 napon belül 3048 pontnál új történelmi csúcsra kapaszkodott kedden, majd a nap második felében az amerikai részvényindexek lefelé csorogtak, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része kivárhatott a Fed szerdai kamatdöntő ülése felé közeledve, míg a kereskedelmi háborús hírfolyam ezúttal óvatosságra inthette a befektetőket, miután a Reutersnek nyilatkozó amerikai kormányzati forrás szerint az USA és Kína tovább dolgozik a részleges kereskedelmi megállapodáson, azonban elképzelhető, hogy a megállapodás nem készül el, így azt az amerikai- és a kínai elnök még nem tudja majd alárírni a jövő hónapban, Chilében. Az egyedi részvények esetében a gyorsjelentéseké volt a főszerep, a Google 2,1 százalékot esett, miután a cég nyeresége elmaradt a várttól, a Merck 3,5 százalékot emelkedett, miután a cég a harmadik negyedévben bevétel és profitsoron is felülteljesítette az elemzői várakozásokat, míg a Pfizer árfolyama 2,5 százalékot emelkedett, miután a cég profitja jobb lett a vártnál, és a társaság a teljes idei évre vonatkozó várakozásait is felfelé módosította. A Dow végül 19 pontos esés után 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,6 százalékos eséssel zárta a hét második napját.

Nagyobb emelkedéssel zárta a hét második napját a BUX, a magyar tőzsde 515 pontos plusz mellett 1,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esés után 447 forinton zárt, míg az OTP 0,2 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 13 800 forinton fejezte be a keddi kereskedést. A Mol 2,3 százalékos emelkedést követően 2 922 forinton búcsúzott a hét második napjától, míg a hazai blue chipek közül a Richter is nagy emelkedéssel zárta a keddi kereskedést, a gyógyszergyártó papírjai 5 352 forinton zártak.

Mik az előjelek mára?

Az irányadó ázsiai részvényindexek lejjebb kerültek szerdán, a piaci kommentárok szerint a befektetők a Fed kamatdöntésére vártak, míg a piaci szereplőket az USA és Kína kereskedelmi megállapodásával kapcsolatos bizonytalanság is óvatosságra inthette. A Nikkei 0,6 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,5 százalékot esett. Ázsia más részein felemásan teljesítettek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,7 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,3 százalékot emelkedett. Az amerikai határidős részvényindexek felemásan teljesítenek ma reggel, míg a határidős DAX 21 pontos mínusza 0,2 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a Fed ma esti kamatdöntő ülésére figyelnek, az előzetes várakozások szerint a jegybankárok nagy valószínűséggel újabb 25 bázispontos kamatcsökkentést hajthatnak majd végre.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán a KSH a keresetek adatsorát teszi közzé. Németországból az októberi munkanélküliségi adatot és az októberi inflációs mutatót publikálják majd. Az Egyesült Államokból a harmadik negyedéves, előzetes GDP mellett az októberi ADP munkaerőpiaci adat érkezik majd. A nap leginkább várt eseménye a Fed kamatdöntése lesz majd, a befektetői várakozások alapján elképzelhető, hogy a jegybankárok tovább vágnak a kamaton, ami azonban biztos, hogy a döntésre hazai idő szerint este hét órakor kerül majd sor, mivel az Egyesült Államokban csak később kerül majd sor az óraátállításra.  

Szerdán teszi közzé gyorsjelentését többek között a Facebook, a Starbucks és az Apple is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Hannelore Foerster/Bloomberg via Getty Images

Duplázta profitját, de veszélyekre figyelmeztet a svájci nagybank

A várt 816 millió svájci frankos profitnál magasabb, 881 milliós profitról számolt be a Credit Suisse harmadik negyedéves gyorsjelentésében. Ez a szám több mint duplája a tavaly ilyenkor közzétett adatnak, a bank szerint mégsem lehet hátradőlni.

Tovább a cikkhez

Erős számok az Erstétől, tovább hasít a magyar leánybank

Az egy évvel korábbit 8%-kal felülmúló és az elemzők várakozását is meghaladó, 491 millió eurós adózás utáni eredményt ért el az Erste Group a harmadik negyedévben. A régió gazdasági konjunktúrájának megfelelően a bevételek és az üzleti állományok nőttek a banknál, miközben a költségeit csökkenteni tudta a bankcsoport. Közölték: tartják magukat az idei évre kitűzött 11%-os tőkearányos megtérülési (ROTE) célhoz. A magyar leánybank az előző negyedévhez hasonlóan 48 millió euróval járult hozzá a profithoz.

Tovább a cikkhez
matolcsy191211
Frankfurti tőzsde
GettyImages-1186405330 ursula
tesla nemet berlin autogyar
greta191211
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti tőzsde