FiatChrysler
Üzlet

Szárnyal a Fiat és a Peugeot - A gigafúzió hírére

Portfolio
Valósággal szárnyalnak a Fiat-Chrysler és a Peugeot részvényei, miután bejelentették, hogy Fiat-Chrysler és a Peugeot-kat is gyártó francia PSG-csoport fúziós tárgyalásokba kezdett.

Az európai tőzsdéken inkább borús a hangulat a hét harmadik napján, a befektetők kivárhatnak a Fed ma esti kamatdöntő ülése előtt, míg a piaci kommentárok szerint az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseit övező bizonytalanság is árnyékot vethetett a részvénypiacok hangulatára. Az egyedi részvények esetében azonban nagyobb mozgásokat láthattunk délelőtt. A Fiat-Chrysler és a Peugeot árfolyama hatalmasat emelkedett ma, miután amerikai lapértesülések szerint a két cég fúziós tárgyalásokba kezdett.

A Wall Street Journal kedden este arról számolt be, hogy a Fiat-Chrysler (FCA) és a Peugeot-kat is gyártó francia PSG-csoport esetleges egyesülésével transzatlanti autóipari óriáscég jönne létre. Így a mintegy 50 milliárd dollár tőkéjű vállalat a Volkswagen, a Renault-Nissan és a Toyota után a világ negyedik legnagyobb autógyártója lenne. A hír után a Fiat-Chrysler részvényei szárnyalnak, a társaság részvényárfolyama 8,9 százalékkal került ma feljebb.

A Peugeot árfolyama is szárnyalt ma délelőtt, a cég papírjai 6,2 százalékos emelkedéssel tizenegyéves csúcsukra emelkedtek ma.

Korábban annak is felmerült a lehetősége, hogy a Fiat-Chrysler a Renault-val egyesülne, a tárgyalások azonban meghiúsultak, a tárgyalások összeomlását sokan a Renault legnagyobb részvényesének, a francia kormányzatnak tulajdonították. A Fiat-Chrysler és a PSG-csoport fúziós tárgyalásainak bejelentése után a Renault árfolyama 3,9 százalékot zuhant ma.

Címlapkép forrása: Nicolo Campo/LightRocket via Getty Images

matolcsy191211
Frankfurti tőzsde
GettyImages-1186405330 ursula
tesla nemet berlin autogyar
greta191211
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti tőzsde