SZG_9486
Üzlet

30 milliárd forintos tőkeemelés jöhet a 4iG-nél

Portfolio
Amennyiben a Magyar Telekom és a 4iG megállapodik a T-Systems akvizíció feltételrendszerében, 30 milliárd forintos tőkeemelés jöhet a 4iG-nél.

30 milliárd forintos tőkeemelés jöhet

A 4iG igazgatósága úgy döntött, hogy amennyiben a Magyar Telekom és a 4iG megállapodik a T-Systems akvizíció feltételrendszerében, akkor a Jászai Gellért tulajdonában lévő KZF Vagyonkezelő a 4iG-ben 30 milliárd forint összegű ázsiós tőkeemelést hajt végre 2019. december 31-ig. A KZF a tőkeemeléshez szükséges forrást a rendelkezésére álló hitelkeretből biztosítaná.

A tervezett alaptőke-emelés keretében, amely 20 forint névértékű és 700 forint kibocsátási értékű 4iG részvények forgalomba hozatalával valósul meg, 857,1 millió forint az alaptőke (jegyzett tőke) javára, míg 29,1 milliárd forint a tőketartalék javára kerül elszámolásra.

A KZF a tervezett alaptőke-emelés keretében kötelezettséget vállal arra, hogy az alaptőke-emelés során a tulajdonába kerülő részvényeket a tőzsdei kereskedési rendszerbe történő bevezetésétől számított 2 éves időszakig nem értékesíti.

Két forrás

A T-Systems Magyarország megvásárlására irányuló tárgyalások sikeres lezárása esetén a 4iG két forrásból is finanszírozná az akvizíciót és további növekedési terveit.

  • Egyrészt a most bejelentett 30 milliárd forintos ázsiós tőkeemelésből,
  • másrészt a 4iG részt vesz az MNB Növekedési Kötvényprogramjában is, amelynek keretében november végéig 30 milliárd forint értékben bocsáthat ki zártkörű aukción vállalati kötvényeket.

Még nagyobbra nő Jászai tulajdonrésze

A lépéssel a 4iG elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért 58,9 százalék fölé növelné tulajdonát a tőzsdei társaságban. Egyébként már jelenleg is a Jászai tulajdonában lévő KZF a 4iG legnagyobb tulajdonosa 35 százalékos tulajdoni hányaddal, a Konzum PE Magántőkealapnak 11,6, az Opusnak 9,95, a Manhattan Magántőkealapnak pedig 5,2 százalék a részesedése a vállalatban.

A tőkeemelés eredményeképp a társaság egy részvényre jutó saját tőkéje több mint hétszeresére emelkedhet.

Üzleti távközlési, IT megoldások, hálózatfejlesztés, blockchain

„Jelentős forrásbevonásra készülünk a 4iG-nál annak érdekében, hogy a T-Systems megvásárlásához, illetve jövőbeli terjeszkedési elképzeléseinkhez megfelelő pénzügyi hátteret biztosítsunk – mondta a bejelentések kapcsán Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója. Lehetséges növekedési célterületként az üzleti távközlési és IT megoldások, a hálózatfejlesztés, illetve a blockchain technológiák területét jelölte meg az üzletember. „A 4iG piacvezető szerepének elérése, illetve versenyképességének megőrzése érdekében fontosnak ítéljük a társaság egészséges tőkeszerkezetének megőrzését, ezért döntöttünk úgy, hogy a kötvénykibocsátás mellett tőkeemeléssel biztosítanánk a vállalat akvizíciós és növekedési teveinek végrehajtásához szükséges forrásokat – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

Nagyot emelkedett idén az árfolyam

A 4iG árfolyama csak idén már 178 százalékot emelkedett, a szárnyalás részben a T-Systems felvásárlásához köthető.

(BÉT)

Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar