FrankfurtiTőzsde
Üzlet

Új történelmi csúcson zárt az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek a szerdai kereskedés második felében, míg a magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel zárta a hét harmadik napját. A hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír új történelmi csúcson zárta a szerdai kereskedést.

Új történelmi csúcsán zárt be az OTP

Mérsékelt emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 55 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb. A blue chipek a Mol kivételével emelkedtek, az olajcég papírjai 1,3 százalékos esés után 3 002 forinton zártak. A Magyar Telekom 0,7 százalékos emelkedés után 440 forinton zárt, a Richter pedig 0,2 százalékos erősödést követően 5 620 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától. A blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 0,9 százalékos erősödés után 13 990 forinton, új történelmi csúcsán zárt be, csupán kissé maradva el, az október 24-én napon belül beállított, történelmi maximumától.

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék

A szerdai piacnyitás után emelkedéssel próbálkoztak meg a tengerentúli tőzsdék, majd az amerikai részvényindexek a mai piacnyitástól távolodva lefelé csorogtak, bár az amerikai részvénypiacok nem távolodtak el érdemben a korábbi, történelmi csúcsaik közeléből. A Dow 0,1 százalékos esése mellett a Nasdaq 0,4 százalékot esett, míg az S&P500 0,1 százalékot esett.

Az irányt keresi a BUX, szárnyal a CIG

Az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedik ma délután, a DAX 0,2 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,2 százalékkal került feljebb. A régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a lengyel WIG 0,5 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,4 százalékot esett. A magyar tőzsde 3,5 milliárd forintos forgalom és 33 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül a Mol teljesít a leggyengébben, míg a BUX komponensei közül a 13 százalékos emelkedésével a CIG Pannónia teljesített a legjobban.

Újra tud növekedni Európában az Adidas

Felpöröghetnek az értékesítések a negyedik negyedévben az Adidasnál és jó úton halad a vállalat afelé, hogy ismét rekord évet zárjon– derül ki a sportszergyártó ma reggel közzétett gyorsjelentéséből. A július-szeptemberi időszakban a vártnál jobban alakultak az eladások, miután Európában ismét beindult a növekedés.

Tovább a cikkhez

Lejjebb került a BUX, esik a Mol

A szerdai piacnyitástól távolodva felemásan teljesítenek az irányadó európai részvényindexek, a DAX 0,1 százalékos esése mellett a CAC40 stagnál. A magyar tőzsde lejjebb került, a BUX 147 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom képes emelkedni, a telekomcég részvényei 0,2 százalékkal került feljebb. Az OTP 0,1 százalékos esése mellett a Richter 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,8 százalékot esett.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Eséssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén

Eséssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 104 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a szerdai piacnyitás után. Az OTP 0,1 százalékos esése mellett a Mol 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,5 százalékot esett. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég árfolyama 0,6 százalékkal került feljebb ma reggel.

Meglepetés a BMW-től

Miközben a piaci trendek összességében nem túl pozitívak, a BMW eladásai és piaci részesedése is emelkedett a harmadik negyedévben, az üzemi eredmény és a cash-flow jelentősen nőtt, emelkedett a bevétel és a profit is, az egész éves célokat megerősítette a menedzsment. A vállalat harmadik negyedéves számai jobbak lettek, mint amire az elemzők számítottak.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt eséssel vághatnak neki az európai börzék a szerdai kereskedésnek

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Végül mérsékelt elmozdulás mellett felemásan zárták a keddi kereskedést az amerikai részvénypiacok, a piaci kommentárok szerint a hangulatot ezúttal is USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező visszafogott optimizmus és a vártnál kedvezőbb szolgáltatói ISM beszerzési menedzserindex is támogatta. A Dow végül 31 pontos emelkedés után 0,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,1 százalékos eséssel zárt, míg a Nasdaq egészen minimális emelkedéssel zárt, azonban végül mind a Dow, mind a Nasdaq új történelmi csúcson zárt be.

Emelkedéssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 419 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zárták a keddi kereskedést. A Magyar Telekom 0,5 százalékos erősödést követően 437 forinton zárt, az OTP 0,1 százalékkal került feljebb, a bankpapír 13 860 forinton fejezte be a keddi kereskedést. A Mol 1,3 százalékos emelkedést követően 3 042 forinton zárt, míg a blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszergyártó papírjai 5 610 forinton vettek búcsút a hét második napjától.

Mik az előjelek mára?

Az ázsiai tőzsdék többsége minimális elmozdulás mellett felfelé kapaszkodtak szerdán, a piaci kommentárok szerint a befektetők a kereskedelmi egyeztetésekkel kapcsolatos híreket emésztették, miután a Wall Street Journal szerint az amerikai és kínai tárgyalópartnerek aktívan fontolgatják a vámok csökkentését, amennyiben a részleges megállapodást sikerül aláírní; A megállapodás eddig csak a december 15-re tervezett amerikai vámok bevezetését törölte volna, de a mostani információk szerint a szeptember 1-én bevezetett vámokat is csökkentené. Kína pedig hasonlóan könnyítést vezetne be az amerikai importtermékekre. A Nikkei 0,2 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,6 százalékot esett. Ázsia más részein is emelkedtek a részvényindexek, a dél-koreai Kospi 0,1 százalékos erősödése mellett a szingapúri börze 0,4 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb ma reggel, míg a határidős DAX 10 pontos mínusza 0,1 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét harmadik napján az eurozónából beérkező makroadatok mellett a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek majd a befektetők, emellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírek bírhatnak piacmozgató hatással, miután a Wall Street Journal beszámolója szerint a felek közel állnak a megállapodáshoz.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán a KSH a harmadik negyedéves lakásépítési statisztikái mellett a szeptemberi kiskereskedelmi forgalmi adatsorát teszi közzé. Az eurozónából az októberi, végleges szolgáltatói beszerzési menedzserindexek mellett a szeptemberi kiskereskedelmi eladási statisztikákat publikálják.

Szerdán teszi közzé beszámolóját a Magyar Telekom és a Graphisoft Park is.  

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Shutterstock

vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
címlap_INA