FrankfurtiTőzsde
Üzlet

Új történelmi csúcson zárt az OTP és a BUX

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek emelkedtek csütörtökön, a magyar tőzsde is erősödött. A hazai blue chipek közül a Mol és az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír és a BUX index is új történelmi csúcson zárta a hét negyedik napját. Utóbbi 43 598 pontos záróértékével felülmúlta eddigi, április 24-én elért 43 563 pontos történelmi csúcsát.

Csúcsdöntő nap volt a mai

Emelkedéssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 307 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a csütörtöki kereskedést. A Magyar Telekom 0,7 százalékos esés után 437 forinton zárt, a Richter 0,8 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 5 575 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést. A Mol 1 százalékos erősödést követően 3 032 forinton vett búcsút a hét negyedik napjától, míg a blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 1,6 százalékos emelkedés után 14 210 forinton, új történelmi csúcson zárt be, a társaság holnapi gyorsjelentése előtt. A BUX index is új történelmi csúcson zárta a hét negyedik napját, 43 598 pontos záróértékével felülmúlta eddigi, április 24-én elért 43 563 pontos történelmi csúcsát.

Új csúcsra emelkedett a Dow és az S&P500

Erősödnek az európai részvényindexek csütörtök délután, a befektetők a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos beszámolókra figyelnek, miután olyan hírek érkeztek, amelyek szerint az Egyesült Államok és Kína megállapodott abban, hogy a kétoldalú kereskedelmi tárgyalások előrehaladásával párhuzamosan megszüntetik az egymás termékeire korábban bevezetett pótvámokat. A DAX 0,7 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,3 százalékkal került feljebb.

A kereskedelmi háborúval kapcsolatos jó hírek után az amerikai részvényindexek is emelkedéssel vágtak neki a hét negyedik napjának, a mai piacnyitás után a Dow és az S&P500 is új történelmi csúcsaira emelkedett. A Dow 0,6 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,1 százalékkal került feljebb.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Emelkedik a BUX, új csúcson jár az OTP

Az irányadó európai részvényindexek erősödésével párhuzamosan a magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 4,8 milliárd forintos forgalom 129 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom 0,3 százalékos esése mellett a Richter 1,4 százalékkal került lejjebb, a Mol 0,5 százalékkal emelkedett, míg az OTP 1,1 százalékkal került ma feljebb, a bankpapír 14 150 forintnál új történelmi csúcsra emelkedett ma.

Új csúcsra kapaszkodott az OTP

Emelkednek az európai tőzsdék a csütörtöki piacnyitás után, miután a Reuters arról írt, hogy az USA és Kína a jelenlegi vámokat több szakaszban szüntetné majd meg, ami javította a részvénypiaci hangulatot. A DAX 0,4 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,1 százalékkal került feljebb.

A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 233 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom és a Richter árfolyama stagnál, a Mol 0,9 százalékkal került feljebb, míg az OTP 0,6 százalékkal került feljebb, az OTP ezzel új történelmi csúcsára emelkedett.

Stagnál a Magyar Telekom a harmadik negyedéves gyorsjelentése után

A Magyar Telekom a szerdai piaczárás után tette közzé harmadik negyedéves számait, A Telekom bevételei 0,6 százalékkal 164,6 milliárd forintra emelkedtek, ezen belül a mobil bevételek csupán 0,2 százalékkal bővültek, a vezetékes bevételek viszont 4,1 százalékkal nőttek, a rendszerintegrációs bevételek pedig 5,4 százalékkal estek vissza. Az EBITDA rég nem látott szintre, közel 60 milliárd forintra emelkedett, ebben azért nagy szerepe volt az IFRS átállásnak, ami 4,7 milliárd forinttal tolta meg az eredményt, viszont enélkül is nőtt volna az EBITDA, tavalyhoz képest 3,6 százalékkal 54,9 milliárd forintra, az már csak egy kicsivel magasabb, mint az elemzők által várt 54,4 milliárd forint. A Magyar Telekom árfolyama stagnál ma délelőtt.

Felfelé kapaszkodik a BUX a csütörtöki piacnyitás után

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a magyar tőzsdén, a BUX 87 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a csütörtöki piacnyitás után. A Magyar Telekom stagnál, az OTP 0,1 százalékkal került feljebb, a Mol 0,5 százalékot emelkedett, míg a Richter 0,2 százalékot erősödött.

Emelkedéssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Felemásan zárták a hét harmadik napját az amerikai tőzsdék, a piaci kommentárok szerint a befektetőket az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos hírfolyam inthette óvatosságra, miután lapértesülések szerint decemberre csúszhat az amerikai-kínai kereskedelmi háború első fejezetéről szóló megállapodás aláírása, miközben a piac novemberi időponttal számolt. A legfrissebb hírek szerint az is lehet, hogy Európában lesz a történelmi találkozó Donald Trump és Hszi Csinping között.A Dow végül előző napi záróértkén stagnált, az S&P500 0,1 százalékos emelkedéssel zárt, míg a Nasdaq 0,3 százalékos eséssel fejezte be a hét harmadik napját.

Mérsékelt emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 55 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb. A blue chipek a Mol kivételével emelkedtek, az olajcég papírjai 1,3 százalékos esés után 3 002 forinton zártak. A Magyar Telekom 0,7 százalékos emelkedés után 440 forinton zárt, a Richter pedig 0,2 százalékos erősödést követően 5 620 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától. A blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 0,9 százalékos erősödés után 13 990 forinton, új történelmi csúcsán zárt be, csupán kissé maradva el, az október 24-én napon belül beállított, történelmi maximumától.

Mik az előjelek mára?

Nem volt egyértelmű az irány az ázsiai kereskedésben csütörtökön, miután a befektetők egy része amiatt aggódhatott, hogy az USA és Kína közötti részleges kereskedelmi megállapodás aláírása november helyett decemberre csúszhat. A Nikkei 0,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,1 százalékot esett. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 13 pontos plusza 0,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét negyedik napján tovább dübörög majd az európai vállalati gyorsjelentési szezon, emellett a befektetők az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos új hírekre figyelnek majd, miután a korábbi sajtóértesülések alapján decemberre csúszhat az amerikai-kínai kereskedelmi háború első fejezetéről szóló megállapodás aláírása, miközben a piac korábban novemberi időponttal számolt.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az MNB a szeptemberi értékpapírstatisztikáját teszi közzé, míg az ÁKK kötvényaukciót tart. Németországból a szeptemberi ipari termelési adatra figyelnek a befektetők, emellett a Bank of England kamatdöntő ülést tart majd.

Csütörtökön teszi közzé beszámolóját a Zwack és a Waberer’s is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?  

Címlapkép forrása: Shutterstock

Élesedik a verseny, készül rá a Telekom

Nagyjából a vártnak megfelelő negyedéves számokról számolt be mai gyorsjelentésében a Magyar Telekom, az idei első 9 hónap alapján tarthatók a korábban meghatározott célok. A magyar tevékenységben jók az alapfolyamatok, és érdemes figyelni az észak-macedón leánycéget, ott tartósnak tűnik a fordulat. A Telekom egyre élesebb versennyel szembesül, a Vodafone-UPC-párost külön megemlítették a beszámolóban, a Telekom vezetése az erősödő versenytársak ellenére bízik abban, hogy sikerül a teljes évre vonatkozó célkitűzéseket teljesíteni.

Tovább a cikkhez
Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
repules szegell iata GettyImages-1180597944