Üzlet

500 startup találkozott csütörtökön a Szépművészetiben

Portfolio
Csütörtökön rendezték Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb startup networking eseményét, a Hiventures Regional Startup and Innovation Day-t. A Szépművészeti Múzeumban megrendezett eseményen közel 500 külföldi és hazai startup vett részt.

A Startup and Innovation Day keretében került megrendezésre a rendkívül látványos és formabontó Get in the Ring! verseny régiós döntője. A megmérettetés különlegessége volt, hogy a résztvevő startupok egy ringben mutatták be vállalkozásukat és a versenyfeladatban megadott kihívásra adott megoldási javaslatukat. Az idei döntősök feladata a világ egyik legjelentősebb gyógyszerfejlesztőjének üzleti problémáit érintő egészségügyi és orvostechnológiai megoldás bemutatása volt.

A startupoknál sok olyan know-how összpontosul, amit a nagyvállalatoknak is érdemes adaptálnia. Ilyen például az agilis működési modell, amit már a Vodafone-nál is tesztelünk

– mondta el a Portfolio-nak Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.„Eközben természetesen nekünk is megvannak az eszközeink, hogy segítsük a startupokat. Egyrészt több közös projektünk van: cukorbetegeket segítő mobil applikációt fejlesztettünk az NN Biztosító inkubátor programjával, a Sparklabbal közösen; okos parkolószenzorokat telepítettünk az V. kerületben és Székesfehérváron a Smartlynx-szel együttműködésben; és persze szorosan együttműködünk a Hiventures-szel is. Emellett tavaly megalapítottuk a Vodafone Digitális Díjat, melyre többek közt startupok jelentkezését is várjuk. Olyan digitális fókuszú projekteket szeretnénk támogatni – és megvalósítani – amelyeknek társadalmi haszna van. Magyarországon még rengeteg a kiaknázatlan lehetőség ezen a területen” – tette hozzá.

A Vodafone Digitális Díj nyertes Erdős Sándor és csapata az OncoVR projekt segítségével szeretnék megkönnyíteni a gyermekek hosszú távú bennfekvését. Céljuk, hogy a daganatos gyermekek az első VR foglalkozással megtámogatott kemoterápiás kezelésük után ne tekintsenek negatív élményként a benntartózkodásukra, így megkönnyítve a következő kórházi kezeléseket mind a családok, mind az egészségügyi dolgozók számára. Az általuk fejlesztett gyógyító-relaxáló virtuális világ hatására a gyermekek könnyebben vehetik fel a harcot a daganatos betegségük ellen, csökkenthetik a kezelés mellékhatásait, így a szükséges gyógyszerek mennyiségét, illetve akár pozitívan befolyásolhatják a betegség kimenetelét is.

Projektjükben az Oculus legújabb piacon lévő eszközét, az Oculus Go-t használják, melyre fejlesztőcsapatuk segítségével célcsoportjukra specifikusan és céljaiknak megfelelően terveznek játékot fejleszteni. Ennek a játéknak a jelenlegi verzióját fogják bemutatni a Vodafone standjánál az alapítók.

Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
repules szegell iata GettyImages-1180597944