Üzlet

500 startup találkozott csütörtökön a Szépművészetiben

Portfolio
Csütörtökön rendezték Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb startup networking eseményét, a Hiventures Regional Startup and Innovation Day-t. A Szépművészeti Múzeumban megrendezett eseményen közel 500 külföldi és hazai startup vett részt.

A Startup and Innovation Day keretében került megrendezésre a rendkívül látványos és formabontó Get in the Ring! verseny régiós döntője. A megmérettetés különlegessége volt, hogy a résztvevő startupok egy ringben mutatták be vállalkozásukat és a versenyfeladatban megadott kihívásra adott megoldási javaslatukat. Az idei döntősök feladata a világ egyik legjelentősebb gyógyszerfejlesztőjének üzleti problémáit érintő egészségügyi és orvostechnológiai megoldás bemutatása volt.

A startupoknál sok olyan know-how összpontosul, amit a nagyvállalatoknak is érdemes adaptálnia. Ilyen például az agilis működési modell, amit már a Vodafone-nál is tesztelünk

– mondta el a Portfolio-nak Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.„Eközben természetesen nekünk is megvannak az eszközeink, hogy segítsük a startupokat. Egyrészt több közös projektünk van: cukorbetegeket segítő mobil applikációt fejlesztettünk az NN Biztosító inkubátor programjával, a Sparklabbal közösen; okos parkolószenzorokat telepítettünk az V. kerületben és Székesfehérváron a Smartlynx-szel együttműködésben; és persze szorosan együttműködünk a Hiventures-szel is. Emellett tavaly megalapítottuk a Vodafone Digitális Díjat, melyre többek közt startupok jelentkezését is várjuk. Olyan digitális fókuszú projekteket szeretnénk támogatni – és megvalósítani – amelyeknek társadalmi haszna van. Magyarországon még rengeteg a kiaknázatlan lehetőség ezen a területen” – tette hozzá.

A Vodafone Digitális Díj nyertes Erdős Sándor és csapata az OncoVR projekt segítségével szeretnék megkönnyíteni a gyermekek hosszú távú bennfekvését. Céljuk, hogy a daganatos gyermekek az első VR foglalkozással megtámogatott kemoterápiás kezelésük után ne tekintsenek negatív élményként a benntartózkodásukra, így megkönnyítve a következő kórházi kezeléseket mind a családok, mind az egészségügyi dolgozók számára. Az általuk fejlesztett gyógyító-relaxáló virtuális világ hatására a gyermekek könnyebben vehetik fel a harcot a daganatos betegségük ellen, csökkenthetik a kezelés mellékhatásait, így a szükséges gyógyszerek mennyiségét, illetve akár pozitívan befolyásolhatják a betegség kimenetelét is.

Projektjükben az Oculus legújabb piacon lévő eszközét, az Oculus Go-t használják, melyre fejlesztőcsapatuk segítségével célcsoportjukra specifikusan és céljaiknak megfelelően terveznek játékot fejleszteni. Ennek a játéknak a jelenlegi verzióját fogják bemutatni a Vodafone standjánál az alapítók.

Frankfurti tőzsde
forintka191126getty
OTP fiók
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde