Üzlet

Alig mozdultak az amerikai indexek

Portfolio
Mérsékelt elmozdulást mutattak az amerikai vezető tőzsdeindexek azután, hogy Jerome Powell Fed-elnök a jegybank várható monetáris politikájáról beszélt, de így is új csúcsra kerültek.

A kereskedelmi megállapodással kapcsolatos bizonytalanság csak átmenetileg befolyásolta a piaci hangulatot, a Dow Jones végül 0,3%-kal emelkedett, az S&P 500 0,1%-kal került feljebb, a Nasdaq pedig stagnált.

Miután az elmúlt napokban is történelmi csúcson zártak az amerikai tőzsdék, így a Dow és az S&P 500 szerény emelkedése elég volt ahhoz, hogy szerdán is új rekorddal búcsúzzanak.

Miután kedvezőtlen hírek érkeztek az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban, az amerikai vezető tőzsdeindexek lejjebb kerültek, így elveszítették minimális napi emelkedésüket. Nagy dráma azonban egyelőre nincs, a befektetők visszafogottan reagáltak arra, hogy akadályok merültek fel a részleges megállapodással kapcsolatban.

Az S&P 500 és a Nasdaq szerény, 0,1%-os emelkedést mutat, míg a Dow Jones 0,2%-kal került feljebb a nap folyamán. A részvényindexek alig reagáltak Jerome Powell Fed-elnök beszédére, akinek a szavaiból arra lehetett következtetni, hogy az elmúlt időszak három kamatvágása után nem várható további monetáris lazítás a közeli jövőben.

Powell úgy látja, hogy amennyiben a gazdaság továbbra is egy mérsékelt növekedési pályán marad, a munkaerőpiac továbbra is erős marad és az infláció továbbra is a 2%-os cél közelében marad, akkor a monetáris politika nem igényel korrekciót a közeljövőben.

A piacok nem reagáltak érdemben arra sem, hogy a vártnál nagyobb mértékben nőtt az infláció az Egyesült Államokban. Októberben egy hónap alatt 0,4%-kal emelkedtek a fogyasztói árak a várt 0,3% helyett, ez azonban csak kisebb meglepetést jelent, és nem befolyásolja a Fed politikáját.

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ott_one_2019_1500x844