frankfurtitozsde
Üzlet

Elromlott a hangulat a tőzsdéken

Portfolio
Csütörtökön is a kereskedési háborúval kapcsolatos fejlemények borzolták a kedélyeket a világ tőzsdéin, a legfrissebb kiszivárgó hírek szerint előfordulhat, hogy idén már nem lesz megállapodás az Egyesült Államok és Kína között. Az európai indexek estek és a BUX is lefelé vette az irányt.

Eséssel zárt a BUX

A zárásra sem tudott szépíteni a magyar piac, a BUX 0,7 százalékos csökkenéssel 43 654 ponton fejezte be a kereskedést. Az index esésében nagy szerepe volt a Molnak a blue chipek közül, az olajcég papírjai 2,9 százalékos csökkenéssel 2920 forinton zártak. Az OTP árfolyama stagnált csütörtökön, 14 150 forinton zárt, míg a Richter és a Magyar Telekom kismértékben emelkedett, a két részvény 0,6, illetve 0,2 százalékkal került feljebb. 

Több mint 1,5 milliárd forintos forgalom volt ma az Est Media részvényeinek piacán, a részvény 2,9 százalékos pluszban zárta a napot. A Nutex és a Nordtelekom az elmúlt napok szárnyalása után ma esett, 9,7, illetve 8 százalékot esett a két részvény.

Nyomás alatt Amerika

A harmadik napja esnek az amerikai indexek, a csütörtöki kereskedést is csökkenéssel nyitották, a Dow, az S&P 500 és a Nasdaq 0,3 százalékos mínuszban áll. 

Saját részvényeket vett a Richter

Saját részvényeket vásárolt a Richter.

Tovább a cikkhez

Tovább száguld a Nutex

A kispapírok piacán ismét látványos mozgások vannak, a Nutex folytatja a napok óta tartó szárnyalását, 15 százalékos pluszban áll az árfolyam. A Kulcssoft is emelkedett ma 14 százalékot, az Est Media pedig 10 százalékos pluszban jár. 

Tartani kell a Nyomdát a Wood szerint

1406 forintos célárral továbbra is tartásra ajánlja a Wood elemzője az ANY Biztonsági Nyomda papírjait a társaság tegnap este közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésére reagálva.

Tovább a cikkhez

Zuhan a Thyssenkrupp

A Thyssenkrupp árfolyama több mint 8 százalékot esett azt követően, hogy a cég közzétette éves jelentését. A nettó eredmény szintjén 304 millió eurós veszteségről számolt be a vállalat, ami az ötszöröse az egy évvel korábbinak és osztalékot nem fog javasolni az igazgatóság, amire hat éve nem volt példa. A menedzsment várakozásai szerint a 2020-as évben még nagyobb lehet a vesztesége.

Kilőtt az Est Media

Ahogy azt a határidős indexek jelezték, eséssel indult a nap az európai tőzsdéken, az átfogó Stoxx 600 index 0,6 százalékos mínusszal kezdte a kereskedést. A nyersanyagszektor teljesít ma a nyitásban a leggyengébben az európai tőzsdéken. 

A BUX 0,6 százalékos mínuszban áll, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom nem esik ma reggel, a távközlési cég papírjai 1 százalékot emelkedtek. A legnagyobb százalékos elmozdulást az Est Media árfolyama mutatja ma, 12 százalékos pluszban áll a papír és a legnagyobb forgalmú részvény ma reggel a nyitásban.

Beszállt az OTP csúcsvezetője, elszállt az Est Media árfolyama

Tegnap jelentették be, hogy két ismert gazdasági szereplő szerzett tulajdonrészt az Est Mediában. Ma nagyot ugrott a cég árfolyama.

Tovább a cikkhez

Eséssel nyithat Európa Mi történt tegnap a tőzsdéken?Mik az előjelek mára?Mi mozg

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Elromlott a hangulat szerdára a világ tőzsdéin, estek az európai indexek és a BUX is a tegnapi záróértéke alatt tartózkodott a nap nagy részében.  Itthon a kispapírok piacán volt inkább izgalom napközben, és az OTP emelkedett egy nagyobbat a zárásra, ami pluszba rántotta a BUX indexet. A bankpapír 1,4 százalékot emelkedett ma, a napot 14 150 ponton fejezte be. A többi blue chip 1 százaléknál kisebb elmozdulásokat mutatott, a Richter 0,8, a Mol 0,1 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékot esett. A napközben nagyot ralizó Nutex és a Nordtelekom 20 százalékos erősödéssel zárt, míg a Futuraqua közel 10 százalékot emelkedett.

Veszítettek értékükből szerdán az amerikai vezető tőzsdeindexek, igaz, a napi mélypontjukhoz képest a zárásra kissé feljebb tudtak kapaszkodni. A Dow Jones és az S&P 500 0,4%-kal, a Nasdaq pedig 0,5%-kal került lejjebb. Az amerikai befektetőket aggasztja, hogy a kiszivárgott hírek szerint idén nem lesz megállapodás a kereskedelmi háborúban az USA és Kína között.

Mik az előjelek mára?

Az ázsiai tőzsdéken jellemzően eséseket látni, miután kezdenek szertefoszlani a remények, hogy idén megállapodás születhet a kereskedelmi háborúban. A Nikkei 0,5 százalékot esett, a kínai Shanghai Composite 0,3 százalékkal került lejjebb, a hongkongi Hang Seng 1,5, a dél-koreai Kospi pedig 1,4 százalékot veszített értékéből.

Az európai határidős indexek szintén eséseket jeleznek, a DAX futures 60 pontos mínuszban áll.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A nemzetközi hangulatot a kereskedelmi háborúval kapcsolatos fejlemények befolyásolják ma is. Közeleg a december 15-i határidő, amikor is újabb kínai vámok lépnek életbe amerikai termékekre, amennyiben nem születik addig megállapodás.

Ami a hazai tőzsdét illeti, itthon inkább a kisapírok körül vannak izgalmak az elmúlt napokban. Még nincs vége a vállalati jelentési szezonnak, tegnap, a magyar tőzsde zárása után a Nyomda tette közzé negyedéves számait. Több mint 20 százalékkal nőtt a Nyomda bevétele a harmadik negyedévben, amiben nagy szerepe volt az exportbevétel növekedésének. Eredményszinten is növekedésről számolt be a cég az egy évvel ezelőtti szinthez képest, bár kisebb mértékben nőtt a profit, mint a bevétel, egyszámjegyű volt a dinamika.

A CIG Pannónia közölte, hogy rendkívüli közgyűlést tart december 21-én, amelynek napirendi pontjai között szerepel a saját részvény vásárlására adott felhatalmazás módosítása, az igazgatóság felhatalmazása alaptőke módosítására és döntés stratégiai befektetésekről.

Az Est Mediába új tulajdonosok kerültek. Barna Zsolt (aki egyébként az OTP általános vezérigazgató-helyettese is) és Antal Kadosa is 16,77 millió darab Est Media-részvényt szerzett meg tőzsdén kívül, ezzel mindketten 6,5 százalékos befolyást szereztek az Est Mediában. Barna Zsolt és Antal Kadosa összehangoltan eljárónak minősülő személyek ezzel együttesen 33,54 millió darab Est Media-részvényt szereztek meg, és ezzel az Est Mediában együttesen 13 százalékos befolyást szereztek.

Mire érdemes ma figyelni?

A Pénzügyminisztérium reggel teszi közzé az államháztartás októberi részletes beszámolóját. Délelőtt az OECD is publikálja friss előrejelzését a tagállamokról, ebben a magyar gazdaságra vonatkozóan is lesznek friss becslések. A nap második felében pedig az EKB legutóbbi ülésének jegyzőkönyve jelenik meg.

Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

Többmilliárdos céget apportálnak a SET Groupba

A SET Group december 11-én tart közgyűlést, ahol a részvényesek több napirendi pontról is döntenek, ezek közül a legizgalmasabb egy apport, és az ahhoz kapcsolódó tőkeemelés.

Tovább a cikkhez

Az export húzza a növekedést a Nyomdánál

Több mint 20 százalékkal nőtt a Nyomda bevétele a harmadik negyedévben, amiben nagy szerepe volt az exportbevétel növekedésének. Eredményszinten is növekedésről számolt be a cég az egy évvel ezelőtti szinthez képest, bár kisebb mértékben nőtt a profit, mint a bevétel, egyszámjegyű volt a dinamika– derül ki a társaság gyorsjelentéséből.

Tovább a cikkhez

Az export húzza a növekedést a Nyomdánál

Több mint 20 százalékkal nőtt a Nyomda bevétele a harmadik negyedévben, amiben nagy szerepe volt az exportbevétel növekedésének. Eredményszinten is növekedésről számolt be a cég az egy évvel ezelőtti szinthez képest, bár kisebb mértékben nőtt a profit, mint a bevétel, egyszámjegyű volt a dinamika– derül ki a társaság gyorsjelentéséből.

Tovább a cikkhez

CIG Pannónia: jön a rendkívüli közgyűlés

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága értesítette a részvényeseket, hogy a társaság 2019. december 21. napján (szombaton) 10 órai kezdettel tartja rendkívüli közgyűlését.

Tovább a cikkhez

Új tulajdonosok az Est Mediában

Barna Zsolt és Antal Kadosa tőzsdén kívüli ügyletek keretében egyenként 5 százalék feletti részesedést szereztek az Est Mediában.

Tovább a cikkhez
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street index tőzsde