frankfurtitozsde
Üzlet

Elromlott a hangulat a tőzsdéken

Portfolio
Csütörtökön is a kereskedési háborúval kapcsolatos fejlemények borzolták a kedélyeket a világ tőzsdéin, a legfrissebb kiszivárgó hírek szerint előfordulhat, hogy idén már nem lesz megállapodás az Egyesült Államok és Kína között. Az európai indexek estek és a BUX is lefelé vette az irányt.

Eséssel zárt a BUX

A zárásra sem tudott szépíteni a magyar piac, a BUX 0,7 százalékos csökkenéssel 43 654 ponton fejezte be a kereskedést. Az index esésében nagy szerepe volt a Molnak a blue chipek közül, az olajcég papírjai 2,9 százalékos csökkenéssel 2920 forinton zártak. Az OTP árfolyama stagnált csütörtökön, 14 150 forinton zárt, míg a Richter és a Magyar Telekom kismértékben emelkedett, a két részvény 0,6, illetve 0,2 százalékkal került feljebb. 

Több mint 1,5 milliárd forintos forgalom volt ma az Est Media részvényeinek piacán, a részvény 2,9 százalékos pluszban zárta a napot. A Nutex és a Nordtelekom az elmúlt napok szárnyalása után ma esett, 9,7, illetve 8 százalékot esett a két részvény.

Nyomás alatt Amerika

A harmadik napja esnek az amerikai indexek, a csütörtöki kereskedést is csökkenéssel nyitották, a Dow, az S&P 500 és a Nasdaq 0,3 százalékos mínuszban áll. 

Saját részvényeket vett a Richter

Saját részvényeket vásárolt a Richter.

Tovább a cikkhez

Tovább száguld a Nutex

A kispapírok piacán ismét látványos mozgások vannak, a Nutex folytatja a napok óta tartó szárnyalását, 15 százalékos pluszban áll az árfolyam. A Kulcssoft is emelkedett ma 14 százalékot, az Est Media pedig 10 százalékos pluszban jár. 

Tartani kell a Nyomdát a Wood szerint

1406 forintos célárral továbbra is tartásra ajánlja a Wood elemzője az ANY Biztonsági Nyomda papírjait a társaság tegnap este közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésére reagálva.

Tovább a cikkhez

Zuhan a Thyssenkrupp

A Thyssenkrupp árfolyama több mint 8 százalékot esett azt követően, hogy a cég közzétette éves jelentését. A nettó eredmény szintjén 304 millió eurós veszteségről számolt be a vállalat, ami az ötszöröse az egy évvel korábbinak és osztalékot nem fog javasolni az igazgatóság, amire hat éve nem volt példa. A menedzsment várakozásai szerint a 2020-as évben még nagyobb lehet a vesztesége.

Kilőtt az Est Media

Ahogy azt a határidős indexek jelezték, eséssel indult a nap az európai tőzsdéken, az átfogó Stoxx 600 index 0,6 százalékos mínusszal kezdte a kereskedést. A nyersanyagszektor teljesít ma a nyitásban a leggyengébben az európai tőzsdéken. 

A BUX 0,6 százalékos mínuszban áll, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom nem esik ma reggel, a távközlési cég papírjai 1 százalékot emelkedtek. A legnagyobb százalékos elmozdulást az Est Media árfolyama mutatja ma, 12 százalékos pluszban áll a papír és a legnagyobb forgalmú részvény ma reggel a nyitásban.

Beszállt az OTP csúcsvezetője, elszállt az Est Media árfolyama

Tegnap jelentették be, hogy két ismert gazdasági szereplő szerzett tulajdonrészt az Est Mediában. Ma nagyot ugrott a cég árfolyama.

Tovább a cikkhez

Eséssel nyithat Európa Mi történt tegnap a tőzsdéken?Mik az előjelek mára?Mi mozg

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Elromlott a hangulat szerdára a világ tőzsdéin, estek az európai indexek és a BUX is a tegnapi záróértéke alatt tartózkodott a nap nagy részében.  Itthon a kispapírok piacán volt inkább izgalom napközben, és az OTP emelkedett egy nagyobbat a zárásra, ami pluszba rántotta a BUX indexet. A bankpapír 1,4 százalékot emelkedett ma, a napot 14 150 ponton fejezte be. A többi blue chip 1 százaléknál kisebb elmozdulásokat mutatott, a Richter 0,8, a Mol 0,1 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékot esett. A napközben nagyot ralizó Nutex és a Nordtelekom 20 százalékos erősödéssel zárt, míg a Futuraqua közel 10 százalékot emelkedett.

Veszítettek értékükből szerdán az amerikai vezető tőzsdeindexek, igaz, a napi mélypontjukhoz képest a zárásra kissé feljebb tudtak kapaszkodni. A Dow Jones és az S&P 500 0,4%-kal, a Nasdaq pedig 0,5%-kal került lejjebb. Az amerikai befektetőket aggasztja, hogy a kiszivárgott hírek szerint idén nem lesz megállapodás a kereskedelmi háborúban az USA és Kína között.

Mik az előjelek mára?

Az ázsiai tőzsdéken jellemzően eséseket látni, miután kezdenek szertefoszlani a remények, hogy idén megállapodás születhet a kereskedelmi háborúban. A Nikkei 0,5 százalékot esett, a kínai Shanghai Composite 0,3 százalékkal került lejjebb, a hongkongi Hang Seng 1,5, a dél-koreai Kospi pedig 1,4 százalékot veszített értékéből.

Az európai határidős indexek szintén eséseket jeleznek, a DAX futures 60 pontos mínuszban áll.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A nemzetközi hangulatot a kereskedelmi háborúval kapcsolatos fejlemények befolyásolják ma is. Közeleg a december 15-i határidő, amikor is újabb kínai vámok lépnek életbe amerikai termékekre, amennyiben nem születik addig megállapodás.

Ami a hazai tőzsdét illeti, itthon inkább a kisapírok körül vannak izgalmak az elmúlt napokban. Még nincs vége a vállalati jelentési szezonnak, tegnap, a magyar tőzsde zárása után a Nyomda tette közzé negyedéves számait. Több mint 20 százalékkal nőtt a Nyomda bevétele a harmadik negyedévben, amiben nagy szerepe volt az exportbevétel növekedésének. Eredményszinten is növekedésről számolt be a cég az egy évvel ezelőtti szinthez képest, bár kisebb mértékben nőtt a profit, mint a bevétel, egyszámjegyű volt a dinamika.

A CIG Pannónia közölte, hogy rendkívüli közgyűlést tart december 21-én, amelynek napirendi pontjai között szerepel a saját részvény vásárlására adott felhatalmazás módosítása, az igazgatóság felhatalmazása alaptőke módosítására és döntés stratégiai befektetésekről.

Az Est Mediába új tulajdonosok kerültek. Barna Zsolt (aki egyébként az OTP általános vezérigazgató-helyettese is) és Antal Kadosa is 16,77 millió darab Est Media-részvényt szerzett meg tőzsdén kívül, ezzel mindketten 6,5 százalékos befolyást szereztek az Est Mediában. Barna Zsolt és Antal Kadosa összehangoltan eljárónak minősülő személyek ezzel együttesen 33,54 millió darab Est Media-részvényt szereztek meg, és ezzel az Est Mediában együttesen 13 százalékos befolyást szereztek.

Mire érdemes ma figyelni?

A Pénzügyminisztérium reggel teszi közzé az államháztartás októberi részletes beszámolóját. Délelőtt az OECD is publikálja friss előrejelzését a tagállamokról, ebben a magyar gazdaságra vonatkozóan is lesznek friss becslések. A nap második felében pedig az EKB legutóbbi ülésének jegyzőkönyve jelenik meg.

Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

Többmilliárdos céget apportálnak a SET Groupba

A SET Group december 11-én tart közgyűlést, ahol a részvényesek több napirendi pontról is döntenek, ezek közül a legizgalmasabb egy apport, és az ahhoz kapcsolódó tőkeemelés.

Tovább a cikkhez

Az export húzza a növekedést a Nyomdánál

Több mint 20 százalékkal nőtt a Nyomda bevétele a harmadik negyedévben, amiben nagy szerepe volt az exportbevétel növekedésének. Eredményszinten is növekedésről számolt be a cég az egy évvel ezelőtti szinthez képest, bár kisebb mértékben nőtt a profit, mint a bevétel, egyszámjegyű volt a dinamika– derül ki a társaság gyorsjelentéséből.

Tovább a cikkhez

Az export húzza a növekedést a Nyomdánál

Több mint 20 százalékkal nőtt a Nyomda bevétele a harmadik negyedévben, amiben nagy szerepe volt az exportbevétel növekedésének. Eredményszinten is növekedésről számolt be a cég az egy évvel ezelőtti szinthez képest, bár kisebb mértékben nőtt a profit, mint a bevétel, egyszámjegyű volt a dinamika– derül ki a társaság gyorsjelentéséből.

Tovább a cikkhez

CIG Pannónia: jön a rendkívüli közgyűlés

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága értesítette a részvényeseket, hogy a társaság 2019. december 21. napján (szombaton) 10 órai kezdettel tartja rendkívüli közgyűlését.

Tovább a cikkhez

Új tulajdonosok az Est Mediában

Barna Zsolt és Antal Kadosa tőzsdén kívüli ügyletek keretében egyenként 5 százalék feletti részesedést szereztek az Est Mediában.

Tovább a cikkhez
bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bkk_busz_bkv