Üzlet

Eséssel zárta a pénteket a magyar tőzsde

Portfolio
A szokottnál korábban bezárt ma a magyar tőzsde, ezt a rövidített napot mérsékelt csökkenéssel zárta a BUX. A blue chipek közül az OTP ésa Richter esett, a Mol viszont emelkedni tudott.

Eséssel zárt a BUX

Vegyesen állnak a vezető európai indexek a délután folyamán, ebben a felemás hangulatban a BUX kis eséssel fejezte be a kereskedést. A magyar index 0,2 százalékkal került lejjebb, 5,7 milliárd forintos forgalom mellett, ami valamivel több mint az átlagos napi forgalom fele. 

A blue chipek közül az OTP 0,3 százalékos eséssel 14 290 forinton zárt, a Richter 0,9 százalékos csökkenéssel 5815 forinton fejezte be a napot. A Mol 0,4 százalékos pluszban, 2934 forinton, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékos pluszban, 440 forinton zárt. 

A kispapírok közül ma is jelentős forgalom volt az Opus piacán, 2,5 százalékkal emelkedett, a 4iG 6,7 százalékot, a Nutex 0,6 százalékot, az Est Media 4,7 százalékot esett.

Tovább veszi a saját részvényeit a Richter

Folytatta a saját részvény vásárlásokat a Richter, a tegnapi kereskedés során újabb 7 ezer darabot vásárolt a budapesti tőzsdén.

Tovább a cikkhez

Második napja tart az Opus szárnyalása

Tovább emelkedik a mai kereskedésben az Opus árfolyama, de az elmúlt hónapok masszív esése után még így is az értéke harmadát elvesztette idén a papír. Ma ismét az ismét az Opus a legnagyobb forgalmú részvény a magyar tőzsdén, de ezúttal vannak hírek is.

Tovább a cikkhez

Hétfőtől új szabályok a magyar tőzsdén

Jövő hét hétfőtől új szabályok lépnek életbe a BÉT-en. December 2-án a BÉT azonnali piacán a jelenlegi Xetra Classic kereskedési rendszert felváltja a Xetra T7, ezzel egy modernebb infrastruktúrára áll át a hazai tőzsde. Az átállás már a mai kereskedési napot is érinti, a záró szakasz 17 óra helyett 14 órakor kezdődik.

Már megint kiütöttek egy magyar részvényt? Ennek hétfőtől vége

Már megint kiütöttek egy hazai részvényt, írtuk több alkalommal is az elmúlt napokban, amikor napi limittel emelkedett egy (jellemzően kis)papír árfolyama. Ennek hamarosan vége, ugyanis jövő hét hétfőtől új szabályok lépnek életbe a BÉT-en, többek között megszűnik a napi ajánlattételi limit, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a külföldi tőzsdék többségéhez hasonlóan a magyar tőzsdén is jöhetnek a korlátozás nélküli napon belüli emelkedések és esések.

Tovább a cikkhez

Tovább emelkedik az Opus

A tegnapi záróértéke közelében indította a ma reggeli kereskedést a BUX, a blue chipek közül egyedül az OTP esik, fél százalékkal került lejjebb az árfolyam a tegnapi zárócsúcshoz képest. A Mol 0,8 százalékot, a Richter 0,2 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom 0,7 százalékkal menetelt felfelé. 

A kispapírok közül tovább emelkedik az Opus, 7 százalékos emelkedésnél tart a részvény, a CIG Pannónia viszont közel 4 százalékot esett. 

Az OTT-One részvényei 0,2 százalékos pluszban állnak ma. A következő befektetői klubunkon az érdeklődők közelről is megismerhetik a cég működését, eddigi pénzügyi eredményeit és termék- és üzletfejlesztési, valamint tőkepiaci terveit.

Mínuszok az ázsiai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Az elmúlt napokban a magyar tőzsdén zömében a kispapírok mutatták a legnagyobb elmozdulásokat, ehhez képest az OTP csak araszolgat, a csütörtöki kereskedést a bankpapír mérsékelt erősödéssel zárta, ugyanakkor a 0,1 százalékos emelkedés is elég volt az OTP-nek az új, 14 330 forintos történelmi zárócsúcshoz.

A BUX végül 200 pontos erősödés után 0,5 százalékkal került feljebb, míg a hazai blue chipek felemásan teljesítetek. A Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 922 forinton zártak, a Richter 1 százalékos erősödés után 5 865 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától, míg a Magyar Telekom 439 forinton stagnált.

Az amerikai tőzsdéken Hálaadás ünnepe miatt nem volt kereskedés csütörtökön.

Mik az előjelek mára?

Az amerikai tőzsdékről nem érkezett iránymutatás, az ázsiai részvénypiacok pedig jellemzően esnek ma reggel, így nem túl jók az előjelek. A befektetők továbbra is a kereskedelmi háború miatt aggódnak, illetve amiatt, hogy a hongkongi események milyen hatással lesznek a tárgyalások kimenetelére. Szerdán Donald Trump aláírta a hongkongi tüntetőket támogató törvényt, amit Kína azonnal a belügyeibe való súlyos beavatkozásnak minősített.

A hongkongi index 2 százalékot esett ma reggel, a japán Nikkei 0,5 százalékkal, a kínai Shanghai Composite 0,7 százalékkal került lejjebb. Az európai határidős indexek is eséseket jeleznek előre a nyitásra, a DAX futures 40 pontos mínuszban tartózkodik.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A nemzetközi hangulatot továbbra is Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi tárgyalások és az azokkal kapcsolatos spekulációk határozzák meg.

Itthon az OTP részvényei új történelmi csúcson zárták a csütörtöki kereskedést, azonban kérdéses, hogy a negatívra forduló nemzetközi hangulatban tud-e tovább emelkedni az árfolyam.  A kispapírok piacán voltak nagyobb mozgások az elmúlt napokban, az Opus 15 százalékos pluszban zárt tegnap (de még így is 37 százalékos mínuszban van idén a papír), a Nutex 6 százalékot emelkedett, az Est Media pedig közel 3 százalékot, mind a három részvény az átlagosnál jóval nagyobb forgalommal.

Friss hír, hogy rendkívüli közgyűlést tart a CIG Pannónia, ahol a részvényesek több tranzakcióról is döntenek. A részvényesek szempontjából az egyik legizgalmasabb, hogy megszűntetnék a CIG Pannónia és az Opus közötti kereszttulajdonlást.

Mire érdemes ma figyelni?

Itthon pénteken jön a hét legfontosabb adata: a KSH a harmadik negyedéves növekedés részleteit közli majd, melyekből kiderülhet, mitől nőtt a várt feletti ütemben, 5%-kal a magyar gazdaság. Azzal egyidőben megjelennek a friss kereseti adatok is, az Eurostat pedig a novemberi előzetes inflációt publikálja délelőtt.

Az amerikai részvénypiacokon ma rövidített kereskedés van és megkezdődik a „hivatalos” karácsonyi vásárlási szezon a Black Friday-jel.

Most érdemes figyelni: fülescsésze az Alteo grafikonján

Ritka pillanat, amikor mind a fundamentális, mind a technikai faktorok egy irányba mutatnak egy részvény esetén, ráadásul még egy jó kockázat-hozam arány is elérhető lehet jelenleg az Alteo papírjaival.

Tovább a cikkhez

Eladja Opus-részvényeit a CIG Pannónia, és visszavásárolja az Opusnál lévő papírjait

Rendkívüli közgyűlést tart a CIG Pannónia, ahol a részvényesek több tranzakcióról is döntenek. A részvényesek szempontjából az egyik legizgalmasabb, hogy megszűntetnék a CIG Pannónia és az Opus közötti kereszttulajdonlást.

Tovább a cikkhez

Terítéken az innovatív magyar tőzsdei cég

Új üzletág, egyedi dróntechnológia, védelmi ipari szerződések, új kiberbiztonsági fejlesztések, mesterséges intelligencia projektek – csak néhány hír az OTT-ONE elmúlt pár hónapos bejelentései közül. Ez is azt bizonyítja, hogy a tőzsdén jegyzett társaság rendkívül aktív, sorozatosan jelenti be innovatív megoldásait és nemzetközi szinten is nagy dobásokra készül. Ezért a következő befektetői klubunkon az érdeklődők közelről is megismerhetik a cég működését, eddigi pénzügyi eredményeit és nagyívű termék- és üzletfejlesztési, valamint tőkepiaci terveit. Mindezt természetesen első kézből, ugyanis a társaság vezetői lesznek jelen az eseményen, ahol az előadásokat és a panelbeszélgetést követően ezúttal is lehetőség lesz közönségkérdésekre, így az érdeklődő befektetőknek vétek lenne kihagyni a december 9-i eseményünket.

Tovább a cikkhez

Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde
Olvasta már? Eséssel zárt a BUX