Előfizetői tartalom

Mindenhol feszültséget okoz: 300 ezer fiatal munkavállaló hiányzik Magyarországról

“Nem lehet megtartani a fiatalokat.” Ez a legfőbb panasz mostanában a vállalatok részéről, és ma ez már nemcsak a HR-esek, hanem a legfelső cégvezetés problémája is. Ez stratégiai kérdés, hiszen becslések szerint mintegy 300 ezer képzett munkavállaló hiányzik jelenleg a piacról. Sokan, sok mindennel próbálkoznak, első körben többnyire pénzzel, de úgy tűnik, nem az a legjobb megoldás, hanem a munkahelyi élmény és az okos rendszerek együttes alkalmazása.

Új fogalmakkal ismerkedik a HR szakma, sőt a vállalatok felső- és középvezetése is, miután a fiatal munkavállalók körében tapasztalható magas fluktuációnak a hagyományos eszközökkel nem tudják elejét venni. Nem Szent Grál a magas fizetés, a rugalmas munkaidő, a home office lehetőségek. A babzsák és a csocsóasztal kihasználatlanul foglalja a helyet, közben a magas fluktuáció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés