Graphisoft Park
Üzlet

Megemelte a Graphisoft Park-célárát a Wood

Portfolio
Friss elemzést tett közzé a Graphisoft Parkot követő Wood, az elemzőház 4 336 forintról 5 285 forintra javította, míg az ajánlást vételről tartásra módosították. A Wood új célára 2,8 százalékkal magasabb a Graphisoft Park hétfői záróárával összehasonlítva.

A Graphisoft Park november közepén jelentette be, hogy a cégcsoport tőkeszerkezetének optimalizálása céljából, kihasználva a jelenlegi rendkívül kedvező hitelfelvételi lehetőségeket 40 millió eurós, 10 éves futamidejű euró alapú hitelszerződést kötött. A társaság az újonnan felvett hitelösszegből mintegy 30-35 millió eurót javasol majd kifizetni a részvényesek számára osztalék, illetve saját részvény vásárlási program keretében 2020 évben.

A Graphisoft Park elnöke és legnagyobb tulajdonosa a Portfolionak elmondta, hogy egy esetleges saját részvény vásárlási programmal nem az a cél, hogy kiszorítsák a kisrészvényeseket, és nem is azért kerül rá sor, mert ajánlat érkezett volna a Graphisoft Parkra, Bojár Gábor cáfolta azt a pletykát, hogy ki akar szállni a cégből, és azt is, hogy ajánlatot kaptak volna a vállalatra.

A bejelentést követően a társaságot követő Wood friss elemzést tett közzé, az elemzés kiemeli, hogy miután júniusban vételre javították a cégre vonatkozó ajánlásukat, a Graphisoft Park részvényárfolyama közel 40 százalékot erősödött. Az FFO-hozam 7 százalék alá csökkent, míg a könyv szerinti értékhez viszonyított diszkont nagyjából 20 százalékosra szűkült.

A Wood szerint az emelkedést közép- és hosszútávon két dolog támogathatja: egy nagyobb játékos általi esetleges felvásárlás és a Graphisoft Park további expanziója. Az elemzőház véleménye szerint a rövid távú orientációval rendelkező befektetők számára érdemes megfontolni a profitrealizálás lehetőségét, mivel a Graphisoft Park például a GTC-nél magasabb FFO-hozamot kínál, míg a Parknál hiányzik a rövid távú növekedési profil és a bérlői koncentrációból eredő kockázat is magasabb. A Wood ezért a vételi ajánlását tartásra módosította, míg a Graphisoft Park-célárát 4 336 forintról 5 285 forintra javította. A Wood új célára 2,8 százalékkal magasabb a Graphisoft Park hétfői záróárával összehasonlítva.

Címlapkép forrása: MTI / Máthé Zoltán

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti tőzsde