SZG_9345
Üzlet

23 százalék plusz egy nap alatt: Itt az első részvény, ami elszállt a magyar tőzsdén

Portfolio
Eddig részvénykategóriától függően 15-20 százalékot mozdulhatott el napon belül a hazai részvények árfolyama, ez a limit azonban a mostani hét hétfő óta már nem él, ma a Nutex árfolyama 23 százalékkal került feljebb.

Múlt héten már írtunk arról, hogy december 2-án, vagyis a mostani hét hétfőtől a BÉT azonnali piacán a jelenlegi Xetra Classic kereskedési rendszert felváltja a Xetra T7, a rendszerátállással a kereskedést érintő változások is jönnek, az egyik legfontosabb, hogy megszűnik a napi ajánlattételi limit, a kereskedés lehetősége az eddig megszokott limiteken túl is biztosított lesz, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az azonnali piacokon a jelenleginél jóval nagyobb mértékben mozdulhat el napon belül az egyes instrumentumok ára.

Eddig a prémium kategóriába sorolt részvények legfeljebb 15, a standard és a T kategóriába soroltak pedig legfeljebb 20 százalékot mozdulhattak el napon belül az előző záróértékhez képest. Ennél nagyobb elmozdulásra csak akkor volt lehetőség, ha a BÉT úgy döntött, hogy kiszélesíti azt az ársávot, amelyben a részvények árfolyama mozoghat.

December 2-ától azonban erre nincs szükség, 15-20 százaléknál akár jóval nagyobb mértékben is mozoghatnak az árfolyamok, az első példa pedig már itt is van: a Nutex árfolyama ma 23,1 százalékot emelkedett (nap közben volt 24,6 százalék pluszban is).

A Nutex árfolyama a mai emelkedéssel együtt idén már 135 százalékot emelkedett.

A vállalatban az a sztori, hogy idén december 6-án közgyűlést tart, ahol a vállalat szempontjából fontos kérdésekben döntenek a részvényesek. Többek között

  • a Nutex akvizíciós stratégiájáról,
  • a társaság részvénystruktúrájának egyszerűsítéséről,
  • az alaptőke felemeléséről,
  • saját részvény visszavásárlásról.

Ezek közül a jövőbeni akvizíciók és a tőkeemelés a legizgalmasabb pont, amely kapcsolódik is egymáshoz. A közgyűlési meghívóban az szerepel, hogy az igazgatóság azt javasolja, hogy akár vásárlással, akár a társaság alaptőkéjének zárt körben történő felemelése során a tőkeemelő(k) által rendelkezésre bocsátott nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás formájában a Nutex jelenlegi méretét akár jelentősen meghaladó értékű eszközök tulajdonjogát szerezze meg, melynek következtében a társaság akár teljesen új reálgazdasági tevékenységgel működne tovább. A tőkeemelés járhat azzal, hogy a tőkeemelő(k) a Nutexben jelentős, akár többségi részesedést is szerezhet(nek).

A Nutex egyébként egy „üres cég”, az idei első félévben az árbevétele 750 ezer forint volt, adózott eredménye pedig 4 millió forint veszteség.

Címlapkép: BÉT

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti tőzsde