agrárszektor 2019 díjátadó
Üzlet

A magyar agrárszektor legjobbjai 2019-ben!

Portfolio
A Portfolio által megrendezett Agrárszektor 2019 konferencián idén is kiosztották a Portfolio Agrárszektor díjait. Egy 9 tagból álló szakmai zsűri döntött az év agrárberuházásáról, az év növénytermelőjéről, az év állattenyésztőjéről, az év kertészetéről, az év agrárszakemberéről, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről.

Hat kategóriában választotta ki az év legjobbjait a kilenc tagból álló szakmai zsűri, Csányi Attila, a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója, Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Makai Szabolcs, a Talentis Agro Holding vezérigazgatója, Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke, Szabó Levente, a KITE Zrt vezérigazgatója, Szabó Miklós, a Tranzit Csoport alapító-tulajdonosa, és Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Döntöttek az év agrárberuházásáról, az év növénytermelőjéről, az év állattenyésztőjéről, az év kertészetéről, az év fiatal agrárszakemberéről, illetve megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat.

Az év fiatal agrárszakembere: Szentpétery Szabolcs Félix, ügyvezető igazgató, BHV Mg. Kft. (Vízvár)

Szentpétery Szabolcs Félix egy Somogy megyei családi vállalkozás vezetője és tulajdonosa. Tevékenységét a hatékony gazdálkodás, a kimagasló döntés-előkészítő munka és a legújabb technológiák alkalmazása jellemzi. A Magyar Hidegvérű lófajta tenyésztésével is eredményesen foglalkozik. A precíziós gazdálkodás elkötelezett híve, mivel a termelés, a versenyképesség és a nyereségesség „hármas fogatát” tartja a sikeres gazdálkodás zálogának az elkövetkező időszakban.

Az év kertészete: Hunapfel Mezőgazdasági Kft. (Csorvás)

Mintául szolgál a hazai gyümölcstermelők számára a csorvási Hunapfel Kft., amely az elmúlt évtizedekben gazdaságos intenzív gyümölcstermesztési technológiai modellt alakított ki. Először valósították meg Magyarországon üzemi felületen a törpealanyos, jégvédő hálós cseresznyeültetvényt, és évente több bemutatót is tartanak. A társaság csaknem 170 hektáros területen gazdálkodik, amelyről évente átlagosan 1200 tonna étkezési és konzervipari meggyet, 1200 tonna almát, 200 tonna cseresznyét és 200 tonna szilvát takarít be. A termés nagyobb része exportálják.

Az év állattenyésztője: Ifj. Csomai Géza, Imár Bt. (Balatonalmádi)

Tenyésztési szempontból példátlanul sikeres évet mondhat magáénak 2019-ben az Imár Bt, amely a hazai állattenyésztés egyik zászlóshajójának számít. Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon minden díjat megnyertek, ahol tenyészállatokat indítottak. Az idei OMÉK-on pedig a fajtaegyesület a cég tenyészbikájával mutatta be a limousin fajtát, a vállalkozás tenyészállataiért sorban állnak a vevők határon innen és túl is. Ifj. Csomai Géza nemcsak a gyakorlati tenyésztésben, hanem a szakmai szervezetekben is kiemelkedő munkát végez. A NAK legelőre alapozott állattartó ágazatok alosztályának vezetője, a NAK Veszprém megyei szervezetében pedig az állattenyésztési osztályt vezeti. A Magyar Juh-, és Kecsketenyésztő Szövetség elnökségi tagja, a Limousin és Blonde d’Aquitaine Tenyésztők Egyesülete felügyelő bizottságának elnöke.

Az év növénytermelője: Vetőmag és Szárító Kft. (Tímár)

A Vetőmag és Szárító Kft. országosan is elismert vállalkozás, fő profiljuk a hibridkukorica és a kalászos növények vetőmagjának előállítása, tárolása és értékesítése. Az 1995-ben alakult cég jelentős vetőmag-feldolgozási és -termeltetési kapacitással rendelkezik. A vetőmagszaporítást tekintve az első tíz legnagyobb területtel bíró vetőmagelőállító vállalkozás között szerepel. A kft. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Timár településen csaknem 700 hektáros területen gazdálkodik. A társaság fontos piaci szereplő a kelet-magyarországi kalászos vetőmagellátásban. A térségben jelentős foglalkoztatási szerepet tölt be, mivel nagy létszámú állandó és idényszerű munkaerőt foglalkoztat a vetőmagtermelésben és -feldolgozásban.

Az év agrárberuházása: Viresol Kft.

A száz százalékban magyar tulajdonú visontai Viresol Kft. Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb technológiájával rendelkező búzakeményítő gyárát építette fel több tízmilliárd forintos beruházással a Mátrai Erőmű ipari parkjában. A tizenegy különböző üzemegységből álló feldolgozó átadására és üzemelésének megkezdésére 2019 első negyedévében került sor. A gyár feldolgozási kapacitása 250 ezer tonna búza évente, a működéshez kizárólag Magyarországon termett, jó minőségű takarmánybúzát vásárolnak fel. Céljuk, hogy a régió kiemelkedő iparági innovációs és tudásközpontjává váljanak.

A Portfolio Agrárgazdaságért díj nyertese: Kovács Lajos elnök, Nagisz Zrt. (Nádudvar)

2020 januárjában tölti be hetvenedik életévét a „nádudvari mezőgazdaság”, amelynek reprezentánsa, a Nagisz csoport példaértékű szerepet játszik a magyar mezőgazdaság életében és fejlődésében. A csoport létrehozásában elévülhetetlen szerepe volt Kovács Lajosnak, aki a zrt. elnöki posztját tölti be. A NAGISZ Zrt., illetve többségi tulajdonában lévő leányvállalatai főtevékenységként állattenyésztéssel - szülőpár pulyka-, szülőpár tyúk-, sertés- és tejelő szarvasmarha-tenyésztéssel - foglalkoznak. Az állattenyésztéshez szervesen kapcsolódik a saját takarmánygyártás, illetve élelmiszergyártás. A NAGISZ csoport alapköve a tradíció és a megbízhatóság. A tevékenységek nagyságrendje, illetve a kimagasló minőség miatt a Nagisz csoportot az egyik legkorszerűbb és legnagyobb mezőgazdasági nagyüzemként tartják számon a magyar mezőgazdaságban.

Minden beszámoló és tudósítás az Agrárszektor 2019 konferenciáról ide kattintva megtalálható.

A képre kattintva galéria nyílik:

Fotók: Mudra László

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti tőzsde