Előfizetői tartalom

Hatalmas adóval fékeznék meg a Föld pusztulását, amit mindenki fizetni fog

Portfolio
A szénadó piacbarát módon tudná kezelni a világ üvegházhatású gázkibocsátását, mellyel még a Párizsi Egyezményben vállalt 1,5 és 2 fok Celsius közötti globális hőmérsékletnövekedés is tarthatóvá válna 2100-ig. Drágább energiaköltségekhez vezetne a megoldás, de a befolyó adóból kompenzálni lehetne a legnagyobb veszteseket. A svédeknek már sikerült.

A szénadó bevezetése az egyik legjobb megoldás lehet a globális felmelegedés ellen Az IMF legutóbbi tanulmánya szerint igenis lehetséges úgy átállni a fosszilis energiahordozókról a megújulókra, hogy közben fenn tudjuk tartani a gazdasági növekedést, és még új munkahelyek is létesülhetnek. Azonban hogy ez megvalósulhasson, az országoknak valamilyen módon meg kellene egymás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés