cimlap_jo
Üzlet

Itt a lista: Ezekben a városokban a legjobb élni most

Portfolio
Idén is elkészítette az InterNations a rendszeres felmérését arról, hogy a világ mely városaiban a legjobb élni külföldiként. A dobogóra most három ázsiai város került fel, de a top 10-ben több európai város is szerepel.

Az InterNations felmérésben 20 259-en vettek részt világszerte és többek között olyan tényezőkre kérdeztek rá, mint a munkahely, a megélhetési költségek, vagy a városi élet - írja a Forbes. Íme a top 10-es lista:

1. Tajpej

Már második éve sorozatban a tajvani főváros áll az élen az InterNations listáján, a felmérésben résztvevők szerint Tajpejben a legjobb élni. A megélhetés költségei alacsonyabbak, mint Japánban, Koreában vagy Hongkongban és az egészségbiztosítás, valamint a közbiztonság különösen vonzóvá teszi a külföldiek szemében a várost.

taipei

2. Kuala Lumpur

Könnyű beolvadni, a nyelv nem probléma, ha beszélsz angolul. A kultúrát, az embereket és az ételt méltatták a megkérdezettek, valamint azt, hogy pénztárcabarát, jó helyeken lehet lakni viszonylag olcsón.

kualalumpur

3. Ho Si Minh-város

Szintén az olcsóságot és a helyi lakosságot emelték ki a felmérés résztvevői, a válaszadók 88 százaléka szerint a helyiek kifejezetten kedvesek a külföldiekkel. A negatívumok között viszont megemlítették, hogy a vietnami városban az utcák koszosak, a környezetvédelemre nem figyelnek, a hulladékkezelés is hagy kívánnivalót maga után és sok a műanyag szemét. Mindenki az utcára dobálja a szemetét – állítja egy, a városban élő német állampolgár.

hoshimin

4. Szingapúr

Szingapúrral kapcsolatban a közbiztonságot emelték ki a felmérés résztvevői, a válaszadók 100 százaléka pozitívan értékelte. Hátrányként említették viszont, hogy magasak a megélhetés költségei, különösen az olyan alapvető szolgáltatások költségei, mint az egészségügy vagy az utazás, legyen szó autóról vagy taxiról. Viszont a munka és a szabadidő egyensúlya kategóriában gyengén szerepel a város, az egyik kinn élő svájci állampolgár kiemelte, hogy nagy nyomás nehezedik rá a munkahelyén, minden meg van tervezve.

singapore

5. Montréal

A pozitívumok között emlegették a várossal kapcsolatban a megfizethetőséget, a szálláslehetőségeket és azt, hogy egész évben nagyon sok program közül lehet válogatni. Az időjárás viszont sokat ront ezen, a tél túlságosan hosszú és hideg - legalábbis egy kinn élő venezuelai és egy brazil állampolgár ezt emelte ki.

montreal

6. Lisszabon

Portugália fővárosa jó helyezést kapott az életminőség és a szabadidős lehetőségek tekintetében, az időjárást illetően pedig csak Miami és Barcelona tudta beelőzni. A városban élő külföldiek kiemelték még a város szépségét. Viszont a karrier-és munkalehetőségek nem a legjobbak, a jövedelmek pedig alacsonyak az EU többi országához képest a válaszadók szerint.

lisbon

7. Barcelona

Az időjárás és a szabadidős programok tekintetében nagyon erős a spanyol tengerparti város, számos kulturális program áll a városban lakók rendelkezésére és a művészetben is erős Barcelona. Az egészségügyre szintén jó pontokat kapott a város. A munkával és a lakhatással viszont nem elégedettek a válaszadók.

barcelona

8. Zug

A svájci város kínálja a legjobb életminőséget a felmérésben megkérdezettek szerint. De többen elégedetlenségüket fejezték ki a helyi közlekedéssel és a közbiztonsággal kapcsolatban.

zug

9. Hága

A munkahely stabilitása tekintetében kifejezetten jól szerepelt a holland város, a negatívumok között pedig a korlátozott karrierlehetőségeket említette egy brit állampolgár (bár hozzátette, hogy speciális területen dolgozik), egy Törökországból érkező lakos pedig az időjárást említette a hátrányok között.

hague

10. Bázel

A svájci városban kiemelkedőnek értékelték az általános életminőséget és jó a közbiztonság, valamint a helyi közlekedési rendszer és szép a környezet. Volt, aki negatívumként említette viszont, hogy a helyiek nem túlságosan nyitottak, nehéz velük barátkozni, ami komoly gátja az integrációnak.

basel

Képek forrása: Getty Images

fortepan_84587-cimlap
GettyImages-807406400
varga mihaly penzugyminiszter
parlament
GettyImages-618656563
mcdonald's
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Airplane