Frankfurti tőzsde
Üzlet

Nagy eséssel zárta a szerdai kereskedést a 4iG

Portfolio
A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a hét harmadik napját, a hazai blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban. A 4iG árfolyama nagy eséssel zárta a szerdai kereskedést, miután tegnap bejelentették, hogy a társaság nem veszi meg a T-Systemst.

Csúcsközelben zárt a magyar tőzsde, nagyot esett a 4iG

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 355 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek vegyesen zárták a szerdai kereskedést. A Mol 2 880 forinton stagnált, a Magyar Telekom 0,1 százalékos esés után 439,5 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától. Az OTP 1,1 százalékos erősödés után 15 050 forinton zárt, míg a Richter 2,4 százalékos emelkedést követően 6 000 forinton fejezte be a szerdai kereskedést.

A 4iG árfolyama nagy eséssel zárta a szerdai kereskedést, miután tegnap bejelentették, hogy a 4iG kezdeményezésére megszüntették a T-Systems Magyarország felvásárlásával kapcsolatos tárgyalásokat, a 4iG az átlagosnál magasabb forgalom mellett 14,5 százalékkal került lejjebb.

Történelmi csúcsa közelében a BUX, emelkedik a Richter

A szerdai piaczárás felé közeledve emelkedni kezdett a magyar tőzsde, a BUX 6,2 milliárd forintos forgalom és 303 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb, a hazai részvényindex a történelmi csúcsa közelében jár. A blue chipek közül 1,9 százalékos emelkedésével a Richter teljesít a legjobban, a Mol 0,4 százalékos erősödése mellett az OTP 0,8 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékot esett. A kispapírok közül a Kartonparck 20,4 százalékos esésével különösen gyengén teljesített ma.

Alig mozdulnak a tengerentúli tőzsdék

Mérsékelt elmozdulás mellett felemásan teljesítenek az amerikai tőzsdék, a tengerentúli piacnyitástól távolodva a Dow 12 pontos mínusza mellett az S&P500 4 ponttal került feljebb, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része várakozó álláspontra helyezkedett a Fed kamatdöntése előtt, amelyet hazai idő szerint este nyolckor ismerhetnek meg a befektetők. A piaci szereplők emellett a jegybank friss gazdasági előrejelzésére és a kamatpolitikára vonatkozó dot-plotra lehetnek leginkább kíváncsiak.

20 százalékos felértékelődési potenciált lát a Concorde az AutoWallisban

A Concorde megkezdte az AutoWallis követését, és 123 forintos célárfolyammal felhalmozásra javasolja a társaság részvényeit. A Concorde célára 20 százalékkal magasabb az AutoWallis keddi záróárával összehasonlítva. Az AutoWallis szerdán 1,5 százalékot esett, míg a vállalat részvényárfolyama idén 10,2 százalékkal került feljebb.

Szárnyal a Kulcs-Soft

Az elmúlt hét néhány hét folyamán valósággal szárnyalt a Kulcs-Soft, az árfolyam november 21. és december 10. között 152,8 százalékkal került feljebb. Az emelkedés szerdán is folytatódott, a Kulcs-Soft 13,1 százalékos erősödést követően 3460 forintnál új történelmi csúcsra emelkedett. A kezdeti lendület ezt követően kissé alábbhagyott és az árfolyam 9,2 százalékot emelkedett ma. A társaság papírjai az átlagosnál jóval magasabb, 83,1 millió forintos forgalom mellett emelkednek, a Kulcs-Soft mai forgalma több mint tizenhatszorosa a részvényei idei, átlagos forgalmának.

Több mint 20 százalékot emelkedhet az AutoWallis a Concorde szerint

A Concorde elkezdte az AutoWallis követését, és 123 forintos célárfolyammal felhalmozásra javasolja a papírokat. A jelenlegi 99,6 forintos árfolyamhoz képest ez 23,5 százalékos felértékelődési potenciált ígér egy év alatt, azonban számottevő kockázatokat is azonosított az elemzőház. Az eredeti elemzés itt található.

Tovább a cikkhez

Rángatják a 4iG-t

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek a szerdai kereskedés első felében, a piaci kommentárok szerint a befektetők kivárhattak a Fed szerdai-, és az EKB csütörtöki kamatdöntései felé közeledve, továbbá a csütörtöki, közelgő brit parlamenti választások szintén óvatosságra inthette a piaci szereplőket. A DAX 0,1 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,2 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde erősödéssel próbálkozott meg, a BUX 3 milliárd forintos forgalom 87 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, az OTP 0,3 százalékos erősödése mellett a Richter 1,1 százalékkal került feljebb, míg a Mol és a Magyar Telekom árfolyama stagnál.

A 4iG árfolyama 20 százalékos mínuszban is járt ma reggel, miután tegnap bejelentették. hogy a 4iG nem veszi meg a T-Systemst, az árfolyam ezt követően a korábbi zuhanás egy kis részét ledolgozva 17,3 százalékkal került lejjebb. 857 millió forintos forgalmával a 4iG a második legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén az OTP után.

Hatalmasat esett a 4iG árfolyama

Nagyot esett a 4iG a szerdai kereskedés első felében, miután a keddi piaczárás után bejelentették, hogy a 4iG nem veszi meg a T-Systemst: a 4iG kezdeményezésére megszüntették a T-Systems Magyarország felvásárlásával kapcsolatos tárgyalásokat. A 4iG ma reggel közleményt tett közzé, amelyből kiderült, hogy a társaság 2019-es eredménye várhatóan meghaladja a 2018. évi beszámolóban közölt adatokat. Jászai Gellért a 4iG elnök-vezérigazgatója a Portfolionak adott interjújában többek között arról is beszélt, folyamatosan vizsgálják a lehetőségeket, a 4iG-n belül már egy külön stáb foglalkozik a potenciális üzleti és akvizíciós lehetőségek elemzésével és vizsgálatával.

A 4iG 20 százalékos mínuszban is járt ma reggel, majd az árfolyam a korábbi zuhanás egy részét ledolgozva 12,3 százalékkal került lejjebb.

453 millió forintos forgalmával 4iG a második legforgalmasabb részvény ma délelőtt a magyar tőzsdén az OTP után.

Stagnál a BUX, lejjebb került a Magyar Telekom

A magyar tőzsde a kezdeti, mérsékelt erősödés után előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza, a blue chipek felemásan teljesítenek, a Mol stagnál, az OTP 0,1 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,6 százalékot emelkedett. A negatív kivételt 0,9 százalékos esésével a Magyar Telekom jelenti, az árfolyam azt követően került lejjebb, hogy tegnap bejelentették, hogy a 4iG nem veszi meg a T-Systemst, a cég üzleti infokommunikációs leányvállalatát.

4iG: Nincs egyetértés a nagytulajdonosok között? Eladnak a nagyrészvényesek? Ezekből a pletykákból s

Tegnap jelentették be, hogy a 4iG nem vásárolja meg a T-Systemst. A meghiúsult akvizícióról beszéltünk a 4iG elnök-vezérigazgatójával, Jászai Gellérttel.

Tovább a cikkhez

Zuhan a 4iG

A keddi piaczárás után jelentették be, hogy a 4iG nem veszi meg a T-Systemst. A 4iG és a Magyar Telekom július elején jelentették be, hogy előzetes megállapodást kötöttek a telekommunikációs cég üzleti infokommunikációs leányvállalatának, a T-Systems Magyarország adásvételére vonatkozó kölcsönös szándékról. A tárgyalási folyamat lezárását követően a 4iG kezdeményezésére a társaságok úgy döntöttek, hogy visszalépnek az ügylettől. A 4iG ma reggeli közleményéből kiderült, hogy vállalat 2019-es eredménye várhatóan meghaladja a 2018. évi beszámolóban közölt adatokat.

A 4iG árfolyama 10,6 százalékot esett a keddi kereskedésben, a társaság részvényárfolyama 17 százalékkal került ma lejjebb, de az árfolyam 20 százalékos mínuszban is járt a szerdai piacnyitás után.

Iránymutatásra várnak az európai tőzsdék

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Eséssel indult a hét második napja a tengerentúli tőzsdéken, majd a kezdeti mínuszokat ledolgozták az amerikai részvényindexek, miután a Wall Street Journal értesülései szerint az amerikai és a kínai tárgyalódelegáció már azon dolgozik, hogy módosítsák a december 15-i határidőt, amikor is több termékre is életebe lépnének a büntetővámok. Az indexek ezt követően oldalaztak, a piaci kommentárok szerint Fehér Ház gazdasági főtanácsadójának nyilatkozata óvatosságra inthette a befektetőket, miután Larry Kudlow szerint a kínai termékeket sújtó vámok emelése továbbra is napirenden van. A Dow végül 28 pontos esés után 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,1 százalékos eséssel zárta a keddi kereskedést.

Eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX a nap első felében 44 843 pontnál új történelmi csúcsára emelkedett, a hazai részvényindex ezt követően lefordult, majd a BUX végül 392 pontos esés mellett 0,9 százalékkal került lejjebb. A Magyar Telekom 440 forinton stagnált, a Richter 0,3 százalékos esés után 5 860 forinton zárt, míg a Mol 0,4 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 880 forinton zártak. A blue chipek közül az OTP teljesített a legrosszabbul, a bankpapír a 15 250 forintos új, történelmi csúcsáról fordult le, majd az OTP végül 1,5 százalékos esés után 14 890 forinton zárt.

A keddi piaczárás után jelentették be, hogy a 4iG nem veszi meg a T-Systemst. A 4iG és a Magyar Telekom július elején jelentették be, hogy előzetes megállapodást kötöttek a telekommunikációs cég üzleti infokommunikációs leányvállalatának, a T-Systems Magyarország adásvételére vonatkozó kölcsönös szándékról. A tárgyalási folyamat lezárását követően a 4iG kezdeményezésére a társaságok úgy döntöttek, hogy visszalépnek az ügylettől.

Mik az előjelek mára?

Az ázsiai börzék a japán tőzsde kivételével felfelé kapaszkodtak a hét harmadik napján, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része kivárhatott a Fed kamatdöntése felé közeledve, míg a kereskedelmi háborús bizonytalanság továbbra is árnyékot vetett a részvénypiacokra. A Nikkei 0,1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,7 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 2 pontos iránykeresést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét harmadik napján a befektetők a kereskedelmi háborús hírekre és a Fed kamatdöntésére figyelnek majd, a Fed nagy valószínűséggel nem változtat majd a kamatokon, ennek ellenére tartogathat érdekességeket az ülés, hiszen jön a jegybank friss gazdasági előrejelzése és a kamatpolitikára vonatkozó dot-plot.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán az MNB az októberi statisztikai mérlegét teszi közzé, az Egyesült Államokból a novemberi inflációs adatsort publikálják majd, a befektetők emellett a Fed kamatdöntésére és Jerome Powell Fed-elnök sajtótájékoztatójára figyelnek majd.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Martin Leissl/Bloomberg via Getty Images

Előrejelzést adott a 4iG az idei eredményére

Előrejelzést adott a 4iG a 2019-es évre. A vállalat 2019-es eredménye várhatóan meghaladja a 2018. évi beszámolóban közölt adatokat - derül ki a cég közleményéből.

Tovább a cikkhez

A 4iG nem veszi meg a T-Systemst

A 4iG kezdeményezésére megszüntették a T-Systems Magyarország felvásárlásával kapcsolatos tárgyalásokat.

Tovább a cikkhez
bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bkk_busz_bkv