Frankfurti tőzsde
Üzlet

Történelmi csúcson zárt az OTP

Portfolio
A csütörtöki kereskedés második felében emelkedni kezdtek az irányadó európai részvényindexek, és a tengerentúli tőzsdék új csúcsokra törtek, miután kedvező hírek érkeztek az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatban. A magyar tőzsde végül új csúcson zárta a csütörtöki kereskedést, míg az OTP 3 százalékos emelkedés után 15 500 forinton új történelmi csúcson zárt.

Új történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde

A csütörtöki kereskedés második felében emelkedni kezdtek az irányadó európai részvényindexek, a tengerentúli tőzsdék is új csúcsokra emelkedtek, miután jó hírek érkeztek az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseiről. Donald Trump a Twitteren jelentette be, hogy nagyon közel a megállapodás Kínával, míg a Wall Street Journal beszámolója szerint az amerikai elnök ma találkozik a kereskedelmi tanácsadóival és a lap szerint a tanácsadók azt ajánlják, hogy akár felezzék le az éves szinten 360 milliárd dollárnyi kínai importtermékekre már most is érvényben lévő magas vámtarifákat ne léptessék életbe december 15-től a tovább emelkedő tarifákat.

A magyar tőzsde nagy emelkedéssel zárta a hét negyedik napját, a BUX 779 pontos plusz mellett 1,8 százalékkal került feljebb, a hazai részvényindex 45 383 pontnál új történelmi csúcson zárt. A blue chipek felemásan teljesítettek, a Magyar Telekom 0,7 százalékos esés után 436,5 forinton zárt, a Mol 0,7 százalékos emelkedés után 2 900 forinton fejezte be a hét negyedik napját, míg a Richter 1,3 százalékos erősödést követően 6 075 forinton vett búcsút a hét negyedik napjától. Az OTP 3 százalékos emelkedés után 15 500 forinton, új történelmi csúcson zárt.

A 4iG nagyot esett tegnap, miután bejelentették, hogy a társaság nem vásárolja meg a T-Systemst, a 4iG a nagy szerdai esése után ma felpattant, az árfolyam 11,9 százalékos emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést.

Új csúcson az OTP és a BUX

Az irányadó európai részvényindexek minimális erősödés mellett előző napi zárértékeik közelében járnak, a piaci kommentárok szerint a befektetők az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése mellett a brit parlamenti választásokra figyelnek.

A magyar tőzsde emelkedik, a BUX 5,9 milliárd forintos forgalom és 440 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, a hazai részvényindex ezzel új történelmi csúcsára emelkedett. A blue chipek felemásan teljesítenek, a Mol stagnál, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb, a Richter 1,6 százalékos emelkedése mellett az OTP 1,6 százalékkal került feljebb, a bankpapír ezzel új történelmi csúcsra tört.  

Enyhe emelkedéssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén

Minimális erősödéssel vágott neki a hét negyedik napjának a magyar tőzsde, a BUX 89 pontos plusz és 0,2 százalékos emelkedés mellett a történelmi csúcsa közelében jár. A blue chipek kivétel nélkül erősödnek, az OTP 0,2 százalékos emelkedése mellett a Mol 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékos erősödése mellett a Richter 0,1 százalékkal került feljebb.

Minimális emelkedéssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Minimális erősödéssel fejezték be a hét harmadik napját az amerikai tőzsdék, miután a Fed a várakozásoknak megfelelően nem változtatott a kamatszinten, A Fed döntéséből az volt kiolvasható, hogy a monetáris kondíciók még jó ideig változatlanok maradhatnak, de a Fed elnöke Jerome Powell leszögezte, hogy ha a kilátások érdemben változnak, akkor természetesen a jegybank bármikor kész lépni. A tengerentúli részvényindexek a szerdai piaczárás felé közeledve ismét emelkedni kezdtek, a Dow végül 30 pontos emelkedést követően 0,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,3 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,4 százalékos emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést.

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 355 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek vegyesen zárták a szerdai kereskedést. A Mol 2 880 forinton stagnált, a Magyar Telekom 0,1 százalékos esés után 439,5 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától. Az OTP 1,1 százalékos erősödés után 15 050 forinton zárt, míg a Richter 2,4 százalékos emelkedést követően 6 000 forinton fejezte be a szerdai kereskedést.

Mik az előjelek mára?

Az irányadó ázsiai részvényindexek többsége emelkedett a Fed szerdai kamatdöntése után, azonban a piaci kommentárok szerint a brit parlamenti választások, és a kínai árukra kivetett vámemelés közelgő határideje óvatosságra inthette a befektetők egy részét. A Nikkei 0,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,4 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,3 százalékot esett. Ázsia más részein is jó hangulatban telt a hét negyedik napja, a szingapúri tőzsde 0,9 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 1,5 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek fejebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 2 pontos plusza iránykeresést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az EKB csütörtöki kamatdöntő ülése, és Christine Lagarde EKB-elnöki sajtótájékoztatója mellett az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos hírekre figyelnek majd a piaci szereplők, továbbá a mai, előrehozott brit parlamenti választásokra figyelnek a befektetők.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön a KSH az októberi ipari termelés részletes számait teszi közzé, míg Németországból a novemberi inflációs adatsort publikálják. A hét negyedik napján az Európai Központi Bank kamatdöntése és Christine Lagarde EKB-elnök sajtótájékoztatója mellett a brit parlamenti választásra fókuszálnak majd a befektetők.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Ralph Orlowski/Bloomberg via Getty Images

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bkk_busz_bkv