Frankfurti tőzsde
Üzlet

Eséssel zárt az OTP, nagyot emelkedett a Richter

Portfolio
Európában mérsékelt erősödéssel indult a hét első napja, majd a kereskedés második felére pénteki záróértékeik alá süllyedtek vissza a kontinens börzéi, a piaci kommentárok szerint a befektetők kivárnak az USA és Kína részleges kereskedelmi megállapodása előtt. A magyar tőzsde mérsékelt eséssel zárta a hét első napját, a hazai blue chipek közül az OTP lejjebb került, míg a Richter nagyot emelkedett.

Eséssel zárt az OTP, nagyot emelkedett a Richter

Emelkedéssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 83 pontos plusz mellett, 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,8 százalékos esés után 14 890 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb, a telekomcég papírjai 444 forinton zártak. A Mol 0,1 százalékos erősödés után 2 884 forinton zárt, míg a Richter nagyot emelkedett, a gyógyszergyártó részvényei 2,5 százalékos erősödés után 6 640 forinton vettek búcsút a hét első napjától. Az Opus 4,5 százalékos esése mellett az Enefi 3,8 százalékkal került lejjebb, míg Kulcs-Soft 8,3 százalékot esett.  

Történelmi csúcsaik közelében járnak a tengerentúli tőzsdék

Enyhe emelkedéssel indult a hét első napja a tengerentúli tőzsdéken, az amerikai részvényindexek történelmi csúcsaik közelében járnak, a piaci kommentárok szerint a befektetők óvatosak a közelgő gyorsjelentési szezon felé közeledve, emellett a piaci szereplők az Egyesült Államok és Kína között várhatóan szerdán aláírására kerülő, részleges kereskedelmi megállapodásra várnak. A Dow 0,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,2 százalékkal került feljebb.

Hulladékégető üzemet újít fel az Alteo

Az Alteo rendkívüli tájékoztatást tett közzé a Bét honlapján, 700 millió forintot meghaladó értékű szerződést kötött, melynek keretében egy hulladékégető üzemet fog felújítani.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a Richter, míg a BUX az irányt keresi

A hétfői kereskedés második felére pénteki záróértékeik alá süllyedtek vissza az irányadó európai tőzsdék, a DAX 0,4 százalékos esése mellett a milánói részvényindex 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a CAC40 0,1 százalékot esett. A régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a prágai tőzsde 0,2 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a lengyel tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb.

A hazai részvényindex 4,4 milliárd forintos forgalom és 2 pontos mínusz mellett pénteki záróértéke közelében jár, a blue chipek közül 1,5 százalékos erősödésével a Richter teljesít a legjobban, míg a BUX komponensei közül 2 százalékos erősödésével a 4iG részvényei teljesítenek a legjobban ma délután.

Venni kell a Wizz Air részvényeit a SocGen szerint

Jó híreket közölt pénteken a Ryanair, megemelte a folyó pénzügyi évére vonatkozó várakozását. A hír hatásra aznap jelentősebb emelkedést mutattak a diszkont légitársaságok részvényei, ma pedig több elemző megemelte a szektor papírjainak célárát, sőt,a Wizz Air részvényeit fel is minősítette a SocGen.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék

Erősödnek az irányadó európai részvényindexek hétfő délelőtt, a piaci kommentárok szerint a befektetők kivárnak az USA és Kína várhatóan szerdán aláírásra kerülő, részleges kereskedelmi megállapodása előtt. A DAX 0,3 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,3 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze stagnál.

Emelkedéssel indul a hét a magyar tőzsdén

Enyhe emelkedéssel indult a hétfői kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 78 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével emelkednek. A Richter 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,1 százalékot erősödött. A hazai blue chipek közül 0,3 százalékos erősödésével az OTP teljesített a legjobban ma reggel.

Mérsékelt erősödéssel indulhat a hétfői kereskedés Európában

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

A pénteki piacnyitás után napon belül új történelmi csúcsokra kapaszkodtak a tengerentúli tőzsdék, a Dow története során először járt 29 000 pont felett, a nap második felére azonban lejjebb kerültek az irányadó amerikai részvényindexek, ami a piaci kommentárok szerint nagyobb részbe a vártnál gyengébb decemberi munkaerőpaci adatközlésnek volt betudható. Decemberben a várt 166 ezer helyett 145 ezerrel bővült a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban. A Dow végül 133 pontos esést követően 0,5 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,3 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,3 zárta a hét utolsó napját.

Mérsékelt eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 129 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,1 százalékos esés után 15 000 forinton zárt, a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 882 forinton zártak. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esést követően 445 forinton fejezte be a pénteki kereskedést, míg a pozitív kivételt ezúttal a Richter jelentette, a gyógyszergyártó részvényei 0,8 százalékos emelkedés után 6 480 forinton vettek búcsút a hét utolsó napjától.

Mik az előjelek mára?

Emelkednek az irányadó ázsiai részvényindexek a hét első napján, a piaci kommentárok szerint a befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusának első fejezetét lezáró megállapodásra figyelnek, amelyet szerdán írnak alá Washingtonban. A hongkongi tőzsde 1,1 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 0,8 százalékkal került feljebb, míg a Nikkei zárva tartott. Ázsia más részein felemásan teljesítettek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1 százalékos erősödése mellett a szingapúri börze 0,1 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 25 pontos plusza 0,2 százalékos emelkedést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét első napján nem érkezik kiemelt makroadat, a piaci szereplők már a vállalati gyorsjelentési szezon eredményeire várhatnak, miután a tengerentúlon a nagybankok beszámolóival kedden rajtol a gyorsjelentési szezon, emellett az USA és Kína szerdán aláírásra kerülő, részleges kereskedelmi megállapodásával kapcsolatos új hírek is kiemelt érdeklődésre tarthatnak majd számot.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn nem érkezik kiemelt hazai makroadat, Európából pedig csupán a novemberi, brit ipari termelési adatra figyelnek majd a befektetők.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Hannelore Foerster/Bloomberg via Getty Images

Újra közbeszerzést nyert a 4iG

Idén már második alkalommal tett bejelentést a 4iG arról, hogy nagy összegű közbeszerzésen nyert.

Tovább a cikkhez

Két érdeklődő is van az OTP szlovák bankjára

Az OTP eladná a szlovák bankját, szlovák lapértesülés szerint két pénzintézet is érdeklődik a szlovák OTP iránt.

Tovább a cikkhez
mcdonald's
bigben
boeing 737 max
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak