Cimlap_Dunamenti_MTI_2
Üzlet

Lezárult a tranzakció, 20 százalékos részesedést szerzett a szingapúri cég a MET-ben

Portfolio
A Keppel Infrastructure a 2019. december 5-i bejelentés után ma sikeresen lezárta a tranzakciót, amellyel 20 százalékos részesedést szerzett a svájci székhelyű MET Csoport európai energiavállalatban. A két cég stratégiai partnerségre lép, és közös befektetésekre készül elsősorban az európai energetikai infrastruktúra területén.

A tranzakció 2020. január 16-án zárult, a hatóságok – többek között az Európai Bizottság – jóváhagyásának beszerzését követően. A MET Csoport a Keppel Infrastructure befektetése után is a menedzsment által kontrollált vállalat marad. A Keppel Infrastructure a MET Csoport igazgatóságába delegál tagokat.

A Keppel Infrastructure a szingapúri tőzsdén jegyzett legjelentősebb vállalatcsoportok közé tartozó Keppel Corporation infrastruktúra-eszközeit fogja össze. A Keppel Corporation több ágazatban tevékenykedő vállalat, amely a fenntartható urbanizáció területén kínál megoldásokat, összhangban az energia, a tiszta környezet, a minőségi városi terek és az összekapcsoltság iránti egyre növekvő globális igényekkel. A Keppel Corporation kizárólagos tulajdonában álló Keppel Infrastructure – energiainfrastruktúra üzletágának szingapúri integrált földgáz- és áramszolgáltatói tevékenységére alapozva – versenyképes energetikai megoldásokat és szolgáltatásokat kínál.

A MET Csoport a földgáz-, áram- és kőolajpiacok aktív szereplője, fő tevékenysége a több árupiaci termékre kiterjedő nagykereskedelem, trading és kiskereskedelem. Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb független energiavállalataként, a MET Csoport ügyfelek széles portfólióját látja el földgázzal és villamosenergiával.

Az európai energiapiacokon egyre élesebb a verseny, további fejlődésre ma már csak egy bizonyos mérethatékonyság felett van esély. A MET Csoport számára ebben a folyamatban az első lépés a 2018-as menedzsment-kivásárlás volt, amely – világos stratégia mentén – a gyors növekedéshez teremtett platformot. A Keppel Infrastructure-rel kialakított partnerség a következő lépés, a két cégcsoport célja közösen energetikai eszközöket vásárolni az európai piacon.

Keppel Infrastructure

A Keppel Infrastructure a Keppel Corporation kizárólagos tulajdonú leányvállalataként több ágazatra kiterjedően kínálja a fenntartható urbanizációt szolgáló megoldásait. A Keppel Infrastructure a Keppel Csoport versenyképes energetikai és infrastruktúraprojektekbe való befektetésekre, illetve ezek működtetésére irányuló stratégiájának megvalósítója. Meglévő környezettechnikai és -technológiai szaktudására alapozva a Keppel Infrastructure a jövőben is tovább fejleszti integrált áram- és gázüzletágait, valamint a környezet- és energiahatékonysági üzletágát is.

MET Csoport

A svájci központú MET Csoport európai energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacra is. Leányvállalatai révén 15 országban van jelen, 22 nemzetközi kereskedelmi ponton és 26 ország gázpiacán aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2018-ban 10,72 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség több, mint 42 milliárd köbméter.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
intel logo company