Üzlet

Életbe lépett az új szabály a gázpiacon

Portfolio
Egy új szabály révén 10 gázpiaci kereskedővel nőtt KELER KSZF partnereinek száma januártól. Emellett a jegybank tulajdonában lévő, többek között klíringházi és garanciaszolgáltatásokat nyújtó KELER KSZF közreműködésével a FGSZ Földgázszállító Zrt. kereskedelmi platformja is átállt az euróalapú számlázásra, ezzel pedig egyszerűbbé vált a gázpiaci kereskedelem - olvasható a KELER KSZF közleményében.

A piac egységes működését biztosító szabályozás keretében januártól az összes KELER KSZF által kiszolgált gázpiac, köztük az FGSZ Földgázszállító Zrt. kereskedelmi platformján is euróalapú és napi elszámolást végez a KELER KSZF. Az átállás 51 gázkereskedelemmel foglalkozó cég volt érintett

- mondta Mátrai Károly, a KELER KSZF vezérigazgatója. Hozzátette: „A többi gázpiacon, például a CEEGEX-en és a HUDEX-en már korábban is euróalapú volt a számlázás, most, hogy az FGSZ-platformon is ez a helyzet, egyszerűbbé válik a gázpiaci kereskedés. Az FGSZ-platformon történő euróalapú elszámolás bevezetése mellett januártól életbe lépett a földgázellátásról szóló törvény (GET - 2008. évi XL. törvény a földgázellátásról) módosítása, amely előírja, hogy a magyar piacra belépő kereskedőknek kötelezően szerződést kell kötniük a KELER KSZF-fel. A szabály életbe lépése miatt 10 új kereskedővel bővült a KELER KSZF ügyfélköre. A magyar gázpiaci konszolidáció koncepciójának lényeges mérföldköve ezzel sikeresen teljesült - zárul a közlemény.

EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
moszkva_shutterstock-20170929
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
scarlet lady_virgin