Tesla logo
Üzlet

Már nagyobb a Tesla, mint a Volkswagen

Portfolio
Egyelőre nem látni a Tesla-rali végét, amelynek köszönhetően a cég piaci kapitalizációja átlépte az 100 milliárd dollárt, amivel az amerikai autógyártó megelőzte az eddigi második Volkswagent, és elfoglalta a második helyet a Toyota mögött.
Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezz még ma a Járműipar 2020 konferenciára!

Elképesztő mértékben emelkedik a Tesla árfolyama az elmúlt időszakban, bár a múlt hét második felében volt egy kisebb korrekció, a rali tovább folytatódik, az árfolyam az elmúlt három hónapban több mint kétszeresére nőtt, amelyet a meglepően erős harmadik negyedéves profit, a negyedik negyedéves értékesítési számok és a kínai gigafactory-val kapcsolatos hírek mozgattak.

Az emelkedés olyan szintű, hogy a Tesla piaci kapitalizációja átlépte a 100 milliárd dollárt, amellyel megelőzte a Volkswagent is, ezzel a Toyota mögött a második legértékesebb autógyártóvá vált.

2016-ban előzte meg először a Tesla a két nagy amerikai riválisát, a Fordot és a General Motors-t, azonban azóta az elektromosautó-gyártó kapitalizációja már akkora, mint a két versenytársé együttvéve.

A Tesla kapitalizációja már több alkalommal is nagyobb volt, mint a BMW értéke, azonban jelentős előnyre csak 2019 közepén sikerült szert tennie Elon Musk cégének, azóta viszont óriási különbség alakult ki a két autógyártó piaci kapitalizációja között.

2018 elején a Tesla már megkísérelte túlnőni a Daimlert, de ekkor még kevésnek bizonyult a lendület, azonban 2019-ben már jelentős különbség alakult ki a két cég piaci kapitalizációja között a Tesla javára.

Az autógyártók piaci kapitalizációjának rangsorát jelenleg toronymagasan a Toyota vezeti, ami jelenleg több mint kétszer akkora, mint az újdonsült második Tesla.

A Tesla árfolyama 0,3 százalékkal került ma lejjebb.

Címlapkép: Patrick T. Fallon/Bloomberg via Getty Images

zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT