Részvényekkel trükköztek a legnagyobb amerikai hackertámadás elkövetői
Üzlet

Elítélték a világ egyik legveszélyesebb orosz hackerét

Portfolio
Egy amerikai bíróságon ítélték el a korábban az egyik legkeresettebb körözött orosz hackerként számon tartott férfit, Alekszej Burkovot. A hacker a dark weben egy lopott kártyaadatok kereskedésére szolgáló oldalt, és egy kiberbűnözői elit klubot üzemeltetett.   

Többségében számítógépes támadásokkal megszerzett kártyaadatokkal lehetett kereskedni a dark weben a Cardplanet nevű oldalon, amelyet Alekszej Burkov, egy 29 éves orosz nemzetiségű férfi üzemeltetett. Egy amerikai bíróság most elítélte tettéért, a vád szerint – melyet a bíróság megalapozottnak tartott – az oldal tevékenysége miatt 20 millió dollárnyi csaló tranzakciót hajthattak végre amerikai hitelkártyák adataival, becslések szerint 150 ezer kártya adatai fordultak meg az oldalon.

Burkov egy másik, meghívásos alapon működő, kifejezetten kiberbűnözőknek fenntartott klubjában a hackerek kártékony szoftvereket, lopott személyazonosságokat adhattak-vehettek, hackermegbízásokat fogadhattak el és pénzmosási szolgáltatást vállalhattak. Ahhoz, hogy valaki klubtag lehessen, három korábbi klubtagnak kellett őt ajánlania, és 5000 dolláros „biztosítási” összeget kellett letennie. 

Burkovot Tel Aviv egyik repülőterén fogták el 2015 decemberében, és 2019 őszén adták ki az Egyesült Államoknak. A "kopa" álnéven is tevékenykedő hackert kiberbiztonsági szakértők az egyik legtehetségesebb és kiterjedt kapcsolati rendszerrel bíró hackernek tartják, aki valaha az amerikai igazságszolgáltatás látóterébe került. Van, aki szerint az orosz kormányzat valószínűleg most aggódhat amiatt, hogy Burkov "túl sokat tudhat". 

koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Cimlap_Shell