Előfizetői tartalom

Szellemi tulajdon lopásával vádolja az USA a Huawei-t - A cég tagad

Portfolio
Az Egyesült Államokban újabb vádat emeltek a kínai telekommunikációs óriáscég, a Huawei és két amerikai leányvállalata, továbbá a vállalat kanadai házi őrizetben lévő pénzügyi igazgatója, Meng Van-csou ellen, ezúttal ipari-műszaki titkok eltulajdonítását célzó zsarolás gyanúja miatt. A Huawei közleményben reagált, visszautasítja a vádakat.

A vádirat, amelyet a brooklyni szövetségi bíróság ügyésze, Richard Donoghue írt alá, kiemeli, hogy a Huawei több mint egy évtized óta az amerikai szellemi tulajdon ellopásán dolgozik, s 2013-ban a vállalati politikájában arra bátorította az alkalmazottait, hogy lopjanak el a vetélytársaktól származó bizalmas információkat. A dokumentum szerint hat amerikai vállalattól tulajdonítottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés