union1
Üzlet

Jönnek az újfajta lakásbiztosítások, megvan az első pályázó

Portfolio
A hazai biztosítók közül elsőként az Union Biztosító adta be pályázatát a Magyar Nemzeti Bank Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) minősítésére – közölte a társaság. A témával kiemelten foglalkozunk március 5-ei Biztosítás 2020 konferenciánkon.
A Magyar Nemzeti Bank is képviselteti magát az otthonbiztosításokról szóló szekcióban, érdemes mielőbb regisztrálni!

Az MNB 2019. november 20-án jelentette be, hogy bevezeti a lakásbiztosítások esetében is a fogyasztóbarát minősítési rendszert. Pályázat benyújtásra legelőször 2020. január 10-én volt lehetőség, és az Union élt is ezzel a lehetőséggel – adta hírül a biztosító.

A biztosító szerint a jelenleg értékesített lakásbiztosítási termékei választ adnak az ügyféligényekre, rugalmasak és magas színvonalú szolgáltatást kínálnak, ugyanakkor úgy látják, hogy az MFO fontos újabb „szín” lehet a biztosító termékpalettáján, hiszen az ügyfelek számára könnyen összehasonlítható, egységes, szigorú keretrendszer mentén kialakított termék. A minősítési folyamat még nem zárult le.

Az MNB célja a minősítés bevezetésével az, hogy az ügyfelek átláthatóbb, egyszerűbb, rugalmasabb lakásbiztosításokat köthessenek, és ezáltal erősödjön az elmúlt évtizedekben alacsony kárhányaddal működő piaci szegmensben a verseny. Nagyságrendileg évi 100 milliárdos díjbevétele származik manapság a lakásbiztosításokból a magyar biztosítóknak, ez most átlagos szinten 36 ezer forintos díjat jelent biztosításonként.

MINDEN NAPTÁRI NEGYEDÉV VÉGÉRE 30 NAPOS FELMONDÁSI HATÁRIDŐVEL FELMONDHATÓ, LEGFELJEBB 10 MUNKANAPON BELÜLI (100 EZER FORINT ALATTI KÁROK ESETÉN 5 MUNKANAPON BELÜLI) KÁRRENDEZÉST LEHETŐVÉ TEVŐ TERMÉKEKRŐL LESZ SZÓ 1. SZTENDERD ALAPCSOMAGGAL, 2. ELNEVEZÉSÜKBEN SZTENDERD KIEGÉSZÍTŐ FEDEZETTEKKEL ÉS EGYEDI, 3. ELNEVEZÉSÉBEN ÉS TARTALMÁBAN NEM SZTENDERD KIEGÉSZÍTŐ FEDEZETEKKEL.

A biztosítók január 10-e óta nyújthatják be a pályázati kiírásban meghatározott minősítés megszerzésére vonatkozó pályázatukat, azzal, hogy a termékjellemzőknek a pályázat benyújtása időpontjában hatályos Általános Szerződési feltételeknek kell megfelelni, kivéve, ha a pályázati kiírás másként rendelkezik.

Úgy tudjuk, több biztosító is készül minősített otthonbiztosítási termék megjelentetésével, így a piac négy legnagyobb szereplője, az Aegon, az Allianz, a Generali és a Groupama is foglalkozik a kérdéssel. Ugyanakkor piaci forrásaink szerint a minősítés adminisztrációs bonyodalmakat és árazási problémákat is felvet, ezért a termékek bevezetése a többség számára néhány hétnél hosszabb előkészítést igényel. Nem is biztos, hogy a legnagyobb biztosítók közül mindegyik pályázik a minősítésre.

A Magyar Nemzeti Bank is képviselteti magát március 5-ei Biztosítás 2020 konferenciánk otthonbiztosítási szekciójában, érdemes mielőbb regisztrálni!
koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
gázmaszkos ember bénázik egy moslékos hordóval a menzán