Milánó
Üzlet

Zuhan az olasz tőzsde, hatalmasat estek az olasz bankrészvények

Portfolio
Hatalmasat estek hétfőn az európai tőzsdék, az olasz részvényindex pedig több mint 4 százalékot zuhant, miután a befektetők a koronavírus terjedése és a járvány gazdasági hatásai miatt aggódnak.

Hatalmasat estek az irányadó európai részvényindexek hétfő délelőtt, a befektetőket a koronavírus terjedésével kapcsolatos félelmek és a járvány gazdasági hatásai aggasztják, miután a Reuters szerint Olaszországban négyen haltak meg a koronavírus fertőzés miatt, és a megbetegedések száma több mint kétszázzal nőtt.

Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében lezárják az új koronavírus gócpontjait; az ott élők a következő két hétben nem hagyhatják el a területet, és senki nem léphet be oda - jelentette be Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a rendkívüli rendelet pontjait ismertetve sajtótájékoztatón szombat éjszaka. Az európai tőzsdék nagyot estek, a DAX 3,8 százalékos esése mellett a CAC40 3,6 százalékot esett, míg a milánói börze 4,3 százalékot zuhant. Az olasz tőzsde reakciója azért is lehetett ilyen heves, mert Milánó és környéke az ország gazdasági központja.

Különösen rosszul teljesítenek az olasz bankrészvények, Olaszország harmadik legnagyobb bankja, a milánói Banco BPM árfolyama 7 százalékot zuhant, míg az Intesa Sanpaolo árfolyama 4,8 százalékot esett, miután a bank bejelentette, hogy a járvány miatt több fiókját is bezárja Észak-Olaszországban. A piaci kommentárok szerint az elemzők egy része arra figyelmeztetett, hogy a járvány a törékeny olasz gazdaság esetében növelheti a recesszió kockázatát.

Címlapkép forrása: Andrea Diodato/NurPhoto via Getty Images

Milliárdokkal száll be Dubaj a német ingatlanpiacra
koronavirus covid-19
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos
párizs_getty_stock
getty, isztambul, híd, boszporusz, törökország,
lélegeztetőgép, kórház beteg
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
hotel recepció