Előfizetői tartalom

Azt állították, hogy már gyártják a koronavírus vélt ellenszerét - Kiderült, hogy nem volt igaz

Portfolio
Félrevezető információkat közölt az egyik biotechnológiai cég, a BrightGene a koronavírus feltételezett gyógyszerével kapcsolatban – közölte a sanghaji tőzsde. A hírre napi limittel, 20 százalékkal esett a ma reggeli kereskedésben a papírok árfolyama azután, hogy a múlt hónapban 60 százalékot száguldott a részvény, miután azt állította a cég, hogy már el is kezdte a készítmény gyártását. Mint kiderült, a licensz sem az övé, sőt, még az engedélyeket sem kapta meg a gyógyszer sehol, egyelőre tesztelik.

Nem kapott engedélyt a kínai biotechnológiai cég, a BrightGene Bio-Medical Technology a remdesivir nevű készítmény gyártására, ami jelenleg az első számú jelölt a koronavírus kezelésére – közölte a sanghaji tőzsde. A gyógyszer licenszét nem kapta meg a kínai cég a szabadalom tulajdonosától, az amerikai Gilead Sciencestől és a releváns minősítéseket sem szerezte meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés