Előfizetői tartalom

Bombaformában az OTP, minden várakozást felülmúlt

Nehéz nem szuperlatívuszokban írni az OTP eredményéről, az organikus növekedés és az akvizíciók miatt a bankcsoport rekord bevételt és profitot ért el tavaly, korábban soha nem volt még jelen annyi országban, szolgált ki annyi ügyfelet, működtetett annyi bankfiókot és foglalkoztatott annyi alkalmazottat, mint tavaly. Negyedévente több mint 100 milliárd forint profitot termelő, kiemelkedő profitabilitás mellett működő pénzgyár lett az OTP, sok európai bank vezére lehet irigy az OTP számait látva. Rekord rekord hátán, pedig tavaly még nem is volt minden akvirált bank egész évben bekonszolidálva, ráadásul a menedzsment további akvizíciókat tervez, és még az osztalékot is alaposan megemelték, normális körülmények között egy ilyen gyorsjelentésre csukott szemmel kellene OTP-t venni, de elnézve a nemzetközi tőzsdei hangulatot, a koronavírus-para jó eséllyel mindent felülír.

Jobb lett a vártnál Minden várakozást felülmúlt az OTP, gyakorlatilag minden eredménysoron nagyobb volt a növekedés, mint amire az elemzők előre jeleztek, és minden fontosabb soron jobb számokat ért el a bank. Miközben az elemzők 28 százalékkal bővülő bevételre és 30 százalékkal emelkedő profitra számítottak, a bank eredménye ennél is nagyobb mértékben nőtt, a bevételeknél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés