Előfizetői tartalom

Concorde: jobban fájhat a koronavírus a Lufthansának mint a Wizz Airnek

Nincs szerencséjük idén a légitársaságoknak. Az év elején az amerikai-iráni konfliktus miatt megugró olajár, most a koronavírus miatt került nyomás alá a szektor. Még nehéz számszerűsíteni a hatásokat, de úgy tűnik, hogy a növekedési fázisban lévő légitársaságok, mint a Wizz Air, vagy a Ryanair, "olcsóbban" megúszhatják az eseményeket - véli a Concorde elemzője.

Az alábbiakban Bukta Gábor, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzőjének írását közöljük. Bár tavaly az év utolsó hónapjaiban úgy tűnt, kiderült az ég a kedvezőbb kereslet-kínálati környezetnek köszönhetően, 2020 eddig több negatív fejleményt is tartogatott a légitársaságokat preferáló befektetők számára. Az amerikai-iráni konfliktus januárban új szintre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés