Előfizetői tartalom

Folytatódik a nagy kivéreztetés az olaj piacán

Portfolio
Továbbra sincs megnyugvás az olaj piacán, és a helyzet jóval komplexebb, mint azt az ember elsőre gondolná. Egyelőre az sem világos, hogy a szaúdiak, az oroszok és az amerikaiak háromszögében ki harcol ki ellen, azonban egy már biztos, gazdaságiról politikai szintre emelkedett a küzdelem a nagyhatalmak között. Amerika energetikai önállóságát veszítheti el, Szaúd-Arábia bírja a legkevésbé az alacsony olajárakat, ráadásul az amerikai hadsereg védelmét is élvezik Irán ellen.

Folytatódik a csapkodás ma reggel is az olaj piacán, a nap elején még emelkedésben volt a kőolaj ára, azonban reggelre ismét mínuszba csapott át. A kezdeti pozitív reakció annak volt köszönhető, hogy ilyen olajárak mellett növekedtek a remények, hogy az amerikai palaolajtermelés csökkenhet, mely így természetes módon állítaná vissza a kereslet és a kínálat egyensúlyát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés