Frankfurti Tőzsde
Üzlet

Nagyot emelkedett a magyar tőzsde

Portfolio
Az európai tőzsdék az elképesztő csütörtöki esést követően ma felpattantak, bár a nap végére elolvadtak a kezdeti pluszok. A magyar tőzsde is emelkedéssel zárta pénteki kereskedést, a blue chipek kivétel nékül emelkedtek, az OTP pedig valósággal szárnyalt ma.

Nagy emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, szárnyalt az OTP

Nagy emelkedéssel zárt ma a magyar tőzsde, a BUX 5,8 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül emelkedtek, a Richter 0,7 százalékos emelkedése mellett, a Mol 3 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 4,8 százalékot tudott erősödni, a blue chipek közül a legjobban az OTP teljesített, amely igyekezett ledolgozni a tegnapi durva esést, a bankpapír árfolyama 12,3 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsdén a leggyengébben a Forrás teljesített, melynek árfolyama 6,2 százalékkal került lejjebb. A hazai részvénypiacon legjobban a NordTelekom teljesített, melynek árfolyama 31,6 százalékot emelkedett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Állami segítséget akar kérni a Lufthansa a koronavírus miatt

A Handelsblatt információi szerint a legnagyobb bevételű európai légitársaság, a Lufthansa állami segítséget kér a koronavírus terjedésének negatív hatásainak enyhítésére.

Tovább a cikkhez

Eltűntek a pluszok a DAX-ról

A piaczárás felé közeledve a DAX-ról is eltűntek a korábbi pluszok, az index délután még 4,3 százalékos pluszban is járt, azonban most úgy néz ki, hogy akár előző napi záróérték közelében is befejezheti a pénteki kereskedést, de akár egy lefordulás is benne lehet a pakliban, a DAX 0,1 százalékkal került feljebb.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Olvadnak az amerikai pluszok

Olvadnak a nyitási után pluszok az amerikai tőzsdéken, a Dow és az S&P 500 is több mint 5 százalékos pluszban volt a nyitás után, azonban fáradás látszik az indexeken, hiszen a Dow már csak 0,8 százalékos emelkedést mutat, az S&P 500 pedig 1 százalékkal került feljebb.

Veszik a Lufthansát, mint a cukrot

Hatalmasat emelkedett ma a Lufthansa árfolyama, a koronavírus globális terjedése óta folyamatosan ütötték a légitársaságok részvényeit, a Lufthansa árfolyama például 2012-es szintre esett vissza, idén 38,5 százalékot veszített az értékéből. A mai részvénypiaci felpattanással azonban a befektetők egyenesen rávetették magukat a német légitársaság részvényeire, a cég árfolyama 23,2 százalékos pluszban is járt. A társaság tovább ma bejelentette, hogy több európai ország kormányával is tervez likviditási támogatásról szóló tárgyalásokat kezdeményezni.

A DAX is nagyot emelkedett, ma 4,3 százalékkal került feljebb, az index több komponense is 10 százalék feletti emelkedést mutat, a Lufthansa teljesítménye azonban kimagaslik.

Osztrák bejelentések

Sebastian Kurz osztrák kancellár és az osztrák egészségügyi miniszter, Rudolf Anschober ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy milyen intézkedéseket tesznek a koronavírus terjedésének megfékezésére. Többek között Tirolban hétfőtől bezárnak minden hotelt, két települést karanténba helyeztek. A hírekre napon belüli eséssel reagált az osztrák tőzsde, a sajtótájékoztatót követően a napi csúcsáról 2,8 százalékot korrigált vissza az ATX, de még így is közel 5 százalék pluszban áll.

A tegnapi drámai zuhanás után ma jelentős erősödéssel nyitottak amerikai tőzsdék

A csütörtöki, drámai zuhanás után emelkedéssel indult a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része a koronavírus gazdasági hatásait ellensúlyozni kívánó, további fiskális, és monetáris lazításban reménykedett. Az amerikai pénzügyminiszter kommentárját is kedvezően fogadhatták a piaci szereplők, miután Steven Mnuchin a CNBC-nek elmondta, hogy a Fehér Ház és a kongresszus közelebb került az élénkítő csomag kérdéseiben. A tengerentúli tőzsdék a nyitást követően nagyot emelkedtek, a Dow 5,9 százalékos, azaz több mint 1000 pontos erősödése mellett, az S&P 500 5,2 százalékkal került feljebb.

Tépik a régiós tőzsdéket, szárnyal az OTP

Az irányadó európai részvényindexek pénteki szárnyalásával párhuzamosan a régiós börzék is nagyot mennek ma, a lengyel tőzsde 8,8 százalékos emelkedése mellett a bécsi börze 7 százalékkal került feljebb, míg a prágai tőzsde 4,8 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde a csütörtöki, 11,6 százalékos szakadása után ma szárnyal, a 14,3 milliárd forintos forgalom mellett 5,7 százalékkal került feljebb. A BUX komponensei közül a tegnap kiemelkedően nagyot eső OTP teljesít a legjobban, a bankpapír 12,8 százalékkal került ma feljebb.

Nagy felpattanás jöhet az amerikai piacnyitást követően

A tegnapi durva esés után ma felpattanásra lehet számítani a tengerentúli tőzsdék nyitása után, a határidős indexek állása alapján a Dow 4,7 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 4,6 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 5 százalékot emelkedhet.

Hatalmas zuhanás után ma szárnyalnak az európai tőzsdék

Az igen jelentős csütörtöki zuhanásokat követően pénteken felpattantak az európai részvényindexek, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része abban bízott, hogy a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítésére a jegybankok tovább élénkítése mellett kormányzati élénkítő intézkedésekre is sor kerül majd. A tengerentúli piacnyitáshoz közeledve a milánói börze szárnyalt, az olasz részvényindex 14,7 százalékkal került feljebb, a CAC40 7 százalékot erősödött, míg a DAX 6,9 százalékkal került feljebb.

Szárnyal az olasz tőzsde a tegnapi nagy esés után

Hatalmas mértékben emelkedik az olasz tőzsde, a tegnapi közel 17 százalékos zuhanással egyébként 2012-es szintre esett vissza az FTSE MIB, ma innen pattant fel és közel 17 százalékos pluszban is járt a jegyzés. Az index legjobban teljesítő komponensi mind nagyot emelkedtek, a legjobban a Recordati teljesít. Ma egyébként több olasz és spanyol részvényben is megtiltották a shortolást.

Nagy zuhanás után felpattantak az európai tőzsdék

Egyre jelentősebb a felpattanás az európai tőzsdéken a tegnapi zuhanás után, a legtöbb börzén már 3-5 százalékos az emelkedés, a DAX napon belül 0,3 százalékos pluszban is járt azonban már 4 százalékkal került feljebb, a francia CAC is már több mint 4,5 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde is jól teljesít ma a tegnapi történelmi esés után, a BUX közel 4 százalékkal került feljebb.

Történetének második legnagyobb esése után pattant fel ma az OTP

A tegnapi 17,2 százalékos durva esése után ma felpattan az OTP, és több mint 7 százalékkal került feljebb a bankpapír árfolyama. A tegnapi esés egyébként a OTP történetének második legnagyobb zuhanása volt, ennél nagyobb mértékben csak 1989 októberében esett az árfolyam, sőt még hasonló mértékű esést is csak 11 évvel ezelőtt 2009-ben láttunk, és a 2008-as pénzügyi válság idején.

Drámai zuhanás után felpattant az OTP

A csütörtöki, drámai zuhanás után pénteken felpattantak az európai tőzsdék, a kontinens irányadó részvényindexei bár a nyitás után lefordultak, az indexek a délelőtt második felében ismét emelkedni kezdtek, a DAX 3,3 százalékos erősödése mellett a CAC40 3,7 százalékkal került feljebb.

A régiós tőzsdék is emelkednek, a lengyel WIG 5,7 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 1,6 százalékkal került feljebb, míg a prágai tőzsde 1,5 százalékot emelkedett. A hazai részvényindex is felpattant, a BUX 944 pontos plusz mellett 2,9 százalékkal került feljebb, a blue chipek a Richter kivételével emelkednek, a hazai nagypapírok közül az OTP teljesít ma a legjobban. A bankpapír a csütörtöki, igen jelentős, 17 százalék feletti zuhanásával 2018. szeptembere óta nem látott szintekre esett, innen pattant fel az árfolyam, az OTP ma 7,2 százalékkal került feljebb.

Pénteken 4,8 milliárd forinttal az OTP a legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén, az OTP részvényei az átlagosnál magasabb forgalom mellett emelkednek.

OTP

Fáradni látszik a DAX, a Wirecard azonban nagyot emelkedett

A DAX reggeli 3,7 százalékos felpattanása után fáradni látszik a német tőzsde, mostanra 2 százalékos az index emelkedése. Ami feltűnő az a Wirecard nagy emelkedése, amely mögött az állhat, hogy a cég bejelentette, hogy a KPMG nevű könyvvizsgáló cég nem talált semmilyen manipulációt a cég pénzügyi kimutatásaiban, amelyek a 2016, 2017 és 2018-as évhez tartoznak. A Wirecard egyébként azért bérelt fel egy független könyvvizsgáló céget, mert a brit Financial Times meggyanúsította a céget pénzügyi kimutatások manipulálásával.

Soha nem esett még ekkorát a palládium

Napon belül még soha nem esett ekkorát a palládium árfolyama, melyhez a dollár nem mindennapi ereje és a koronavírus erőteljes autókereslet szűkítő hatása is hozzájárult.

Tovább a cikkhez

Emelkednek az európai autógyártók

Emelkedik az európai autógyártók részvényárfolyama pénteken, amit megfigyelhetünk, hogy a német gyártók ma gyengébben teljesítenek a kontinensen található versenytársaiknál, a BMW árfolyam jelentős mínuszban van, amely mögött az Independent Research célár csökkentése állhat, hiszen az elemzőház 75 euróról 48 euróra vágta a vissza a német prémiumgyártó célárát. Egy BMW részvény egyébként 44,3 eurót ér, tehát az új célár 8,3 százalékkal van jelenlegi árfolyam felett.

Veszélyben a gazdagok lombardhitelei? Extra pénzek betolását kérik a bankok

Extra fedezetek betolására kérik gazdag ügyfeleiket az olyan vagyonkezelők, mint a UBS és a Credit Suisse, miután a koronavírus okozta tőkepiaci pánik a lombardhitelek fedezetét is veszélyezteti – számol be a hírről a Financial Times.

Tovább a cikkhez

Felpattanás ide vagy oda, a légitársaságokat tovább ütik

A tegnapi nagy esés után ma fellélegezhettek az európai tőzsdék, azonban a légitársaságokat továbbra is ütik a befektetők, az IAG és a Ryanair árfolyama mérsékelt emelkedést mutat, azonban a Wizz Air és az easyJet jelentős mértékben lejjebb kerültek. A koronavírus terjedése óta folyamatosan ütötték a légitársaságokat, hiszen a vírus terjedésével együtt ezeknek a cégeknek a kereslete lecsökkent, mivel az utazási kedv is jelentősen romlott, továbbá a vállalatok világszerte mondanak le, vagy függesztenek fel üzleti utakat.

Kovács Antal 50 millió forintért vett OTP-részvényeket

Az OTP igazgatósági tagja, Kovács Antal OTP-részvényeket vásárolt.

Tovább a cikkhez

Egymás után tiltják meg a shortolást a tőzsdéken

A heves árfolyamesésekre reagálva egyre több tőzsdén döntenek a shortolás megtiltásáról, most spanyol és olasz részvények esetében tiltották meg a shortolást.

Tovább a cikkhez

Mélypontra zuhant a Deutsche Bank árfolyama, nyugtat a menedzsment

Csütörtökön új mélypontra esett a Deutsche Bank árfolyama, ezért a társaság felsővezetése külön levélben igyekezett megnyugtatni az az alkalmazottakat és a befektetőket – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

20 dollárig is eshet az olaj

Egy kisebb közel-keleti amerikai-iráni konfliktus és a piacok visszapattanása segíti az olaj árát a ma reggeli kereskedésben, azonban a Goldman szerint áprilisban akár 20 dolláros olajár is előfordulhat.

Tovább a cikkhez

Emelkednek az európai tőzsdék

Nagyon durva esést szenvedtek el csütörtökön az európai tőzsdék, a DAX több mint 12 százalékot zuhant, ma viszont felpattanást láthatunk a kontinens részvénypiacain. Az angol FTSE 100 3,9 százalékos emelkedése mellett, a francia CAC 4,7 százalékkal került feljebb, míg az olasz FTSE MIB 2,3 százalékot erősödött, a DAX pedig 3,7 százalékot emelkedett a nyitás után.

A tegnapi nagy esés után ma emelkedéssel indul a nap a magyar tőzsdén

Hatalmas eséssel zárt tegnap a magyar tőzsde, a BUX történetében 5. legnagyobb zuhanását jegyezte csütörtökön, ma azonban felpattanást láthatunk a hazai piacon. A BUX 3,4 százalékkal került feljebb, az blue chipek szinte kivétel nélkül emelkednek, az OTP tegnapi nagyon durva 17 százalékos zuhanása után ma 6,7 százalékos emelkedést mutat a bankpapír, a Mol 4,9 százalékkal került feljebb, míg a Richter mérsékelt 0,2 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig 1,3 százalékot erősödött.

Már 8,6 milliárd forintot költött saját részvények vásárlására az OTP

Az elmúlt napokban nagy volumenben vette a részvényeit az OTP, csak tegnap 2 milliárd forintot költöttek el.

Tovább a cikkhez

Az elmúlt órák tőzsdei esései számokban

Egymás után dőlnek meg a korábbi rekordok a tőzsdéken, sajnos most negatív értelemben, rég nem látott eladűsi hullám söpört végig az elmúlt órákban a világ tőzsdéin.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt felpattanással indulhat a nap Európában a hatalmas csütörtöki esések után

  • A tengerentúli tőzsdék drámai zuhanással zárták a csütörtöki kereskedést, az amerikai részvényindexek az 1987-es Fekete Hétfő óta nem estek ekkorát, a befektetőket a Fed gigantikus bejelentése is csak átmenetileg volt képes megnyugtatni, a durva eladói nyomás a nap végére sem csillapodott, a Dow végül 2 353 pontos esés után 10 százalékot zuhant, az S&P500 9,5 százalékos eséssel zárt, míg a Nasdaq 9,4 százalékkal került lejjebb. A koronavírus járvány terjedésével kapcsolatos félelmek mellett a befektetők a járvány gazdasági hatásainak kezelése miatt is aggódtak, a hangulatot még tovább ronthatta, hogy a republikánus elnök és Szenátus, illetve a demokrata többségű Képviselőház között éles a politikai ellenállás, ami a jelek szerint lassítja, nehezíti a koronavírus melletti gyors politikai együttműködést egy költségvetési csomag kidolgozását.
  • Az amerikai részvényindexek tegnapi, drámai zuhanása után durva eséssel indult a pénteki nap az ázsiai tőzsdéken, majd a kereskedés második felére a korábbi zuhanás egy részét le tudták dolgozni a vezetői ázsiai részvényindexek, a hongkongi tőzsde 2,6 százalékkal került lejjebb, a sanghaji börze 1,2 százalékot esett, a Nikkei a 8 százalék feletti esés után kissé korrigálva 5,2 százalékkal került lejjebb.
  • Az amerikai határidős részvényindexek 1,8-2,2 százalék körüli erősödést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 150 pontos plusza 1,6 százalékos emelkedést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra. Emellett érdemes megemlíteni, hogy a tengerentúli tőzsdék rég nem látott zuhanása mellett csütörtökön az európai tőzsdék is drámai eséssel zártak, a DAX 1989 óta nem esett ekkorát.
  • Pénteken a német infláció februári, végleges értékét teszik majd közzé, míg az Egyesült Államokból a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexének márciusi, előzetes értékét publikálják majd.
  • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 338,2 forintot kell fizetni, míg egy dollár 301,77 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

shanghaikina
koronavirus2
BÉT 4iG
tőzsde, dollár, árfolyam
autóipar járműgyártás robot
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
BÉT 4iG