Frankfurttőzsde
Üzlet

Nagy eséssel zárt a magyar tőzsde

Portfolio
Európában tovább ütötték ma a tőzsdéket, a DAX közel 11 százalékos mínuszban is járt, azonban a nap végére mérséklődött az európai tőzsdék esése. A magyar tőzsde közel 12 százalékot zuhant napon belül, azonban a nap végéhez közeledve csökkent az eladói nyomás, végül 5,5 százalékos eséssel fejezte be a kereskedést a BUX, a blue chipek közül az OTP különösen rosszul teljesített az MNB mai bejelentése után, a Magyar Telekom viszont felpattan a nap végére.

Nagy eséssel zárt a magyar tőzsde

Nagy eséssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 5,5 százalékkal került lejjebb. A blue chipek szinte kivétel nélkül estek, a Magyar Telekom 4,5 százalékos emelkedése mellett, a Richter 4,4 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 7 százalékot esett, a leggyengébben pedig az OTP teljesített, melynek árfolyama 7,3 százalékot esett. A magyar tőzsdén a legjobban az Opus teljesített, melynek árfolyama 5 százalékot emelkedett. A leggyengébben a magyar tőzsdén a Kartonpack teljesített, melynek árfolyama 32,5 százalékot zuhant.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mérséklődik az esés az európai tőzsdéken

Mérséklődik az eladói nyomás az európai tőzsdéken, a DAX napon belül 10,6 százalékos mínuszban is járt mostanra azonban harmadára csökkent az esés mértéke, a CAC napon belül 11,8 százalékos mínuszban járt, azonban a francia tőzsdén is jelentősen mérséklődött az esés. A magyar börzén is látunk visszahúzást, a BUX napon belül 12,3 százalékos mínuszban is járt, mostanra azonban 8 százalék alá csökkent az esés mértéke.

A német tőzsde is ledolgozott egy keveset a korábbi hatalmas eséséből

A hétfői kereskedés második felében kissé visszahúzták az európai részvényindexeket, a kontinens börzéi közül az olasz tőzsde 5,7 százalékkal került lejjebb, míg a CAC40 6,9 százalékos mínuszban jár. A DAX 976 pontos, 10,6 százalékos zuhanása után a korábbi szakadás egy részét képes volt ledolgozni, a német részvényindex 5,6 százalékkal került ma lejjebb.

Visszahúzták az amerikai indexeket, mérséklődik az esés

Nagyon durva esést láttunk az amerikai tőzsdéken a nyitás után, majd a felfüggesztett kereskedés újraindítását követően tovább zuhantak a tőzsdék, a Dow 12,1 százalékos mínuszban is járt, az S&P 500 esése pedig elérte a 11,4 százalékot, azonban most egy mérsékelt visszahúzást látunk az indexekben, az Dow 1700 pontos, azaz 7,5 százalékos esése mellett, az S&P 500 7 százalékkal került lejjebb.

60 százalékot zuhant egy részvény árfolyama a magyar tőzsdén

Egy tavaly decemberi rendszerátállás óta már nincs napi limit a BÉT azonnali piacán, így előfordulhat, hogy a korábbi szabálynak megfelelő 15-20 százaléknál is nagyobbat mozdul egy részvény árfolyama. Mint ma is.

Tovább a cikkhez

Ütik a sztárrészvényeket

Nem kímélik a befektetők az amerikai sztárrészvényeket sem, a Facebook árfolyama közel 12 százalékkal került lejjebb, így már 26,5 százalékos a mínusz idén, viszont a Netflix és az Amazon árfolyamának esése mérsékeltebb, sőt a piac egészét tükröző, 9 százalékos mínuszban lévő S&P 500-nál is jobban teljesítenek.

Öntik az amerikai részvényeket, zuhan a Dow

A tengerentúli piacnyitástól távolodva tovább szakad a Dow, az index 2446 pontos esés mellett 10,5 százalékot zuhant, a Dow komponensei közül 16,2 százalékos zuhanásával a Boeing részvényei teljesítenek a leggyengébben, az American Express árfolyama 15,8 százalékot esett, míg a JP Morgan papírjai 14,4 százalékot zuhantak.

Tovább zuhantak az amerikai tőzsdék a kereskedés újraindítását követően

Tovább zuhantak a tengerentúli tőzsdék miután a 15 perces felfüggesztés után újraindult a kereskedés, a Dow 12,1 százalékos mínuszban is járt, míg az S&P 500 esése elérte a 11,4 százalékot is.

Akkorát zuhant az amerikai tőzsde, hogy leállították a kereskedést

Az amerikai határidős részvényindexek több mint 5 százalékos eséssel, napi limittel estek a Fed hétvégi döntése után, a befektetőket tehát inkább megijesztette a Fed idő előtti és nagy horderejű intézkedéscsomagja, vagyis inkább a jegybank helyzetértékelése, miszerint már a Fed is ennyire komoran látja a jövőt és komolyan tart a koronavírus-járvány globális hatásaitól. Ebből következtetni lehetett rá, hogy durva esés fog következni az amerikai nyitáskor, a Dow 9,7 százalékos mínusza mellett, a S&P 500 8,1 százalékkal került lejjebb, ez be is indította a „circuit-breaker” mechanizmust és kereskedést 15 percig leállították.

Zuhan az OTP

Tovább esik a magyar tőzsde, a BUX 14,5 milliárd forintos forgalom és 4 068 pontos mínusz mellett 11,9 százalékot zuhant. A hazai blue chipek közül 13,2 százalékos esésével az OTP teljesít a leggyengébben azután, hogy az MNB ma felszólította a bankokat, hogy a rendkívüli helyzetre való alkalmazzanak a vállalatok esetén törlesztési moratóriumot.

9,6 milliárd forinttal az OTP a legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén, az OTP az átlagosnál jóval magasabb forgalom mellett esik.

OTP forgalom

Csányi szingapúri alapja is nagy tételben vette az OTP-t

Nem csak az OTP, Csányi Sándor szingapúri alapja is nagy tételben vette múlt hét pénteken az OTP részvényeit.

Tovább a cikkhez

Bréking! Hiteltörlesztési moratóriumot kezdeményez az MNB

Az MNB azonnali lépéseket tesz a koronavírus által sújtott vállalti szektor megsegítésére, ezért hiteltörlesztési moratóriumot javasol a vállalatok számára. A Növekedési Hitelprogram keretében nyújtott hitelek esetében év végéig (!) mentességet is ad a jegybank a törlesztés alól.

Tovább a cikkhez

Egyre csúnyább ami a magyar tőzsdén megy ma

Egyre csúnyább, ami a magyar tőzsdén megy ma, a BUX már 10,5 százalékos mínuszban van, a blue chipek zuhannak, egyedül a Magyar Telekom tartja a 4,5 százalék körüli mérsékeltebbnek mondható esést, a kispapírok ütik a legjobban, a magyar részvények negyede 20 százaléknál nagyobb mínuszban van.

Zuhan a magyar tőzsde, hatalmasat estek a blue chipek

Az irányadó európai részvényindexek hétfői, jelentős esésével párhuzamosan a régiós tőzsdéket is ütik ma délután, a bécsi börze 11,5 százalékos szakadása mellett a prágai tőzsde 8,5 százalékkal került lejjebb, míg a lengyel részvényindex 7,8 százalékot esett. A magyar tőzsdén is fokozódott az eladói nyomás, a BUX 11,5 milliárd forintos forgalom és 3596 pontos esés mellett 10,4 százalékot zuhant, a hazai részvényindex ezzel 2016 decembere óta nem látott szintekre esett. A blue chipek kivétel közül a Mol 11,7 százalékot zuhant, az OTP 10,6 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 10,6 százalékot esett. A Magyar Telekom pedig 4,2 százalékkal került ma lejjebb.

Napi limittel estek a tengerentúli határidős indexek

A tengerentúli határidős részvényindexek napi limittel estek hétfőn, miután a Fed rendkívüli kamatvágása és rendkívüli intézkedései sem voltak megnyugtatni a koronavírus terjedése és a járvány gazdasági hatásai miatt aggódó befektetőket. A határidős Dow több mint 1000 pontos eséssel napi limittel esett, az S&P500 is napi limittel esett. A befektetők figyelme az ETF-ek felé fordult, azokban folyamatos a kereskedés, az SPDR S&P500 ETF árfolyama 9,8 százalékkal került ma lejjebb.

Tovább esett a magyar tőzsde

Tovább esett a magyar tőzsde Orbán Viktor bejelentését követően, amely szerint lezárják Magyarország határait, a BUX mínusza már 9,5 százalékos, a blue chipek közül a Mol-t ütik a leginkább, de az OTP is közel 10 százalékos mínuszban van. A legnagyobb esést  a kispapírok szenvedték el, a magyar részvények fele 10 százaléknál nagyobbat esett, a leggyengébben az EHEP és a NordTelekom teljesít.

Még ez is: hatalmas büntetést kapott az Apple

1,1 milliárd dollárra büntette a francia versenyhatóság az Apple-t versenykorlátozó magatartása miatt – írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Nagyot esett a magyar tőzsde

Egyre csúnyább az esés a magyar tőzsdén, a BUX már közel 9 százalékos mínuszban áll, a blue chipek kivétel nélkül esnek, a legjobban Magyar Telekom teljesít, melynek „mérsékelt” 4,6 százalékos az esése, az AutoWallis tovább zuhant, már több mint 20 százalékos a mínusz. Az esésben az is közre játszhat, hogy Orbán Viktor bejelentett: lezárják Magyarország határait.

Tovább esik a Bitcoin

Tovább zuhant a Bitcoin árfolyama, a kriptodeviza jegyzése 4 500 dollár környékén mozog a múlt heti durva zuhanása után, ma 15 százalékkal került lejjebb. Múlt hétfőn még több mint 8 000 dolláros árfolyamon kezdte a hetet a Bitcoin, azonban a hét második felében a részvénypiacokkal együtt zuhanni kezdett az árfolyam, és nagyjából lefeleződött a Bitcoin értéke, így erősen megkérdőjeleződött a teória, amely szerint a kriptodeviza menedékeszköz funkciót tud betölteni.

Más kriptodevizák is esnek, az Ethereum 14 százalékot zuhant, az XRP pedig 12,8 százalékkal került lejjebb.

Esnek az európai tőzsdék

Nagyot estek ma az irányadó európai részvényindexek, a legtöbb tőzsdeindex 5 százaléknál nagyobb mértékben esett, viszont láthatunk egy mérsékelt visszahúzást, hiszen a DAX például 8,9 százalékos mínuszban is járt, a CAC pedig megjárta a 10,4 százalékos mínuszt is, a francia tőzsde egyébként 2013-as, a német tőzsde pedig 2014-es szintre esett vissza.

Kivégezhetik a szaúdiak a megroggyant olajpiacot

Igen aggasztó a helyzet a globális olajpiacon, ugyanis heteken belül a globális karanténoknak köszönhetően 10 százalékkal eshet a világ olajfelhasználása, miközben csak a szaúdiak 2,6 százalékkal növelnék a globális olajkínálatot. Egyelőre rendelkezésre áll szabad tárolói kapacitás, azonban kétséges, hogy a jelenlegi bizonytalan helyzetben mennyi kőolajat mernek betározni a vállalatok és az államok. Amennyiben nem történik radikális változás a kőolaj keresleti vagy kínálati oldalán, akkor várhatóan még masszív zuhanás előtt áll az olaj ára.

Tovább a cikkhez

Ütik az európai autóipari részvényeket

Hatalmasat esett az európai autóipari részvények árfolyama, elsősorban az autógyártók papírjait ütik, de a legtöbb részvény több mint 10 százalékos mínuszban van. A legnagyobb esést a francia gyártók szenvedték el, de a német autógyártók részvényei is szoroson ott vannak mögöttük.

Zuhan a légitársaságok árfolyama

Egyre durvább a légitársaságok esése, az easyJet már közel 28 százalékot esett ma, de a többi nagy európai légitársaság árfolyama is több mint 10 százalékot esett. A koronavírus globális terjedés a légitársaságokat érinti az egyik legjobban, hiszen ezeknek a cégeknek a kereslete jelentősen visszaesett, ahogy az emberek otthon maradnak és csökken az utazási kedv.

Durva esés a magyar tőzsdén

Nagyon csúnya az esés a magyar tőzsdén a BUX már több mint 8 százalékot esett, a blue chipek kivétel nélkül lejjebb kerültek, a leginkább a Mol-t ütik a befektetők. A BUX komponensei között 5 olyan részvény is van ma, amelyik több mint 10 százalékot zuhant, a legnagyobb mínusz az AutoWallisé.

Nagy bajban a légitársaságok - Amerikában már segítségről tárgyalnak

Az amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin elmondása szerint zajlanak a megbeszélések a kongresszussal az amerikai légitársaságok esetleges megsegítéséről, miután a koronavírus durván visszavetette az üzletüket.

Tovább a cikkhez

Szakad tovább az olaj, hiába a Fed rendkívüli lépése

Újra nagy mínuszban az olaj ára, hiába lépett vasárnap ismét egy rendkívülit a Fed, ugyanis a piac továbbra is szkeptikus abban a tekintetben, hogy egy egészségügyi sokkot mennyire lehet pénzügyi eszközökkel kezelni. A következő hónapokban drasztikusan csökkenhet az Egyesült Államok kőolajexportja, a palaolaj szektor pedig egyre nagyobb bajban van.

Tovább a cikkhez

Jelentős eséssel indult a nap az európai tőzsdéken

Nagy eséssel indult a hétfői kereskedés az európai tőzsdéken, a befektetők a Fed hétvégi, rendkívüli kamatcsökkentését emésztették, emellett a piaci szereplőket a koronavírus járvány terjedése aggasztja, miután Spanyolország is szükségállapotot vezetett be, a növekvő számú koronavírus megbetegedések következtében. A hétfői piacnyitástól távolodva a madridi börze 4,6 százalékkal került lejjebb, a CAC40 5,2 százalékot esett, míg a DAX 5,4 százalékkal került lejjebb.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Zuhannak a légitársaságok

Nagyon durván indult a nap a légitársaságoknál, az Air France/KLM árfolyama 12 százalékot zuhant, a Lufthansa 9 százalékot esett, az Airbus árfolyama 12 százalékkal került lejjebb, az IAG és az easyJet értékének ötödét elvesztett.

Nagy eséssel indult a hét a magyar tőzsdén

Nagy eséssel indult a hét a magyar tőzsdén, a BUX 7,4 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül esnek, a Magyar Telekom 4,3 százalékos mínusza mellett, a Mol 7,1 százalékkal került lejjebb, míg az OTP 7,8  százalékot esett, a Richter pedig 7,9 százalékot gyengült.

Már közel 10 milliárd forintot költött részvényvásárlásra az OTP

Nagy volumenben veszi a saját részvényeit az OTP, múlt hét pénteken újabb egymilliárd forintot költöttek.

Tovább a cikkhez

Még nagy esés jöhet a tőzsdéken, de gyors lesz a felpattanás is

Az amerikai tőzsdéken látott pénteki rali nem jelenti azt, hogy itt volt a piac alja - véli a Goldman Sachs elemzője, aki most a korábbinál jóval borúsabb részvénypiaci prognózist tett közzé. Ha megnézzük ma reggel a határidős indexek állásást, ez jogosnak is tűnik.

Tovább a cikkhez

Nagy eséssel indulhat a nap Európában

  • A tengerentúli tőzsdék csütörtöki, drámai zuhanása után felpattantak pénteken az amerikai részvényindexek, majd a kereskedés végéhez közeledve az indexek valósággal szárnyaltak, miután Donald Trump szükségállapotot hirdetett az Egyesült Államokban a koronavírus járvány miatt, és a szövetségi kormány 50 milliárd dollárt szabadít fel a koronavírus terjedése elleni küzdelemre a tagállamok és a települések számára. A Dow végül 1985 pontos szárnyalás után 9,4 százalékos emelkedéssel zárt, az S&P500 9,3 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 9,4 százalékos emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést.
  • A hétvégén a Fed rendkívüli, de átfogó intézkedéssorozatot jelentett be, a Fed a koronavírus járvány miatt kialakult helyzet következtében 1 százalékponttal a 0-0,25 százalékos sávba csökkentette az alapkamat-sávot, és 700 milliárd dolláros mennyiségi lazítást is meghirdetett (A Fed 500 milliárd dollár értékben vásárol államkötvényeket és 200 milliárd dollár értékben jelzáloggal fedezett értékpapírokat).
  • Nagyot estek hétfőn az irányadó ázsiai részvényindexek, miután a Fed hétvégi, rendkívüli kamatcsökkentése nem tudta megnyugtatni a piaci szereplőket. A Kínából beérkező makroadatok pedig jelentős visszaesést mutattak a koronavírus hatásai miatt, január-februárban a kínai ipari termelés 13,5 százalékkal esett vissza éves összevetésben, lényegesen alulmúlva az előzetes várakozásokat, míg a kiskereskedelmi forgalom 20,5 százalékkal zsugorodott a január-februári időszakban éves összevetésben. A Nikkei 2,5 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 3,5 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 2,7 százalékot esett. Ázsia más részein is estek a tőzsdék, a szingapúri részvényindex 3,8 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 2,6 százalékot esett.
  • Az amerikai határidős részvényindexek több mint 5 százalékos eséssel napi limittel estek a Fed hétvégi döntése után, a befektetőket tehát inkább megijesztette a Fed idő előtti és nagy horderejű intézkedéscsomagja, vagyis inkább a jegybank helyzetértékelése, miszerint már a Fed is ennyire komoran látja a jövőt és komolyan tart a koronavírus-járvány globális hatásaitól. A határidős DAX 446 pontos mínusza 4,8 százalékos esést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.
  • Hétfőn a KSH a januári építőipari termelési adatsorát teszi közzé, emellett sor került az MNB szokásos devizaswap-tenderére is. Olaszországból a februári inflációs statisztikákat publikálják majd.
  • Nagyot esett az olajár, a WTI jegyzése 7,1 százalékos eséssel 30,7 dollárra csökkent hétfő reggel, míg az arany árfolyama 1,4 százalékos emelkedéssel 1548 dollárig erősödött.
  • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 338,45 forintot kell fizetni, míg egy dollár 303,85 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Drámai fordulat Amerikában - Sokan már a következő válságra készülnek?
szíria háború
shanghaikina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
BÉT 4iG