Frankfurti Tőzsde
Üzlet

Spekulánsok paradicsoma, ami most van a tőzsdéken

Portfolio
Drámai szakadással zárták a hétfői kereskedést a tengerentúli részvényindexek, a Dow és az S&P500 1987 óta nem látott mértékben esett, a Nasdaq pedig sosem esett még akkorát, mint tegnap. Az amerikai zuhanás után az európai tőzsdék felpattantak ma reggel, délután pedig az amerikai részvényindexek is magukra találtak, a Dow hatalmas napon belüli csapkodás után több mint 1000 pontot emelkedett. Az olaj azonban továbbra is nagyon csúnyán fest, 2016 eleje óta nem látott szintre esett.

Vola

Csak egy kis update a piac utáni kereskedéshez, meg a volatilitáshoz: a Dow Jones 1049 pontos pluszban, 21 237 ponton zárt, fél óra telt el a piaczárást követően, és a határidős Dow már 300 pontos mínuszt indikál. Van mozgás.

Volt honnan emelkedni

Nagy kilengések után napi csúcspontjuk közelében zártak az amerikai tőzsdék, a Dow Jones 1049 pont, vagyis 5,2 százalék pluszban, az S&P 500 pedig 6 százalék pluszban fejezte be a kereskedést. Igaz, volt honnan emelkedni, hétfőn még 1987 óta nem látott mértékben estek a vezető amerikai részvényindexek. A befektetők ma annak örültek, hogy az amerikai kormány ezermilliárd dolláros csomagot készül összerakni a koronavírus negatív hatásainak kezelésére.

Traderek paradicsoma

Fél-egy óránként változik az irány az amerikai tőzsdéken, a Dowban az 500-700 pont mozgás akár óránként megvan, a volatilitásra nem lehet panasza a tradereknek.

Tovább zuhan az olajár

A Brent ára 4,2 százalékkal 28,6 dollárra, a WTI ára pedig 6,7 százalékkal 26,7 dollárra esett ma, amivel mindkét olajfajta ára új lokális mélypontra esett, utoljára 2016 elején állt ilyen alacsonyan az olajár. Rövid távon egyelőre több tényező is az olajár további esése felé hat, hiszen egyrészt Szaúd-Arábia árháborút indított, korlátozó megállapodás hiányában az olajhatalmak annyi olajat termelnek ki, amennyit csak képesek, ráadásul a koronavírus-járvány miatt globális recesszió lehet, vagyis a keresleti lábát is kirúgták az olajpiacnak.

Leáll a győri Audi, ez a PannErgyt is érinti

Jövő hét hétfőtől leáll a győri Audi-gyár, ez pedig a PannErgyt is érinti, amely az Audinak szállít megújuló energiát.

Tovább a cikkhez

Mostantól nem nyitnak ki nálunk az Adidas üzletei

Egymás után döntenek úgy a sportszergyártók, hogy bezárják az üzleteiket, most az Adidas jelentette be a boltzárást.

Tovább a cikkhez

Vola

A tegnapi zuhanás után emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék, a Dow Jones 3,7, az S&P 500 4,7 százalék pluszban áll. A volatilitás még mindig elképesztő, napon belül az S&P 500 indexben a napi csúcs és a mélypont között 7,9 százalék!

Rövidített kereskedés jöhet az amerikai tőzsdén

Mindenki azt akarja, hogy nyitva legyenek a piacok, viszont eljöhet az a pont, amikor rövidítik a kereskedési időt az amerikai tőzsdén, mondta el ma az amerikai pénzügyminiszter.

Tovább a cikkhez

Csak ma 89 százalék plusz, száguld az új koronavírus-sztárpapír

Van egy amerikai tőzsdén jegyzett német cég, aminek az árfolyama rakétaszerűen emelkedik az elmúlt napokban. A befektetők azt árazzák, hogy a BioNTech lehet az egyik olyan cég, amely hatásos vakcinát fejleszt a koronavírus ellen.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Tovább ütik a légitársaságokat

Ma mérsékelten javult a nemzetközi befektetői hangulat, a tegnapi zuhanás után felfelé kapaszkodnak a vezető tőzsdék, a légitársaságok papírjainak árfolyama azonban továbbra is nyomás alatt áll, nem véletlenül.

Tovább a cikkhez

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Mérséklődött a magyar tőzsde esése a piaczárásra, a BUX 2,4 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül estek, a Richter 1 százalékos gyengülése mellett, a Mol 1,7 százalékkal került lejjebb, míg az OTP 3,8 százalékot esett, a leggyengébben a blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített, melynek árfolyama 5,4 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsdén a legjobban az Őrmester teljesített, a cég árfolyama 18,3 százalékot emelkedett. A hazai börzén a leggyengébben a Rába teljesített, a társaság árfolyama 6,5 százalékot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedik Amerika

A drámai, hétfői szakadás után heves kilengések mellett sem igazán találták az irányt az amerikai tőzsdék a nyitás után, majd az amerikai részvényindexek emelkedéssel próbálkoztak meg, a lendület kitartott, majd az indexek felpattantak. A hangulatjavulást a Fed mai újabb lépése mellett az is magyarázhatta, hogy a hírek szerint a Trump-kabinet nagy összegű, 850 milliárdos csomagot készül elfogadni, így próbálva meg enyhíteni a koronavírus gazdasági hatásait. A Dow 3,6 százalékos emelkedése mellett az S&P500 4,9 százalékkal került feljebb.

Folytatódik a hullámvasút, felpattantak az európai tőzsdék

Továbbra is megmarad a nagy volatilitás a piacokon, hiszen reggel még nagy pluszokban nyitottak az európai tőzsdék, majd napon belül lefordultak és 2-3 százalékos is volt a mínusz, a piaczárás felé közeledve azonban ismét felpattantak az irányadó európai részvényindexek. A BUX továbbra is mínuszban van, de korábbi 5 százalék feletti esés sikerült valamennyire ledolgoznia a magyar tőzsdének.

Visszapattantak az amerikai indexek

A keddi piacnyitást követő csapkodás után az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoztak meg, majd az indexek ezután felpattantak, a Dow 2,4 százalékos emelkedése mellett az S&P500 nagyot erősödött 3,9 százalékkal kerülve feljebb.

Ismét emelkedéssel próbálkoznak a tengerentúli tőzsdék

A keddi, volatilis kereskedésben a tengerentúli tőzsdék ismét emelkedéssel próbálkoztak meg, a hangulatot a Fed újabb lépése mellett az is javíthatta, hogy lapértesülések szerint az amerikai kormányzat nagy összegű, 850 milliárdos csomagot készül elfogadni, így próbálva meg enyhíteni a koronavírus gazdasági hatásait. A Dow 0,1 százalékos emelkedése mellett az S&P500 1,9 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 2 százalékot erősödött.

Nagyot esett a Tesla, már mínuszban idén az árfolyam

Ütik a Tesla részvényeit a befektetők, az elektromosautó-gyártó részvényárfolyama a február 4-i csúccsal idén 131,6 százalékos pluszban is állt, azonban a koronavírus globális terjedése miatti eladási hullámmal az egész idei emelkedés már a múlté, a mai 6,2 százalékos eséssel már 0,3 százalékos mínuszban van idén az árfolyam. Úgy néz ki, hogy nem volt jelentős részvénypiaci hatása annak hírnek, amely szerint a Tesla a jóval a várt előtt megkezdte az új Model Y járművek leszállítását a megrendelőknek.

Nem találja az irányt a Dow, emelkedéssel próbálkozik az S&P500

A hétfői szakadás után mérsékelt felpattanás jött a nyitás után Amerikában, a nyitás után bár az indexek gyorsan lefordultak és a Dow a 20 000 pontos szint alá is beszúrt, a tengerentúli tőzsdék felemásan teljesítenek. az S&P500 1,5 százalékos emelkedése mellett a Dow előző napi záróértéke közelében jár: az index komponensei közül 18,1 százalékos zuhanásával a Boeing részvényei teljesítenek a leggyengébben, a McDonald’s 7,8 százalékot esett, míg a Chevron 5,6 százalékkal került lejjebb. A Walmart mindemellett 8,4 százalékot erősödött, míg a Dow 9,3 százalékos emelkedése mellett az Intel 7,6 százalékkal került feljebb.

Vége a tőzsdei esésnek? Dehogy, 2022-ig is tarthat

Medvepiacba fordultak a világ tőzsdéi, a Dow történetének második legnagyob esését szenvedte el tegnap, és a Lamoureux & Co. elnöke szerint a medvepiac akár 2022-ig is tarthat. A befektető arra számít, hogy a nagy eladási hullámokat felpattanások követik majd, viszont a vírus még agresszívebben fog visszatérni, amely miatt további zuhanás fog következni.

Tovább a cikkhez

Elolvadt a nyitás utáni emelkedés, lefordultak az amerikai börzék

A tengerentúli piacnyitástól kissé távolodva gyorsan olvadni kezdtek a kezdeti pluszok, az amerikai részvényindexek a mai, mérsékelt felpattanás nagy részét gyorsan le is dolgozták, a Dow immár előző napi záróértéke alá süllyedve 0,6 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 0,2 százalékot emelkedett.

Drámai szakadás után mérsékelt felpattanással indul nap Amerikában

A drámai, hétfői zuhanás után mérsékelt felpattanást vetítettek előre az amerikai határidős indexek, a tengerentúli piacnyitás után az amerikai indexek erősödéssel vágtak neki a keddi kereskedésnek, a Dow 409 pontos plusz mellett 2 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 2,6 százalékot erősödött.

Koronavírus: Kormányzati támogatás nélkül pár hónap alatt csődbe mennek a légitársaságok

Határozott és erős kormányzati támogatásra van szüksége a légitársaságoknak, különben a legtöbb cég pár hónapon belül csődbe megy - hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) keddi videokonferenciáján.

Tovább a cikkhez

Esik a BUX, ütik a Magyar Telekomot

Az irányadó európai részvényindexek nagyobb emelkedéssel vágtak neki a mai napnak, a délelőtt második felére a korábbi pluszok nagy része gyorsan elolvadt, a kontinens börzéi lefordultak. Az indexek ezután előző napi záróértékeik közelébe kapaszkodtak vissza, majd újabb lefordulás következett, és a vezető börzék többsége ismét lefelé vette az irányt. A DAX 1,8 százalékkal került lejjebb, míg a CAC40 1,2 százalékot esett.

A régiós részvényindexek a lengyel tőzsde kivételével esnek ma délután, a lengyel WIG 5,3 százalékkal került lejjebb. A prágai tőzsde emellett 4 százalékot esett, míg a bécsi börze 3,5 százalékkal került ma lejjebb. A hazai részvényindex is esik, a BUX 12,67 milliárd forintos forgalom és 1 496 pontos mínusz mellett 4,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül 6,2 százalékos esésével a Magyar Telekom teljesít ma a leggyengébben.

Felpattanás jöhet az amerikai tőzsdéken

Nagyon durva zuhanást láttunk az amerikai tőzsdéken tegnap, a Dow és az S&P 500 1987 óta a legrosszabb napját tudhatta maga mögött, ma azonban felpattanást vetítenek előre a határidős indexek, a Dow 2,4 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 2,7 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 2,3 százalékos pluszban nyithat. A befektetői hangulatra továbbra is azok a félelmek nyomják rá a bélyegüket, amelyek a koronavírus terjedéséből adódó gazdasági lassulásból adódnak. A G7 országainak hétfői közleménye alapján az országok bármibe is kerüljön, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy limitálják a vírus egészségügyi is gazdasági hatásait.

Koronavírus: Ígéretes vakcinát fejleszt egy cég, elszállt az árfolyama

Egy német biotech cég hamarosan megkezdheti a koronavírus elleni készítményének a klinikai tesztelését, a befektetők belehittek a sztoriba.

Tovább a cikkhez

Enyhül az eladói nyomás az európai tőzsdéken

Mérséklődni látszik az esés az európai tőzsdéken, a DAX és a CAC már előzőnapi záróértéke közelében jár. A magyar tőzsdén is enyhült az eladói nyomás a BUX korábbi 5 százalékos esése 3,6 százalékra mérséklődött.

Koronavírus: még egy bizonytalanság a Telekom osztalékával kapcsolatban

Nem elég, hogy a Magyar Telekom a korábban megcélzottnál jóval kevesebb osztalékot fizetne a tavalyi eredménye után a befektetőinek, a részvényesek egyelőre nem is tudnak szavazni az osztalékról, a közgyűlést ugyanis a koronavírus-járvány miatt nem tartja meg a társaság.

Tovább a cikkhez

Tovább estek az európai tőzsdék

Egyre jelentősebb az esés az európai tőzsdéken, a DAX és a CAC már több mint 2 százalékos mínuszban van, a magyar tőzsde pedig továbbra is kiugróan rossz teljesítményt mutat, a BUX esése már több mint 5 százalékos.

Esik a magyar tőzsde, ütik az OTP-t

A reggeli mérsékelt emelkedés után hirtelen fordult le a magyar tőzsde, a BUX már közel az 5 százalékos mínuszhoz, ezzel 2016. decemberi szintre esett vissza az index. A blue chipek kivétel nélkül esnek, a leginkább az OTP részvényeit ütik, a bankpapír árfolyamának esése már meghaladja a 6 százalékos mínuszt.

Lefordultak az európai tőzsdék

Ahogy korábban is írtunk róla, az európai tőzsdék jelentős reggeli felpattanásából már szinte semmi sem látszik, nagyjából egy óra leforgása alatt lefordultak az európai kontinens börzéi, a magyar tőzsde különösen gyengén szerepel, a BUX már több mint 4,5 százalékos  mínuszban van.

Olvadnak a reggeli pluszok

Hirtelen változnak az események, a reggeli nagy felpattanásnak már csak a nyomait látjuk, az európai tőzsdék pluszai gyorsan olvadnak, a DAX és a CAC korábban 4 százalék feletti pluszban is járt, mostanra viszont 1-2 százalékos csak a plusz, magyar tőzsde pedig már lefordult, a BUX több mint 3 százalékos mínuszban van.

Nem tartott sokáig az emelkedés a magyar tőzsdén, lefordult a BUX

A nyitás után emelkedéssel próbálkozott a magyar tőzsde, azonban nem kellett sok időnek eltelnie és máris lefordult a BUX, az index már több mint 2 százalékkal került lejjebb, a blue chipek kivétel nélkül esnek leggyengébben közülük a Magyar Telekom és az OTP teljesít, melyek árfolyama 3 százalék körüli mínuszban van.

Felemásan teljesítenek az európai légitársaságok

Bár felpattantak az európai tőzsdék, az európai légitársaságok részvényei azonban ma sem mutatnak jelentős erősödést, az easyJet árfolyama több mint 6 százalékot esett. A koronavírus terjedése óta folyamatosan ütötték a légitársaságok papírjait, hiszen az utazási kedv csökkenésével a társaságok kereslete is jelentősen visszaesett, valamint a világ számos pontján bevezetett utazási korlátozások is negatív hatással vannak a légitársaságok működésére.

Felpattantak az európai tőzsdék

Nagyot estek tegnap az európai tőzsdék, ma viszont felpattanást láthatunk a kontinens börzéin, a CAC 3,5 százalékos emelkedése mellett, az olasz FTSE MIB 3,2 százalékkal került feljebb, míg az IBEX 5,3 százalékot erősödött, az angol FTSE 100 pedig 2,5 százalékkal került feljebb, a DAX pedig 4,5 százalékot emelkedett a nyitás után.

Fellélegzett az olaj, de még a neheze hátra van

Az arbitrázs ügyleteknek és a shortzárásoknak köszönhetően korrigál a mai reggelen a nyersolaj ára, azonban félő, hogy a zuhanás újabb fokozatba kapcsolhat, miután megtelnek a kőolajtározók. A finomított termékek piacára is kezd begyűrüzni a karanténok hatása, zuhannak a finomítói marzsok.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel próbálkozik a magyar tőzsde

Nagyot esett tegnap a magyar tőzsde, a BUX 5,5 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek is szinte kivétel nélkül estek, ma azonban emelkedik a hazai börze, a BUX 0,7 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítenek a piacnyitáskor, az OTP 1,3 százalékos emelkedése mellett, a Mol 1,6 százalékkal került feljebb, míg a Richter 1 százalékot erősödött, Magyar Telekom tegnap a piaczárás előtt felpattant, ma azonban 2,7 százalékos eséssel kezdi meg a kereskedést.

1987 óta nem látott zuhanás, újabb Fekete Hétfő a tőzsdéken

1987 óta nem látott mértékű esés volt tegnap az amerikai tőzsdéken, a befektetők a legrosszabb forgatókönyvet, recessziót, vállalati csődhullámot, milliók munkahelyének az elvesztését árazzák. Történelmi részvényundor uralkodik a tőzsdéken.

Tovább a cikkhez

Nagyobb emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés a német tőzsdén

A keddi piacnyitás felé közeledve tovább emelkedik a határidős DAX, az index a kora reggeli 1,3 százalékos pluszból tovább tudott emelkedni. A határidős DAX 260 pontos erősödése 3 százalékos emelkedést vetíthet előre a mai piacnyitásra.

Az OTP egymilliárd forintért vett, Wolf László 102 millió forintért eladott részvényeket

Az OTP továbbra is nagy tételben veszi a saját részvényeit, tegnap egymilliárd forint értékben vásároltak.

Tovább a cikkhez

A tengerentúli tőzsdék drámai zuhanása után Európa emelkedéssel próbálkozhat meg

  • A tengerentúli tőzsdék drámai, 33 éve nem látott zuhanással zárták a hétfői kereskedést, a Dow 2997 pontos szakadás után 12,9 százalékot zuhant, az S&P500 12 százalékot esett, míg a Nasdaq soha nem esett még ekkorát és a technológiai papírokat tömörítő index 12,3 százalékos zuhanással zárta a tegnapi napot. A Fed vasárnapi rendkívüli kamatcsökkentése és a Fed által bejelentett mennyiségi lazítás sem tudta megnyugtatni a koronavírus járvány, és annak gazdasági hatásai miatt aggódó befektetőket. A hangulatot a kereskedés második felében tovább ronthatta, hogy Donald Trump a járvány terjedésének lassítása miatt arra kérte a lakosságot, hogy minimalizálják a társadalmi érintkezést.
  • A tengerentúli tőzsdék hétfői, elképesztő zuhanása után az ázsiai részvényindexek felemásan teljesítenek, a Nikkei néhány pontos erősödése mellett a hongkongi tőzsde stagnál, míg a sanghaji börze 0,9 százalékot esett. Ázsia más részein sem volt egyértelmű az irány, az ausztrál tőzsde 5,8 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 2,8 százalékot esett, míg a szingapúri börze 0,8 százalékkal került lejjebb.
  • Az amerikai határidős részvényindexek a hétfői, történelmi zuhanás után emelkednek ma reggel, a határidős Dow és a határidős S&P500 4,4-4,7 százalékos erősödést vetítene előre a keddi piacnyitásra. A határidős DAX 109 pontos plusza 1,3 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.
  • Kedden az ÁKK 3 hónapos kincstárjegy aukcióját leszámítva nem érkezik hazai makroadat. Németországból a márciusi ZEW indexet publikálják, míg az Egyesült Államokból a februári, ipari termelési adatsorra figyelnek majd a befektetők.
  • Az olajár nagyot emelkedett ma, a WTI jegyzése 4,2 százalékos erősödéssel 29,85 dollárig emelkedett. Az arany árfolyama esik, a sárga nemesfém jegyzése 1,8 százalékos esés mellett 1486,22 dollárnál jár.
  • A forint tegnap új történelmi mélypontra gyengült az euróval szemben, az új mélypont közeléből egyelőre nem volt képes érdemben eltávolodni az árfolyam ma reggel, egy euróért 344,66 forintot kell fizetnünk, míg egy dollár 308,63 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

Újabb tőzsdén vezettek be teljes shortolási tilalmat

Hatalmas csapkodás mellett zuhannak egyre mélyebbre a világ tőzsdéi, több felügyelet a shortolás tiltásában látja a megoldást az árfolyamesés megfékezésére, most a spanyolok és az olaszok léptek.

Tovább a cikkhez
Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
BÉT 4iG