BÉT
Üzlet

A hét végén szárnyalt a Mol és az OTP is felpattant

Portfolio
Az elmúlt hetek nagy esése után a magyar tőzsde a hét végén felpattant, pénteken az OTP és a Mol is nagyot emelkedett. Bár a rövid távú technikai kép alapján az OTP és a Mol esetében is lehet még tér a további erősödés előtt, azonban ha ismét elromlik a részvénypiaci hangulat, érdemes felkészülni az újabb esés lehetőségére is.

OTP

Az OTP a múlt héten letörte a 2015 óta irányadó, emelkedő trendvonalat, majd az árfolyam tovább esett, a bankpapír a héten a 9 660 forint közelében található szint alá került, az esés pedig ezután is folytatódott. Pénteken az OTP felpattant, bár az árfolyam azonban továbbra is túladott tartományban jár. Amennyiben az emelkedés folytatódik, felfelé első körben a már említett 9 660 forint közelében található szint állhat az erősödés útjába. Lefelé az első fontos támaszt a 7 680 forint közelében található szint jelentheti majd az OTP számára.

Mol

Az elmúlt hetek drámai szakadása után az 1 500 forintos támasz közelébe esett a Mol, majd a hét második felében az erősen túladott tartományban járó árfolyam felpattant. Felfelé, először az 1 950 forint közelében található ellenállást kellene leküzdenie az olajcég papírjainak, csak utána nyílhatna meg az út a további erősödés előtt. Lefelé az 1 500 és 1 470 forintos támaszzóna jelenti az első fontos megállót, majd a következő támaszt 1 300 forint közelében találjuk majd.

Richter

Az elmúlt hetek nagy esése után a Richter többször is emelkedéssel próbálkozott meg, de az erősödési kísérletek a 6 033 forintos ellenállás közelében egyelőre rendre kifulladtak. Lefelé, az 5200 forintos, lokális mélypont alá kerülve a következő támaszt az egyelőre távolinak tűnő 4 700 forint közelében találjuk, míg felfelé, a már említett 6 033 forintos szint tornyosul első körben a vevők előtt.

Magyar Telekom

A Magyar Telekom nagyot esett, miután a részvény kilépett az emelkedő trendcsatornából, majd a február végi emelkedési kísérlet kifulladásával az árfolyam ismét lefordult, és a Telekom a 387 forintos szintet letörve tovább esett. A múlt héten ütött, 335 forintos új lokális minimum közeléből a papír erősödéssel próbálkozott meg, de a felpattanási kísérlet hamar kifulladt. Felfelé, a 387 forint közelében található ellenállásra érdemes figyelni, míg a múlt heti lokális minimumot letörve a következő megállót a 324 forintos támasz jelenthetné a későbbiekben.

Címlapkép forrása: BÉT  

koronavírus sakk
panelházak
fertőtlenítés koronavírus magyar
donald trump chad wolf
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Webinárium
Alapoktól a befektetési, kereskedési ötletekig.
gyógyszer fejlesztés