bill gates
Üzlet

Bill Gates: elmondom, mit tennék a koronavírus ellen, ha én lennék az elnök

Portfolio
Bill Gates arról beszélt, hogy szerinte mindenképp a karanténok fenntartása lenne a helyes út a koronavírussal való küzdelemben, hiszen így lehetne az amerikai megbetegedések számát is csökkenteni, ez vezetett sikerre Kínában és Dél-Koreában is. Gates egyébként azután osztotta meg a gondolatait, hogy Donald Trump hétfőn arról beszélt, hogy már akár húsvétkor újra lehetne indítani az amerikai vállalkozásokat.

Bill Gates elmondta, mit tenne, ha ő lenne az Egyesült Államok elnöke, a Microsoft társalapítója azt priorizálná, ha az emberek továbbra is otthon maradnának, hogy a vírusos megbetegedések száma ne nőjön tovább.

A tiszta üzenet az lenne, hogy nincs választásunk, csak az elszigeteltség fenntartása, és ez egy ideig még így is lesz. Kína esetében nagyjából 6 hét volt, úgyhogy erre kell felkészülnünk

– mondta el Gates a TED kurátorának, Chris Andersonnak kedden.

Bill Gates szerint, ha az elszigetelődést nemzeti szinten 20 napig sikerül betartani, akkor az meglátszik az újonnan megbetegedettek számán, ez pedig azt jelzi, hogy jó az út, amin haladunk. Gates továbbá arról is beszélt, hogyha elnök lenne, akkor azt is hangsúlyozná, hogy nem lesz könnyű a következő időszak.

Amerikában jelenleg 18 államban és 13 városban összesen 179 millió ember kényszerül a négy fal közé, a New York Times információi szerint. A Johns Hopkins University Center adatai szerint az Egyesült Államokbeli megbetegedések száma továbbra is emelkedik, ahogy a CNBC ábráján is látszik, ellenben a kínai és dél-koreai megbetegedések száma lassul, és közelít a stagnáláshoz.

bill gates
Forrás: CNBC

Gatesnek egyébként jelentős tapasztalata van a fertőző betegségekkel való harcban, a Bill and Melinda Gates Foundation nevű alapítványon keresztül olyan betegségekkel vette fel a harcot, mint a malária, HIV, vagy a járványos gyermekbénulás.

Bill Gates szavai egyébként azután hangzottak el, hogy a Donald Trump amerikai elnök egy korábbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy a már húsvétkor újranyitná az amerikai vállalkozásokat.

Amerika hamarosan újranyit a vállalkozások számára, sokkal korábban, mint 3-4 hónap, amelyet néhányan javasoltak. Nem engedhetjük, hogy a megoldás rosszabb legyen, mint maga a probléma. Tudunk két dolgot egy időben csinálni.

– mondta Trump hétfőn.

Az orvosi szakértők ezzel szemben azt hangoztatják, hogy túl korai lenne a vállalkozások és az iskolák újranyitása, a szerintük ez káros következményekkel járhat a koronavírus terjedésének szempontjából.

Gates azt is hangsúlyozza, hogy fontosabb az emberek egészségében okozott károkat szem előtt tartani, mint a pénzt.

Valóban tragikus, hogy a gazdasági hatások ennyire drámaiak. Semmilyen ehhez fogható nem történt a gazdasággal a mi életünkben. De a pénz, helyreállítani a gazdaságot és pénzt csinálni, ez inkább egy visszafordítható dolog, mint visszahozni az embereket a halálból. És éppen ezért fogjuk elszenvedni a fájdalmat a gazdasági dimenzióban, nagy fájdalmat annak érdekében, hogy minimalizáljuk a fájdalmat fertőzés és a halál dimenziójában.

– mondja Gates.

(CNBC)

Címlapkép: Hou Yu/China News Service/VCG via Getty Images

panelházak
fertőtlenítés koronavírus magyar
donald trump chad wolf
koronavirus hazi karanten
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Webinárium
Alapoktól a befektetési, kereskedési ötletekig.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
New York tőzsde