Bika
Üzlet

Egyszer az életben van olyan vételi lehetőség a tőzsdéken, mint most

Portfolio
A piaci szereplők az elmúlt hetek részvénypiaci esése után megosztottak, van, aki szerint elképzelhető a további esés, míg mások úgy vélik, hogy az esés ritkán látott vételi lehetőséget jelent. Ezen a véleményen van Ariel Investments elnöke is, aki úgy véli, hogy egyszer az életben van olyan vételi lehetőség a tőzsdéken, mint a mostani.

Az elmúlt hetek tőzsdei esései után nagyon megosztottak a piaci szereplők, van, aki szerint messze még az alja, és lesznek még nagy körök lefelé, van, aki szerint pedig már most kell beszállni. Az utóbbiak táborát erősíti az Ariel Investments elnöke is, John Rogers szerint a nagy részvénypiaci esés olyan vételi lehetőséget jelent, ami csak ritkán adódik, és a befektetőknek érdemes lehet megragadni mindezt.

A befektetési társaság vezetője a CNBC-nek elmondta, hogy szerinte talán egyszer az életben van ilyen vételi lehetőségek a tőzsdéken, mint most. Rogers felidézte a legendás befektető, John Templeton szavait, aki szerint akkor érdemes vásárolni, amikor csúcson van a pesszimizmus, egyesek pedig pontosan így viszonyulnak a piacokhoz, a korábbi eladási hullám után.

Bár a Dow és az S&P500 az elmúlt két kereskedési napot emelkedéssel tudta zárni, azonban az indexek nagyon messze járnak a februári csúcsaiktól, miután a koronavírus, és a járvány hatása miatt alaposan visszaeshetett az üzleti aktivitás. Rogers kiemelte, hogy az Ariel közel negyvenéves története során már 1987-ben és 2008-ban is felhívta a figyelmet a ritkán adódó vételi lehetőségre, és jelenleg úgy véli, hogy a mostani helyzet is alkalmas arra, hogy kihasználjuk a volatilitást, illetve a piacon adódó vételi lehetőséget.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A piaci szereplők közül nem Rogers az egyetlen, aki meglátta a kínálkozó vételi lehetőséget, a neves befektető, Bill Miller élete egyik legjobb vételi lehetőségeként írta le a mostani részvénypiaci zuhanást, míg az ismert hedge fund menedzser, Bill Ackman a fedezeti pozíciói lezárása után több mint kétmilliárd dollár értékben vásárolt a részvénypiacokon.

A ’’kötvénykirályként’’ is emlegetett Jeffrey Gundlach is keresi a lehetőséget a piacon, Gundlach szerint érdemes szárazon tartani a puskaport, a befektető emellett azt is hozzátette, hogy a péntek és a hét eleje óta kevésbé negatívan ítéli meg a részvénypiacokat, mint ahogyan azt korábban tette, és a korábbi, nettó short pozícióját csökkentette.

(CNBC)

Címlapkép forrása: Tayfun Coskun/Anadolu Agency via Getty Images

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Drámai fordulat Amerikában - Sokan már a következő válságra készülnek?
szíria háború
shanghaikina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
BÉT 4iG