Előfizetői tartalom

Rég nem látott pusztítást végzett a koronavírus a tőzsdéken

A globális koronavírus-járvány alaposan megviselte a világ tőkepiacait, az első negyedévben kevés olyan eszköz volt, aminek emelkedett az árfolyama, a részvények és általában a nyersanyagok árfolyama nagyot esett, miközben a hozamcsökkenés miatt több ország állampapírjainak árfolyama tovább emelkedett, és a volatilitás is alaposan megugrott, így azoknak a származtatott termékeknek az árfolyama is nagyot emelkedett, amelyeknél az alaptermék valamelyik volatilitásindex, például a VIX volt. A Dow Jones elmúlt 124 évében egyszer sem volt példa olyan gyenge első negyedévre, mint az idei. A magyar tőzsde az alulteljesítők között volt, elsősorban az OTP és a Mol árfolyamának zuhanása miatt.

Az idei első negyedévben relatíve jó befektetés volt az arany, amelynek az árfolyama 6 százalékot emelkedett, igaz, állt már magasabban is az árfolyam, a korrekció részben technikai hatások miatt következett be, mivel rövid távon túlvetté vált az arany, másrészt sok befektető más eszközökön elszenvedett veszteségei és margin callok miatt is kényszerült aranypiaci pozíciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés